ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 a fost legat de coagularea sângelui la persoanele în vârstă, potrivit Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA), scrie Epoch Times.

Cercetătorii FDA, analizând datele dintr-o bază de date conținând persoane în vârstă din Statele Unite, au descoperit că embolia pulmonară – coagularea sângelui în plămâni – a atins pragul inițial stabilit pentru un semnal statistic și a continuat să îndeplinească criteriile după o evaluare mai aprofundată.

Alte trei rezultate de interes - lipsa de oxigen către inimă, o tulburare a trombocitelor din sânge numită trombocitopenie imună și un alt tip de coagulare denumit coagulare intravasculară - au ridicat inițial semnale de alarmă, au spus cercetătorii. Evaluări mai aprofundate, cum sunt comparații cu populațiile care au primit vaccinuri antigripale, au arătat că cele trei nu mai îndeplinesc pragul statistic pentru un semnal.

Cercetătorii au analizat date de la 17,4 milioane de americani în vârstă care au primit un total de 34,6 milioane de doze de vaccin între 10 decembrie 2020 și 16 ianuarie 2022.

Studiul a fost publicat pe 1 decembrie de revista Vaccine

FDA a spus însă că nu ia nicio măsură cu privire la rezultate, deoarece nu dovedesc că vaccinurile cauzează vreunul dintre cele patru rezultate și pentru că descoperirile „sunt încă în curs de investigare și necesită un studiu mai solid”.

Dr. Peter McCullough, consilier medical șef al Fundației Truth for Health, a declarat pentru The Epoch Times prin e-mail că noul studiu „confirmă îngrijorările medicilor cu privire la faptul că numărul mare de cheaguri de sânge, progresia bolilor de inimă aterosclerotice și a tulburărilor de sânge sunt asociate separat cu vaccinarea COVID-19.”

Pfizer nu a răspuns la o solicitare de a trimite comentarii.

Rezultatele inițiale ale monitorizării cu privire la siguranță au detectat un risc crescut de patru evenimente, a anunțat FDA pe 12 iulie 2021. Acestea au fost aceleași patru evenimente prezentate în noua cercetare, care este prima actualizare pe care agenția a făcut-o în acest sens de la anunțul său.

Începând cu 15 ianuarie 2022, au fost detectate 9.065 de cazuri de lipsă de oxigen către inimă, cunoscută sub numele de infarct miocardic acut, au dezvăluit cercetătorii în noul studiu. La aceeași dată, au fost depistate 6.346 de cazuri de embolie pulmonară, 1.064 de cazuri de trombocitopenie imună și 263 de cazuri de coagulare.


Embolia pulmonară a continuat să fie un eveniment semnificativ din punct de vedere statistic, au spus cercetătorii. Embolia pulmonară este o afecțiune gravă care poate duce la deces când provoacă un edem pulmonar, „cauza” morții tinerei baschetbaliste românce Alessia Maria Raiciu.

Condițiile care nu au declanșat un semnal au inclus accidentul vascular cerebral, inflamația inimii și apendicita.

Semnalele au fost detectate numai după vaccinarea cu vaccinul Pfizer. Analizele pentru semnale după primirea vaccinurilor Moderna și Johnson & Johnson nu au arătat o îngrijorare.

Moderna și Johnson & Johnson nu au răspuns solicitărilor de a trimite comentarii.

Efecte secundare grave asociate vaccinurilor anti-Covid

Toate cele trei vaccinuri au fost legate de o serie de efecte secundare. Inflamația inimii este legată cauzal de vaccinurile Moderna și Pfizer, au confirmat experții din întreaga lume, în timp ce Johnson & Johnson a fost asociat cu cheaguri de sânge.

Alte afecțiuni, cum sunt embolia pulmonară, au fost raportate către autorități și descrise în studii, deși unele lucrări nu au găsit nicio creștere a riscului după vaccinare.

Aproximativ 4.214 rapoarte de embolism pulmonar post-vaccinare, inclusiv 1.886 rapoarte după primirea vaccinului Pfizer, au fost transmise către Sistemul de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinurilor din SUA (VAERS).

Începând de la aceeași dată, au fost transmise 1.434 de rapoarte de infarct miocardic post-vaccinare, inclusiv 736 după primirea vaccinului Pfizer; 469 de rapoarte de trombocitopenie imună post-vaccinare, inclusiv 234 după primirea vaccinului Pfizer; și 78 de rapoarte de coagulare intravasculară post-vaccinare, inclusiv 42 după primirea vaccinului Pfizer.

Rapoartele către sistem pot fi făcute de oricine, dar cele mai multe sunt depuse de către lucrătorii din domeniul sănătății, arată studiile. Potrivit studiilor, este vorba de o subraportare.

Noul studiu afirmă că FDA „crede cu tărie că beneficiile potențiale ale vaccinării COVID-19 depășesc riscurile potențiale ale infecției cu COVID-19”. Nu au fost citate dovezi în sprijinul acestei concepții.

McCullough a declarat pentru The Epoch Times: „Un neajuns al sistemului de supraveghere CMS este că nu a înregistrat infecția anterioară și ulterioară cu SARS-CoV-2, ceea ce accentuează riscul cumulativ al vaccinării împotriva COVID-19. Având în vedere numărul mare de persoane care au fost vaccinate, porțiunea populației care s-a confruntat cu probleme medicale atribuite vaccinurilor este enormă. Am îngrijorări cu privire la povara viitoare asupra sistemului de sănătate ca urmare a vaccinării în masă împotriva COVID-19.”