ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


REPUBLICARE în seria REMEMBER PLANDEMIA

Am 23 de ani și am participat sâmbătă, 2 octombrie 2021, la marele protest pentru Libertate din Piața Victoriei. Nu știu cum s-au simțit părinții și bunicii mei în 1989 la revoluție dar eu în timpul protestului am avut sentimentul că România încă nu a murit. E vie!

Începând cu ora 16, peste 20.000 de români au populat Piața Victoriei, uniți cu toții pentru același ideal, Libertatea. S-au strâns de toate vârstele, cu steaguri tricolore, cu pancarte, cu icoane, având în suflet o nădejde de nezdruncinat. În sfârșit, a venit și ceasul trezirii! După atâtea măsuri abuzive, luate în cel mai ilegal chip cu putință, românii au înțeles că trebuie să se unească încă o dată și să pecetluiască o altă filă din istoria acestui brav popor.

S-a cântat imnul național, au fost ascultate opiniile mai multor persoane aflate în cunoștiință de cauză, iar apoi s-a citit cu glas tare declarația care prevede revendicările noastre, o listă care urmează a fi înaintată către principalele instituții ale statului.

Citiți și Ce vor organizatorii protestului de azi de la ora 16.00 din Piața Victoriei. REVENDICĂRILE PRINCIPALE

În tot timpul acestei manifestații care a luat amploare cu entuziasm, m-am bucurat să întâlnesc și grupuri de tineri conștienți, studenți de la mai multe universități, care au venit să își susțină drepturile și să protesteze pentru pericolul care ne bate la ușă. Au înțeles cu toții că dictatura se vrea a fi instalată rapid, fără comentarii, iar singurul lucru pe care noi îl putem face acum este să luptăm pentru drepturile și libertațile noastre, atâta timp cât încă putem face asta.

Din păcate, după protestul de ieri am primit o serie de ofense din partea unor colegi studenți la medicină care consideră că un asemenea protest este penibil și lipsit de sens, deși la manifestație și-au exprimat pozițiile medici cu zeci de ani de profesie în spate, inclusiv dintre cei aflați chiar acum pe „frontul covidului”. Dar unii studenți, mai ușor influențabili de propagandă și cu mintea maleabilă, după cum se vede, consideră în continuare că vaccinul este o „minune” care salvează și nu au putut percepe faptul că există totuși studenți la medicină care au o altă viziune. 

Citiți și Reacția lui Cîțu după protestele de ieri la care au participat zeci de mii de oameni: „Un protest cinic. Mă aștept să fie date amenzi”

Lăsând la o parte această discuție legată de vaccinare, este nevoie să înțelegem de ce s-au strâns ieri în jur de 20.000 de români în Piața Victoriei și la Universitate. Nu s-au strâns pentru a isca o polemică pe tema vaccinării, ci pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la alunecarea fățișă către un sistem politic de tip dictatorial. Situația este limpede și direcția spre care tinde societatea a fost descoperită cu mult timp înainte. Mulți sfinți părinți au vorbit despre aceste vremuri. În acest sens, spunea Părintele Justin Pârvu: „Parcă suntem stăpâniți de un duh al îndărătniciei: vedem cu ochii, auzim cu urechile și nu credem!”

Citiți și Mihai Tîrnoveanu: Au fost zeci de mii de oameni în Piața Victoriei. Cel mai mare protest din ultimii ani, cel mai puternic strigăt pentru Libertate!

Vaccinul a fost ales pretext pentru îngrădirea libertății și segregarea societății în două tabere. Iată-ne ajunși într-o situație derutantă, în care oamenii se acuză unii pe alții pentru alegerile făcute, devin violenți în exprimare, își cataloghează aproapele după simpla întrebare: „Te-ai vaccinat?”

Totul este un teatru de mascaradă iar arena ne-a fost pusă la dispoziție nouă, cetățenilor, fiindcă regizorii au caracter "anonim" și vor rămâne în umbră. Suntem provocați să ne dezbinăm și să dăm vina unii pe alții, când de fapt vina este cu totul în altă parte! Nu trebuie să cădem în această capcană voită și să ne divizăm într-o luptă care are ca armă o puternică componentă psihologică.

Atât cei vaccinați, cât și cei nevaccinați trebuie să aibă drepturile egale. Nu este firesc și nici rațional să fim rugați de către profesorii universitari să ne vaccinăm în mod insistent pentru a avea acces la stagiile practice. Nu este normal ca medicii cu funcție de conducere în centrele universitare să discrimineze și să acuze studenții nevaccinați, apelând la o atitudine incorectă și nedemnă. V-ați întrebat de ce studenții sunt cei mai receptivi la aceste ordine venite din partea statului? Tocmai pentru că universitățile sunt o extensie a puterii politice, un instrument de reeducare a minților fragede pentru a fi controlate și pentru a influența, la randul lor, pe ceilalți.

Citiți și Sute de persoane din Cluj-Napoca s-au solidarizat cu protestatarii din București. Sibienii, craiovenii, ieșenii și rădăuțenii au strigat LIBERTATE alături de frații lor, împotriva măsurilor discriminatorii pentru nevaccinați FOTO/VIDEO

Cu toate acestea, mai există o categorie de tineri care nu doresc să participe la viața publică ( așadar, nici la proteste) pentru un singur motiv: nu au nicio speranță că se mai poate schimba ceva. Ei cred că nu te poți pune cu statul și cu cei de deasupra lor, fiindcă tot aceștia vor câștiga în final. Peste sufletul lor plutește un nor de deznădejde.

Dragi cititori, o inimă care nu nutrește un ideal, care nu cultivă acel curaj nebunesc de a merge tot înainte, împotriva curenților vătămători, este o inimă tristă, lipsită de bucuria de a trăi autentic. La revoluția din 1989, unul dintre sloganurile care au dat speranță mulțimii a fost reprezentat de o afirmație simplă: „Copiii noștri vor fi liberi.” Gândul la viitorul celor care urmează după ei i-a determinat să aibă curaj în momentele grele și să-și amintească proverbul strămoșesc „Nu mor caii când vor câinii”.

La marea adunare din 2 octombrie a participat și cel mai mare general în viață pe care îl are România, domnul Radu Theodoru (video mai sus), în vârstă de 97 de ani:

„Nu mai stați legați la ochi! Nu mai plecați capul în fața acestor impostori și criminali! Gata. Ei stau aici în spatele meu și beau whiskey, păziți de copiii noștri, și își râd de noi că nu suntem eficienți. Noi ne-am adunat aici să protestăm, dar care e soluția? Ce punem în loc și cum? (...) Ia gândiți-vă, cine ne conduce țara? Cine e stăpân peste toate? Nu mai lăsați țara pe mâini străine! Câștigați România! Ascultați un soldat bărân, măi românilor, măi. Aduceți-vă aminte că noi am făcut Mărășeștiul! Bunicii și străbunicii voștri s-au îngropat aici în pământul acesta pe care vor să ni-l vândă. Fiți români! Nu fiți lași! Și nu cedați”.

Să rămânem în minte cu aceste cuvinte rostite de un om care a trăit și a văzut greutatea istoriei cu proprii ochi, iar în inimă să avem certitudinea neclintită că nu e nevoie de niciun certificat verde pentru a fi liberi!

Citiți și semnați MANIFESTUL INTELECTUALILOR români împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean și Iulian Capsali pe lista semnatarilor. SEMNAȚI AICI