ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opt dintre cei nouă agenți de poliție acuzați că au torturat în luna septembrie 2020 doi tineri în zona Eroii Revoluției au fost reținuți, miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București (PTB) pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Un al nouălea polițist a fost plasat sub control judiciar, transmit agențiile de știri. Abuzul incalificabil s-a petrecut acum șase luni. Atât le-a luat organelor să cerceteze.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului București remis redacției, la data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45, inculpații făceau parte dintr-un filtru de poliție organizat în zona străzii Calea Șerban Vodă din mun. București, context în care au fost abordați de persoanele vătămate G.M.I. și G.T.N. care le-au adresat reproșuri cu privire la nepurtarea măștilor de protecție în contextul epidemiologic SARS-COV2

Șapte dintre polițiști, folosindu-se de armamentul din dotare, au încătușat una dintre persoane și au transportat-o, împotriva voinței sale, pe un teren viran situat la periferia Capitalei, în sectorul 4, „unde 5 dintre aceștia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor”, potrivit comunicatului de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Totodată, unul dintre inculpați a supus persoana vătămată unor tratamente degradante, mai precizează sursa citată.

În tot acest timp, ceilalți doi agenți de poliție au asistat în mod pasiv la violențele exercitate asupra persoanei vătămate, iar după exercitarea actelor de violență, victima a fost abandonată pe terenul viran.

„În același timp, alți doi inculpați au lipsit-o în mod ilegal de libertate pe persoana vătămată G.T.N., în intervalul 01.45 – 02.00. Astfel, după încătușarea nelegală a acesteia, au încuiat-o în autospeciala ce le fusese repartizată, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, și au transportat-o în zona Zețari din București, sectorul 5, unde au descătușat-o și abandonat-o pe o stradă întunecată”, mai precizează comunicatul de presă.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală Anticorupție.

După părerea ActiveNews cazul a fost băgat brusc pe repede înainte, după ce a stat ȘASE LUNI la fereală, numai în urma scandalosului caz din Onești. Autorităților care au ținut la sertar aceste abuzuri ȘASE LUNI ar trebui să le fie rușine. Dar știm că nu le e. UPDATE: Un cititor ActiveNews sugerează că mai degrabă cazul a fost soluționat în urma afumării locatarului de la Cotroceni la protestul polițiștilor, din 24 februarie a.c..

Citiți UPDATE-ul știrii la VIDEO „POLIȚISTUL a urinat pe mine și mi-a zis: Uite ce poate să-ți facă POLIȚIA ROMÂNĂ!” Doi tineri torturați din motive de MASCĂ de 9 polițiști de la Secția 16 Poliție. 6 luni a durat ancheta care a dus la reținerea agenților de stradă ai DICTATURII MEDICALE

 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit, miercuri seară, la realitatea Plus despre acest caz și a afirmat: ”Dacă așa au înțeles lucrătorii din cadrul Secției 16 să se comporte, vor suporta consecințele și rigorile legii. Nu este permis ca polițist să ai o astfel de atitudine”. 

Un asemenea abuz nu putea fi efectuat fără inocularea unei îndoctrinări a urii, forței pumnului și puterii fără limite, așa cum avem cunoștință că li s-a ordonat agenților din dispozitivele anti-populație.