ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, le-a dat vestea celor care oricum erau revoltați că vor fi constrânși la rapel peste doar 6 luni, că perioada se reduce la 4 luni. Modificarea intră în vigoare de luni, 17 ianuarie.

Aceasta după ce în urmă cu numai doua luni susținea contrariul (foto/info stânga). Cu alte cuvinte, vaccinații vor face 3 doze de „vaccin” Covid pe an! Și avem motive serioase să ne imaginăm că asta nu e ultima inovație în domeniu, având în vedere că Franța plănuiește să reducă distanța dintre rapeluri la doar 3 luni.

Toate acestea vin în lumina a două informații fascinante livrate de șeful Pfizer, Albert Bourla, și anume că „Două doze de vaccin oferă puțină protecție sau DELOC, NICI 3 NU IMUNIZEAZĂ”. Deci e nevoie de a 4-a. Și, în al doilea rând, din aceeași sursă extraordinară: că Pfizer lucrează la un nou vaccin contra variantei omicron, chipurile, care va fi gata, în ritm de țac-pac, în martie.

Iată cum inițiativa lui Gheorghiță care ar putea naște pentru ofițerii de specialitate următoarea întrebare: dacă se reduce perioada de rapel ca să se facă loc de administrarea altor doze mai repede (practic, în loc de două doze trei sau, după modelul Franței, patru), cu cât și-ar putea mări profitul pe anul acesta o companie care și-l estima până acum, la varianta cu două doze, la doar 17 miliarde de euro?