ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Filantropul Gigi Becali a spus în exclusivitate, la România TV, că a purtat o dicuție cu Vlad Voiculescu pe vremea când acesta era ministrul Sănătății și s-a oferit să aducă în țară medicamente anti-Covid precum Arbidolul și Ivermectina, însă useristul l-ar fi refuzat. Gigi Becali vrea să dea gratis medicamentele pentru toată România. Având în vedere că cele 120 de milioane de doze de vaccin sunt cumpărate de Florin Cîțu din banii noștri - costul se ridică la circa 2 miliarde de euro! - acest tratament este cu adevărat gratis!

„Am vorbit cu Voiculescu pe vremea când era ministru ca să îi dau medicamente pentru COVID. A refuzat și nici nu recunoaște!”, a afirmat Gigi Becali la România TV. 

Patronul FCSB cumpărase aceste medicamente din Ucraina și dorea să le doneze statului român, însă guvernul de atunci avea un aranjament pe bani mari cu serurile experimentale Covid.
 

„Știu că Arbidolul se vinde cu 100 de euro pe internet. Mai știu că unii dau 50 de euro, eu le dau gratis. Eu cumpăr cu 7 euro din Ucraina. Sau produc la mine, la farmacie. La mine în clinică, medicii pot produce orice tratament. Arbidolul îl pot fabrica eu, 100 de mii de pastile pe zi, cu trei euro pe zi. Oamenii dau 100 de euro.

Avem fabrică de Arbidol la Otopeni, care face pentru Rusia. Mie nu îmi aprobă un camion la vamă în Rusia să vină în țară. Nu se fabrică pentru că e prea ieftin.

Eu l-am sunat pe Voiculescu, l-am sunat că îl cunoșteam, acum un an. I-am zis că îi dau cadou Ivermectină și Arbidol și nu mai e pandemia în România. El nu recunoaște, m-a refuzat. Oamenii pe stradă spun că nu vor vaccin, dar vor medicamente în farmacie.

Treaba nu e financiară. Ei nu au curaj, nici dorință, nici bărbăție. Am ajuns gunoiul Europei să ne dea Olanda concentratoare. Orice medicament îl vedeți voi pe piață eu îl fac cu 10% din preț și îl dau la oameni. Virusul e un fleac, la șase-opt zile, ești tu un fleac pentru virus”, a declarat Gigi Becali, la România TV.
 
Pentru că unii trompeto-medici se plâng că nu există prospectul acestui antiviral, ActiveNews vă oferă prospectul în limba română al medicamentului Arbidol:
 
Efect farmacologic

Arbidol este un medicament antiviral, are capacitatea de a suprima virușii din grupurile A și B. Instrumentul are un efect imunostimulator ușor, reduce susceptibilitatea organismului la boli virale. După un curs de tratament, se reduce posibilitatea recurenței și a complicațiilor. Terapia cu acest medicament reduce durata bolii, accelerând recuperarea.

Toxicitatea medicamentului este practic absentă. 

Farmacocinetica

Medicamentul are o absorbție rapidă în tractul digestiv.

Majoritatea medicamentului este metabolizat în ficat. O parte minoră este excretată prin rinichi. În prima zi, medicamentul este aproape complet eliminat din organism.

Dozare de medicamente

Medicamentul trebuie administrat oral înainte de mese.

  • Doză unică pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani - 50 mg;
  • De la 6 la 12 ani: 100 mg;
  • De la vârsta de 12 ani și peste, precum și adulți, 2 comprimate (100 mg) sau 4 comprimate (50 mg).

Recepție pentru profilaxia nespecifică

În momentul contactului cu un pacient cu ARVI și alte boli virale similare, medicamentul trebuie luat în conformitate cu această schemă:

  • copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani: o singură doză de 50 mg;
  • 6 până la 12 ani: 100 mg;
  • adulți: 150-200 mg o dată pe zi.

Cursul de prevenire este de 7-14 zile.

În perioada bolilor sezoniere, precum și pentru a preveni complicațiile, medicamentul este administrat în același mod ca și pentru profilaxia nespecifică. Cursul terapiei este mărit la 21 de zile.

Pentru a evita complicațiile după operație, agentul este prescris în aceleași doze ca pentru profilaxia nespecifică. Arbidol trebuie administrat cu 2-3 zile înainte și după operație, în decurs de 3-6 zile.

Cum să luați Arbidol?

Pentru boli precum ARVI, gripa, etc. fără complicații, medicamentul este recomandat în următoarele doze:

  • copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani - 50 mg;
  • de la 6 la 12 ani -100 mg;
  • copii de la 12 ani și adulți - 200 mg.

În timpul zilei există 4 recepții unice, nu mai mult de 5 zile.

Pentru tratamentul ORVI, a gripei și a bolilor similare cu complicații, medicamentul trebuie luat în următoarele doze:

  • copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani 50 mg;
  • de la 6 la 12 ani la 100 mg;
  • de la 12 ani și peste 200 mg.

Tabletele sunt destinate să primească la fiecare 6 ore timp de 5-6 zile, apoi să reducă doza: până la 1 timp pe săptămână timp de 4-5 săptămâni.

Pentru infecțiile respiratorii acute, copiii de la vârsta de 12 ani și adulții trebuie să ia 200 mg de Arbidol de 2 ori pe zi. Cursul de terapie este de 7-12 zile.

Tratamentul complex al infecțiilor intestinale acute:

  • copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani 50 mg;
  • de la 6 la 12 ani la 100 mg;
  • aproximativ 12 ani, de la 200 mg până la 4 ori pe zi.

Cursul de terapie este de 5-7 zile.

Indicații pentru utilizare

Antiviralele pot fi administrate copiilor și adulților pentru tratamentul și prevenirea următoarelor afecțiuni:

  • SARS, gripa A și B, infecții respiratorii;
  • consolidarea sistemului imunitar;
  • în tratamentul pneumoniei, bronșitei, cu recurența bolilor virale;
  • ca profilaxie după procedurile chirurgicale de restabilire a sistemului imunitar;
  • ca un medicament suplimentar în terapia complexă a infecțiilor intestinale.

Contraindicații

Nu desemnați copii sub 3 ani;

Contraindicat în prezența reacțiilor alergice la componentele active ale medicamentului.

Efecte secundare

În cazuri rare, sunt posibile reacții alergice sub formă de erupții cutanate sau urticarie.

Supradoză
 
Supradozajul acestui medicament nu este fixat.

Interacțiunea cu medicamentele

Arbidol este permis să se ia în combinație cu alte mijloace. Nu sunt detectate manifestări negative.

Perioada de gestație și alăptarea

Au fost raportate informații despre efectele negative ale Arbidol în timpul sarcinii sau alăptării. Înainte de a începe consultarea, este necesar să se consulte un medic

Compoziție, formă de eliberare, ambalare

Arbidol este disponibil sub formă de comprimate filmate ușor cremă. Un comprimat conține 50 mg (Arbidol pentru copii) sau 100 mg din substanța activă: umifenovir.

Componente suplimentare: amidon din cartofi, calciu, celuloză.
 
Disponibil în cutii de carton de 10, 20.30 și 40 bucăți.

Depozitare

Arbidol trebuie depozitat într-un loc uscat și întunecat, la îndemâna copiilor. Permisiunea de a primi în termen de 2 ani de la data fabricării.

Instrucțiuni speciale

Medicamentul Arbidol nu are efect sedativ asupra activității sistemului nervos central. Poate fi aplicată pacienților a căror activitate este legată de conducere și alte mecanisme de mișcare.

Nu se recomandă pentru copii sub 3 ani.

Condiții de obținere din farmacie

Medicamentul poate fi achiziționat fără prescripție medicală.

Analogi ai medicamentului

Următoarele medicamente ar trebui atribuite analogilor de Arbidol:

  • Arbivir Health (disponibil sub formă de capsule și tablete, ingredientul activ umifenovir);
  • Arbivir-Health Forte (agent antiviral, efectul medicamentului începe după 1-1,5 ore);
  • Arbidol-Lance (este un agent antiviral și imunostimulator);
  • Arbimaks (efectul terapeutic al administrării medicamentului începe după 1,5 ore. Nu este recomandat copiilor sub 6 ani);
  • Arpeflu (aprobat pentru utilizare în timpul sarcinii și alăptării);
  • Imustat (agent antiviral pentru utilizare sistemică. Permis pentru copii de la 2 ani).
 
Recenzii și recomandări ale medicilor despre medicamentul Arbidol
 
Arbidol se recomandă să se desfășoare în primele etape când boala nu este încă în desfășurare. Când se utilizează medicamentul la începutul răcirii, acesta ajută la umplerea alimentării lipsite de interferon, reducând astfel severitatea bolii și accelerează procesul de vindecare.

Medicamentul nu poate fi administrat în doză dublă, dacă a fost ratată recepția anterioară, deoarece este posibil un impact negativ asupra sistemului nervos central și a sistemului cardiovascular.

Arbidolul este permis pentru admitere în timpul sarcinii, dar în prezența gripei tip A. Acesta este cel mai periculos pentru făt, prin urmare, numirea lui Arbidol este recomandabilă.

De asemenea, medicii nu vă recomandă să luați acest instrument în timpul alăptării. În cazurile în care consumul de droguri devine obligatoriu, atunci lactația trebuie oprită temporar.

În general, recenziile medicilor despre medicamente pozitive.
 
Sursa prospectului: ro.medicine-worlds.com