ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poți să trăiești chiar și în pădurea tropicală, fără televizor, WiFi, Internet sau telefon mobil, asta tot nu îi va împiedica pe cei care se ocupă cu urmărirea cazurilor de Covid să bată la ușa colibei tale. Chiar și triburile indigene din cele mai izolate regiuni ale lumii sunt ținte prioritare ale noii ordini mondiale, scrie The Gateway Pundit.

O fotografie cu Tawy, un tânăr de 24 de ani, care îl poartă în spate pe tatăl său, Wahu, în vârstă de 67 de ani, până la o tabără de vaccinare Covid-19 din Amazonia braziliană, a devenit virală pe Internet. Dar...

Tawy și Wahu aparțin comunității indigene Zo'é, care numără în jur de 325 de membri. Aceștia trăiesc destul de izolați unii de ceilalți, fiind răspândiți în zeci de sate pe o suprafață echivalentă cu 1,2 milioane de terenuri de fotbal, în nordul statului Pará. Cei doi a trebuit să meargă ore întregi prin pădure pentru a ajunge la punctul de vaccinare, transmite BBC

„Aceasta a fost o dovadă foarte frumoasă a minunatei relații dintre ei”, a declarat dr. Erik Jenning Simões, care a făcut fotografia.

Din păcate, acest drum anevoios parcurs în scopul vaccinării nu a fost de nici un folos pentru Wahu și sănătatea lui precară.
 
Fotografia, care prezintă efortul tiranic de a depopula vaccina 100% din populația globală, este „un simbol al complicatei logistici de vaccinare într-una dintre cele mai izolate regiuni”, este de părere BBC, adăugând că „în septembrie, Wahu a murit din coincidențe motive care nu sunt deocamdată clare. Tawy a rămas cu familia sa și a făcut recent a treia doză de vaccin”.
 
 
Aproape 10.000 de brazilieni au murit de Covid în decurs de 6 luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin Covid sau a dozei unice a serului Janssen, potrivit unui studiu realizat de Info Tracker, o platformă de monitorizare a pandemiilor, care a urmărit cazurile apărute în perioada 28 februarie-27 iulie 2021.
 
Pentru a-i vaccina pe indigeni, asistenții medicali călătoresc ore întregi în avioane mici și navighează pe cursuri de apă dificile în bărci mici.
 

 
Vaccinarea indigenilor a fost o „prioritate” pentru echipa sanitară, dar și o misiune „irealizabilă”, din cauza distanței mari dintre sate. Lucrătorii medicali au decis să amenajeze niște barăci în pădure și un sistem de vaccinare a fost „convenit cu comunitățile prin radio”, a declarat dr. Simões.
 

„Am adoptat practici care respectă și țin cont de cultura și cunoștințele populației Zo'é”, a spus el.
 
Dar când agenții de vaccinare au apărut în costume de protecție, comunitatea indigenă nu a vrut inițial să aibă nimic de-a face cu vaccinurile. În cele din urmă, majoritatea membrilor comunității tribale a fost convinsă de așa-zișii experți să se conformeze.
 
Peste 70% din populația Braziliei a fost vaccinată cu cel puțin o doză, potrivit ourworldindata.org.

Pe de altă parte, președintele republicii sud-americane a spus în repetate rânduri că nu intenționează să se vaccineze și insistă ca nimeni să nu se vaccineze decât dacă își dorește acest lucru. În plus, el a refuzat să autorizeze achiziționarea vaccinului Sinovac, fabricat în China, și a vaccinului ARNm de la Pfizer.

Brazilienii nu vor fi niciodată „cobaii” nimănui, a declarat Bolsonaro.