ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


LIVE VIDEO: Demonstrația din Piața Universității a ajuns în Piața Victoriei iar acum se îndreaptă spre Cotroceni. UPDATE: Demonstranții pentru Libertate au ajuns la Cotroceni. Noi scandări: „Guvernele ucid, mai mult decât Covid.”, „Cîțu și Arafat să fie legați de pat!”, „Unde-s teroriștii? I-ați făcut miniștri!” , „JOS SATANNIS!”

CE A FOST IERI SEARĂ

Scandalul Foișor - cu peste 100 de bolnavi transferați în pijamale, în miez de noapte, în alte spitale și aiurea, sau luați de rudele venite din toate colțurile țării - trebuie să aducă demisia sau demiterea de urgență a lui Voiculescu și Arafat.

Până și Jandarmeria recunoaște în Comunicatul ei oficial că „Transferul pacienților a provocat nemulțumiri în rândul unora dintre aceștia.”

Ieri noapte, „Satrap Arahat”, cum e denumit pe rețelele de social media, a ieșit cu o explicație filmată din dormitorul lui călduț, în timp ce oamenii operați erau evacuați în frig și noapte, însă fără a-și cere scuze bolnavilor. Rezultatul ieșirii lui de Ceaușescu în decembrie 1989: peste 3500 de români l-au înjurat cu subiect și predicat fără să se mai ferească de noua securitate. UPDATE: Acum peste 6000!. Multe dintre mesaje invocă fără echivoc metode verificate istoric de pedepsirea vinovaților care au atacat sau batjocorit românii, de la „feliere” la tragerea în țeapă repetat. Nici noi nu le putem reproduce, dată fiind duritatea unora. Esența: „Ar trebui să fiți cu toții condamnați și executați pentru genocid!”. Cel mai probabil „Satrap” Arafat va șterge auto-filmarea pentru a scăpa de revolta online a românilor exprimată direct, prin aceste mesaje concrete. Așa că cine are răbdare să le parcurgă sau/și copieze, pentru posteritate, poate să o facă de AICI.

Revoltă a fost și aseara la Spitalul Foișor și va fi și azi, în Piața Universității, unde se anunță protestul Stării de Libertate, începând cu ora 15.00. Vuvuzelele Moscovei s-au gândit să-l cloneze și pe aceasta și, ulterior Stării de Libertate, au anunțat un protest pentru aceeași ora, în Piața Victoriei. Nu mergeți după fentă. Protestatarii care au fost auziți aseară au același mesaj cu cel de la mitingurile din Piața Universității: „Arafat judecat, pentru cei legați de pat!”... și acum și transferați forțat, împotriva voinței lor și a managerului Spitalului Foișor (VIDEO).

Jurnaliștii verticali au reacționat la rândul lor cu scârbă. Doar câteva reacții:

Ion Cristoiu întreabă: Câte nenorociri va trebui să mai producă Raed Arafat ca să fie demis? (VIDEO mai jos. Vedeți și CAZURILE din care Arahat a ieșit mereu „nevinovat”)

Victor Ciutacu: „Încă mă mir că nu i-au amendat pe bolnavii scoși pe tărgi că au umblat noaptea, de nebuni, pe străzi în stare de alertă. N-ar fi trebuit să fie la ora 20 în incintă? Cred că jandarmeria a pactizat cu zădărnicitorii

Când m-am apucat temeinic de feliat Arafatul, mulți vă mirați. Și unii chiar m-ați întrebat ce m-a apucat și de la ce ne-am luat. Acum aveți răspunsul. L-am ascultat un pic în direct. N-am valențe de psihiatru, da' cred că nici nu e nevoie.
P.S. Cât despre #OmulVladVoiculescu, nu-mi doresc decât ca măcar unul dintre cei care-l divinizează să aibă vreo rudă scoasă acum pe targă.”

Cornel Mihalache: „Poliția nu are voie să intre în spațiul privat, după ora 22 și înainte de ora 6 dimineața (vezi cazul Caracal), dar se poate face o transferare fără accept a bolnavilor dintr-un spital într-altul, la 12 noaptea. De ce nu s-a făcut mâine dimineață, pe lumină, după ce bolnavii s-au odihnit noaptea? O nebunie, o prostie, un început de genocid. Demisiile sunt prea puțin. Bătaia la fund în pielea goală în Piața Victoriei filmată în direct ar putea acoperi mârșăvia.

Cristian Botez: „Imagini din miez de noapte (foto reportaj aici) de la incredibila evacuare a Spitalului de Ortopedie Foișor-București. 70 de pacienți au fost evacuați la ordinul lui Raed Arafat! Trimiși acasă sau transferați la alte spitale. Abia operați, cu dureri, cu lacrimi în ochi, însoțiți de rude revolatate, panicate, oameni disperați!
Arafat, medicul de origine siriană, stabilit în România la 16 ani, străin de România, străin de poporul român, a intrat în conflict cu medicii de la Spitalul de Ortopedie Foișor! O sfidare fără margini din partea lui Raed Arafat!!!”

Medicul Răzvan Constantinescu, editorialist ActiveNews:

"MALPROȘTIÎS

Urmează ca Comandantul acțiunii să explice că această ”decizia” a fost ”luata” ca-n Franța, că doar ăia aveau studii, iar Omul Vlad Voiculescu că s-a inspirat de la ”acțiunea ranga” a colegului Rapandrulă. Bă, vaccina-ți-aș comandamentul acțiunii astăzi și mâine!".

Peste 100 DE MEDICI ROMÂNI CONTRA DICTATURII COVID! Ei cer autorităților, în 11 puncte, revenirea la normalitate și „încetarea stării de teroare” pentru „o viroză care are morbiditate și mortalitate asemănătoare gripei sezoniere” 

Societatea civilă de specialitate:

Viorel Hușanu, președintele Sanitas București:

„Opriți-vă!!! Așa nu se mai poate! Domnule ministru... Pacienți, unii abia operați, mutați în miez de noapte... în Secolul 21!? Aproape toți cei o sută de pacienți care necesitau spitalizare, sunt trimiși acasă!! Doar 12 transferați la alte spitale?!Încerc să înțeleg cum se poate așa ceva într-o țară membră a UE, NATO, o țară în care se presupune că există respect pentru pacient și drepturile sale... Sunt șocat și nu înțeleg cum este posibil să asistăm la astfel de scene grotești și incredibile, care pun în situații incredibile pacienții și personalul medical. Nu știu cine a pregătit și coordonat o astfel de acțiune. Cred că este clar pentru toată lumea modul superficial și prost în care este gestionată această criză sanitară de unii, era să scriu oameni, vremelnic puși în funcții care le depășesc competența și bunul simț. Sunt șocat și trag un semnal de alarmă în ultimul ceas. Ajunge! Solicit persoanelor cu decizie să ia atitudine! Opriți-vă domnilor și plecați acasă! Așa nu se mai poate!”

Mihai Gheorghiu de la platforma civică Împreună comentează:

„Operațiunea: Stejar, Extremă Urgență!

 

S-a trecut la manipularea "obiectelor umane", la remiterea acestora familiilor cu televiziunile de față. USR-PLUS este vârf de lance și operatorul noii realități, ceea ce înseamnă acțiunea directă a noii securități. Pare doar incompetență și cinism, este cu mult mai mult.

De ce?

Pare o sinucidere politică asistată. Deși nu cred că "poporul" va atinge gradul necesar de indignare activ-repulsivă nici acum. Atunci cum, de ce?

Este mai degrabă o operațiune de intimidare în masă, planificată, pentru a se ridica artificial cota de alarmă cowidică a populației, care este vădit încă submisivă propagandei și condiționării psihologice virale. Se demonstrează astfel televiziv alarma cowidică, gradul de ocupare la ATI etc.

"Reporter: Cum vă simțiți?
Pacientă: Nu mă simt bine deloc. Își bat joc de noi.
Reporter: Vă duceți la spital?
Pacientă: Nu, merg acasă.

Reporter: Cum vi se pare această decizie?
Aparținătoare: Nu comentez, este de necomentat.

Reporter: Vi se pare normal?
Aparținătoare: Nu mi se pare normal, dar nu am ce face.
Aparținătoare: Ne-au sunat puțin mai devreme și a trebuit să venim de la Alexandria, aproximativ la ora 7 (19:00 – n.red.). De la Alexandria venim, ieri a fost operată și trebuie s-o luăm acasă. Păi, ce să facem?
Reporter: Se simte bine?
Aparținătoare: Nu se simte bine. Nu mi se pare normal, dar asta este. Asta a fost decizia domnului Arafat.

Aparținător: E soacra mea, am venit s-o luăm, am văzut la TV ce se întâmplă, ne-a sunat dânsa... Ori o mută în alt spital, ori o externează. E o bătaie de joc în toată țara."(digi24)”

Vom reveni!

Foto-Reportaj de Cristi Botez:

 

 

12

3

4

5

6

7