ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cum v-am informat ieri, așa-zisa „dezbatere” online pe tema „Strategiei naționale de vaccinare” de la Ministerul Sănătății, desfășurate în timpul mitingului viguros din stradă, a fost o batjocură la adresa democrației și deontologiei profesionale. Doi dintre participanți au avut amabilitatea să ne remită pozițiile lor. Este vorba de publicistul Stoian George-Daniel și medicul Iulian Șerban, care au mai colaborat pe teme de interes național și de sănătate publică cu ActiveNews.

Citiți și Mara Nicolescu, punct de vedere la „dezbaterea” online de la Ministerul Sănătății, pe tema ”Strategiei naționale de vaccinare”: Nu exista în Constituție scris nicăieri despre dreptul la ocrotirea sănătații individuale și colective!

Redăm textul remis de Stoian George-Daniel și în bază filmarea intervenției moralizator-educative a medicului ieșean.

Stoian George-Daniel: NIMENI, nici producătorii acestor vaccinuri, nici autoritățile medicale, nici medicii vaccinatori nu își asumă în scris răspunderea civila și penala pentru siguranța vaccinurilor

Joi, 17 august 2023, după ce am participat la manifestația de protest care a avut loc în fața Ministerului ”sănătății” (MS),  am participat și la așa zisa ”dezbatere online” organizată (la cererea insistentă a societății civice de a fi organizată o dezbatere reală în format fizic) pe tema Strategiei naționale de vaccinare în România pentru perioada 2023-2030.

”Dezbaterea online” nu a fost dezbatere deoarece nu a existat niciun fel de dialog (întrebări și răspunsuri), cei de la MS tăindu-ne microfonul după ce treceau cele 3 minute (!!!) în care ni se pretindea să prezentăm rapid multiplele probleme și ilegalități trecute în această strategie chiar de către ”experții” și ”specialiștii” MS.

De la început l-am felicitat pe dl ministru Alexandru Rafila (absent de la dezbatere) deoarece reușește să îngroape rapid PSD-ul din punct de vedere electoral. Prin încercarea de a impune, pe căi ocolite, fărădelegea vaccinării obligatorii, dl ministru Rafila nu reușeste decât să ostilizeze (împotriva sa și a PSD-ului care-l menține în funcție) tot mai mulți și mai multi părinți și bunici din România, toți cu drept de vot.

Am atras atenția asupra faptului că nu a crescut influența niciunei mișcări antivaccinare, așa cum în mod mincinos se susține la pagina 5 din nota de fundamentare a strategiei.

A crescut numărul părinților care se informează, citesc prospectele oficiale ale vaccinurilor și caută răspunsul la o întrebare extrem de importantă : CINE și CUM își asumă ÎN SCRIS răspunderea pt siguranța acestor vaccinuri, adică CINE și CUM răspunde din punct de vedere civil și penal pentru siguranța vaccinurilor "sigure și eficiente" pe care Ministerul Sănătății vrea să le injecteze obligatoriu în copii si adulti?

Iar răspunsul este terifiant : NIMENI, nici producătorii acestor vaccinuri, nici autoritățile medicale, nici medicii vaccinatori nu își asumă în scris răspunderea civila și penala pentru siguranța vaccinurilor pe care vor să le injecteze, în număr tot mai mare, în noi și în copiii și nepoții noștri!

Oare de ce fug toți de asumarea, în scris, a răspunderii civile și penale pentru siguranța vaccinurilor ”sigure și eficiente” injectate în copiii si adultii din Romania? De ce, din moment ce ni se spune, strict verbal, că ar fi ”sigure și eficiente”?

Am mai punctat faptul că, desi în strategia de vaccinare nu se regăsește sintagma ”vaccinare obligatorie”, în Planul de acțiuni pentru implementarea Strategiei naționale de vaccinare în România pentru perioada 2023-2030 se stipulează foarte clar, în cazul Direcției de acțiune 1.1.1, promovarea (votarea) Legii vaccinării cu termen de realizare în anul 2024!

Iar în proiectul de Lege a vaccinării, aflat în Camera Deputaților, termenul ”obligatoriu/obligatorie” apare de peste 60 de ori !

Așadar, dl ministru Rafila ne ”liniștește” și ne spune prin intermediul mass-mediei că putem dormi liniștiti deoarece în strategia de vaccinare nu există cuvântul ”obligatoriu”.

În schimb dl ministru ”uită” să transmită public faptul că în această strategie națională de vaccinare se stipuleaza anul 2024 drept termen limită pentru votarea Legii vaccinării în care apare de peste 60 de ori termenul ”obligatoriu/obligatorie”!

Ca urmare a faptului că factorii decidenți din MS nu mai pot de ”grija” copiilor noștri (care se pot naște chiar și pe caldarâm, în fața spitalului, asta nu-i deranjează) și își manifestă ”profunda îngrijorare” provocată de scăderea gradului de vaccinare din România, încă din anul 2016 le-am oferit (inclusiv la aceasta ”dezbatere” online) soluția care ar duce la creșterea încrederii în siguranța vaccinurilor și, implicit, ar duce la creșterea gradului de vaccinare la nivelul României.

Această soluție este simplă și constă într-o lege care sa fie votată de Parlament si promulgată de Președintele României, lege care să stipuleze cât se poate de clar și fără echivoc faptul că pentru toate vaccinurile din Programul Național de Vaccinare (PNV) injectate, fără nicio constrângere,  în copii și adulți, întreaga răspundere civilă și penală pentru siguranța și eficiența vaccinurilor este asumată în solidar de producătorii vaccinurilor, de factorii de decizie din cadrul Ministerului Sănătății și de medicii vaccinatori.

Aceasta este soluția care ar duce la recâștigarea încrederii în vaccinuri și a creșterii acoperirii vaccinale. Însă factorii decidenți din cadrul MS refuză să pună în practică această soluție simplă și care ar da rezultate deoarece, în mod evident, nu vor să își asume în scris niciun fel de răspundere civilă și penală pentru vaccinurile ”sigure si eficiente” pe care vor, cu orice preț, să le injecteze periodic în copiii și adulții din România.

În încheierea intervenției mele de 3 minute (!!!) le-am am propus celor de la MS :

1) organizarea unei dezbateri reale in format fizic, la care să fie prezenți (pentru a răspunde la întrebări) specialiștii și experții care au realizat Strategia națională de vaccinare în România pentru perioada 2023-2030

2) retragerea în întregime a proiectului de Hotărâre a guvernului pentru implementarea acestei strategii naționale de vaccinare

3) introducerea consimțământului informat, explicit și neviciat al pacienților, în proiectele de acte normative referitoare la vaccinare.

Doamne ajută!

Stoian George-Daniel

Citiți și Sinteza punctului de vedere al avocatului Gheorghe Piperea la așa-zisa „dezbatere” online de la Ministerul Sănătății: Proiectul induce implicit obligativitatea vaccinării, prin nenumărate dispoziții și frazeologie, ceea ce înseamnă că MS minte

VIDEO - Excepționala intervenție a doctorului ieșean Iulian Șerban: