ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sunt detalii de ultimă oră despre tunul de un miliard de euro pe care fostul Guvern l-a făcut în pandemie. Jurnaliștii au obținut documentul din anchetă care arată atât implicarea lui Andrei Baciu, fost manechin și vice al lui Valeriu Gheorghiță la CNCAV, în prezent președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, cât și a PNL-istului Nelu Tătaru, notează Știripesurse.

Jurnaliștii au obținut documentul din anchetă care arată atât implicarea lui Andrei Baciu, actualul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, cât și modul de funcționare a întregului mecanism din spatele achiziției a suficiente doze de ser cât pentru a vaccina cu două doze întreaga populației a Statelor Unite ale Americii.
 

Procurorii arată în referat că și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății la acea vreme, a săvârșit aceleași fapte ca Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, dar pentru el nu a fost cerută ridicarea imunității, pentru că el nu beneficiază de imunitate.

Totodată, procurorii indică în referat și numele sinistrului Nelu Tătaru zis Sac-negru-de plastic, ministrul Sănătății în guvernul Ludovic Orban, care și el ar fi cumpărat vaccinuri în surplus.

În cazul lui Tătaru procurorii nu au indicat comiterea vreunei fapte penale, arătând că „la acel moment exista un anumit grad de incertitudine cu privire la posibilitatea ca toate vaccinurile din portofoliu să fie autorizate”.

„Chiar dacă a existat un anumit grad de incertitudine cu privire la posibilitatea ca toate vaccinurile pentru care urma să se încheie Acorduri de cumpărare în avans să fie autorizate, motiv pentru care există și o explicație logică pentru contractarea celor 33.328.096 doze vaccin de către Tătaru Nelu și 4.260.270 de către Voiculescu Vlad Vasile în decembrie 2020, totuși după data de 29 ianuarie 2021 se cunoștea foarte clar că România avea contractate 29.067.828 doze vaccin autorizate cu regim de administrare de 2 doze/persoană, iar din 11 martie 2021 mai avea acces la încă 8.520.538 doze vaccin autorizate Janssen, cu regim de administrare de o doză/persoană, deci la un total de 37.588.366 doze vaccin autorizate”, potrivit referatului procurorilor.
 
Tătaru era cel care afirma că ar trebui luați copiii cu forța din familiilor lor pentru a fi vaccinați și cerea vaccinarea obligatorie a personalului medical, profesorilor, polițiștilor, pompierilor, jandarmilor dar și a bătrânilor și bolnavilor