ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dumitru Dumitrescu, fost director medical al Spitalului Orașenesc Hârșova și remarcat chirurg, a fost găsit decedat în locuința sa de un vecin, intrigat că doctorul nu mai dăduse semne de viață de 3 zile, potrivit Ziarului Amprenta.

Anunțul cu privire la decesul medicului a fost făcut de reprezentanții Spitalului Orașenesc Hârșova pe pagina de Facebook:

„Cu adâncă durere în suflete anunțăm plecarea prematură în ceruri a celui care a fost vreme de peste doi ani directorul medical al Spitalului Orășenesc Hârșova, reputatul medic chirurg doctorul Dumitru Dumitrescu, un coleg și un prieten minunat! drum lin printre ingeri! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în liniște și pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”.

Decesul subit al medicului, care mai era cunoscut și cu afecțiuni precum diabet și hipertensiune, a survenit pe fondul unei campanii de vaccinare anti-Covid a întregului personal al spitalului din Hârșova, precum și al doritorilor din județ. Pe 25 ianuarie, dr. Dumitru Dumitrescu se lăuda la Radio Constanța că aproape 900 de persoane s-au vaccinat anti-COVID la Spitalul Orășenesc. 

„Am constituit o echipă de organizare împreună cu domnul manager și cu medicii din spital și am organizat circuitele care se impun în asemenea situații, în așa fel încât să respectăm toate procedurile și să efectuăm această acțiune într-un timp cât mai scurt. Respectăm toate circuitele, sunt cabinetele de așteptare unde se completează chestionarele, este cabinetul medical de triaj unde un medic face triajul pacientului și dă OK-ul pentru vaccinare. De acolo pacientul este condus către locul de vaccinare. După vaccin pacientul este îndrumat în cabinetele de supraveghere. După 15 minute de supraveghere, pe un alt circuit, pacientul părăsește incinta spitalului”, spunea pe 25 ianuarie dr. Dumitru Dumitrescu, (pe atunci) director medical la Spitalul Orășenesc Hârșova.

Întrebat de reporterul Radio Constanța ce sfaturi le dă celor care sunt programați la vaccinare, el a spus: „Să vină cu încredere la noi”.

Tot cu încredere s-au vaccinat și majoritatea asistentelor și medicilor din Spitalul Orășenesc Hârșova, pagina de Facebook a unității medicale făcând postări numeroase despre vaccinarea Covid a angajaților în perioada ianuarie-martie 2021.
 
Pe 7 ianuarie 2021, colectivul Spitalului Orășenesc Hârșova anunțau că s-au decis să fie primii care fac pasul împotriva coronavirusului, vaccinându-se.
 
 
Pe 21 ianuarie 2021, vaccinarea continua cu spor și încântare.
 
 
Pe 1 martie, Spitalul Orășenesc Hârșova adresa, prin scrisul managerului, mulțumiri „celor implicați în campania de vaccinare”, presei care făcea Cântarea Vaccinării și, desigur, „beneficiarilor vaccinului” - unii dintre ei numai de „beneficii” n-au avut parte, a se vedea moartea subită a dr. Dumitrescu...
 

Într-un reportaj realizat de Realitatea Plus, reprezentanții Spitalului Orășenesc Hârșova se lăudau cu „cea mai bună strategie de promovare a vaccinării în România”. Ei spuneau că fiecare pacient vaccinat trebuie să convingă încă 2-3 prieteni să vină și ei la centrul de vaccinare.



Într-un interviu oferit pe 15 martie 2021 pentru Focus Press, dr. Ilie Radu, epidemiolog și coleg cu medicul decedat de la Spitalul Hârșova, se lăuda că vaccinează câte 200 de persoane pe zi, unele venite și din alte județe, numărul total al celor care s-au înțepat în unitatea medicală fiind, la acea dată, de aproximativ 8 000. 

„Numărul exact al acestor persoane se modifică zilnic. Eu cred că avem aproape 8.000 de persoane care s-au prezentat până în prezent și aveți în vedere că zilnic avem câte 200 de persoane. Ceea ce înseamnă un volum de muncă foarte mare. Subliniez, cele mai bune asistente din spital sunt dirijate la vaccinarea propriu-zisă. Celelalte asistente lucrează cu noi, medicii, la cabinetul de triaj medical și la camera de supraveghere și în felul acesta eu cred că nu avem timpi morți astfel încât să se întârzie această vaccinare. Oamenii după ce sunt vaccinați sunt dirijați într-o cameră de supraveghere și dacă apar fenomene deosebite care necesită o intervenție medicală, să poată beneficia de această treabă”, afirma dr. Ilie Radu.

El se lăuda cu cea mai bună organizare a vaccinării din județ: „Vreau să subliniez încă de la început că succesul se datorează  în primul rând conducerii spitalului, care din start a organizat foarte bine căile de acces. Astfel, să nu se intersecteze persoanele înainte și după vaccinare. În al doilea rând, printr-o organizare și o mobilizare a tuturor cadrelor din spital. Meritul principal este al domnului manager economist Bogdan Andrei Zidaru, un manager tânăr, dar care știe să lucreze cu oamenii. Toată lumea, de la ultima infirmieră și până la domnul director medical dr. Dumitru Dumitrescu, toată lumea este implicată în reușita acestei campanii de vaccinare”.

În concluzie, epidemiologul de la Spitalul Orășenesc Hârșova își felicita colegii, atât superiori cât și subalterni, menționându-l și pe directorul medical Dumitrescu - cel care avea să moară subit mai târziu.

„Eu îi felicit pe toți. Vreau să îmi permiteți să mai amintesc numele doamnei doctor Tomi, numele domnului doctor Predescu, numele domnului doctor Soleimani, numele domnului director dr. Dumitrescu. Dar să nu uit nicio clipă și să nu uităm cu toții nicio clipă aportul extraordinar de important al domnului manager, care, ca un frate mai mare, deși este cel mai tânăr dintre noi, 36 de ani, este implicat trup și suflet. În egală măsură țin să subliniez și să mulțumesc din tot sufletul tuturor doamnelor asistente, tuturor doamnelor infirmiere și a întregului personal. Personalul TESA, registratura, doamna secretară, sunt toată ziua în Centrul de Vaccinare și lucrează chiar 12 ore pe zi, pentru a ajunge la un final fericit pentru România și chiar pentru întreaga planetă, dacă toți ne mobilizăm astfel”, se înflăcăra dr. Ilie Radu, ca un mare provincial cu preocupări globale. Interviul complet îl puteți urmări mai jos. Înarmați-vă cu multe lămâi, n-ați mai auzit ceva mai grețos de pe vremea odelor comuniste: