ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fotbalistul rus Alexander Kozlov a murit subit la vârsta de 29 de ani, în urma unui cheag de sânge, după cum a relatat vineri, 15 iulie 2022, EuroWeeklyNews.

Coincidență: doi fotbaliști pe zi, ambii foști la Spartak Moscova!

Fotbalul rus deplânge moartea a două personalități după ce fostul selecționer al echipei naționale a Rusiei, Georgi Yartsev, a decedat în aceeași zi cu fostul mijlocaș al echipei Spartak Moscova, Aleksandr Sergheevici Kozlov (foto dreapta sus), informează și BNN care citează RT.com.

Fotbalistul rus Aleksandr Kozlov a murit după ce ar fi suferit un cheag de sânge în timpul unui antrenament cu echipa de amatori la care juca, Zorky (Krasnogorsk), un club din regiunea Moscovei care concurează în Liga a doua. Kozlov a fost descris ca fiind unul dintre cele mai mari talente ale generației - a jucat pentru echipa națională de tineret și a disputat primul său meci în Liga Campionilor la vârsta de 17 ani.

Fostul antrenor Spartak Georgi Yartsev a avut și o carieră respectabilă de jucător: a început la Spartak Kostroma dar a atins apogeul la Spartak Moscova unde a câștigat campionatul național al URSS în 1979. În calitate de antrenor, el a condus-o pe Spartak Moscova la titlul de campioană a Rusiei în 1996.

În semn de omagiu adus lui Yartsev, televiziunea rusă Match TV și-a schimbat programul de difuzare și a prezentat vineri seară un meci clasic cu Spartak, care îi organizează funeraliile.

Vaccinarea forțată în Rusia, impusă după ce Sputnik V nu a convins oamenii

După ce Vladimir Putin (foto centru) a anunțat că s-a vaccinat Covid cu serul minune rusesc - ulterior chiar cu trei doze -, autoritățile moscovite și apoi cele din regiunea siberiană Kemerovo au anunțat instituirea unor campanii obligatorii de vaccinare „anti-Covid”.

Scopul: „imunizarea” unui procent minim de 60% dintre angajații serviciilor publice și cei ai instituțiilor de stat până la jumătatea lunii august, angajatorii urmând să fie responsabili cu aducerea la îndeplinire a acestui deziderat, după cum anunța Barikada.

Normativele instituiau obligativitatea vaccinării angajaților de stat și a angajaților saloanelor cosmetice, a comercianților cu amănuntul, a șoferilor de taxi, casierilor, profesorilor și artiștilor. În cazul Moscovei viceprimarul Anastasia Rakova declara faptul că dispozițiile legale urmează să se aplice pentru peste 2 milioane de lucrători din capitala Rusiei, mai amintește sursa citată.

Agenția de știri TASS a citat un oficial al orașului Moscova, Yevgeny Danchikov,afrimând că toate companiile care nu îndeplinesc cerința de vaccinare a personalului ar putea fi pedepsite cu amenzi de până la 1 milion de ruble (14.000 de dolari) pentru abateri repetate. Firmele ar putea fi, de asemenea, închise până la 90 de zile.

În decembrie 2021 Rusia a adăugat serul Covid în calendarul național de vaccinare, printr-un ordin al ministrului Sănătății, Mihail Murashko. Ceea ce înseamnă că vaccinarea Covid va deveni obligatorie, pentru început în cazul mai multor categorii de cetățeni.

Conform ordinului, printre cei vizați de vaccinarea „prioritară” anti-Covid, respectiv obligatorie, se numără persoanele cu vârsta peste 60 de ani, angajații din domeniul sanitar, educațional și social, persoanele instituționalizate (orfani sau bătrâni), pacienții cu boli cronice (boli pulmonare, boli cardiovasculare, diabet zaharat și obezitate) și toți cetățenii orașelor cu peste un milion de locuitori.

Și copiii cu vârsta între 12 și 17 ani pot fi vaccinați anti-Covid, doar în mod voluntar, la cererea scrisă a unuia dintre părinți sau tutori legali, a informat agenția de presă Novinite.

De asemenea, Rusia ia în calcul amendarea celor care se opun vaccinării Covid, analizând în acest sens practicile altor țări pentru a impune politici similare pe plan național, a declarat duminică Anna Popova, șefa autorității de supraveghere sanitară din Federația Rusă, potrivit agenției de știri TASS.  

O anchetă Opoziția.net dezvăluie multiple monstruozități ale Dictaturii vacciniste din Rusia


O anchetă publicată de site-ul de media alternativă Opozitia.net, creat de cunoscutul jurnalist Adrian Onciu, relevă că morții Dictaturii Covid din Rusia sunt numeroși dar datele despre ei nu ajung în lumea noastră din aceleași motive ca și în România sau în... SUA: CENZURA OFICIALĂ.

Edward Slavsquat, un jurnalist independent, demonstrează că Vladimir Putin este un adept al Biosecurității Permanente - ca parte a Dictaturii Biometrice puse la cale împreună cu Klaus Schwab de la Forumul Economic Mondial.

Preluăm din articolul publicat de Daniel Enache, pentru lămurirea naivilor.

  1. Putin este un promotor de vaccinuri

Putin – care pretinde că este giga-vaccinat – a fost un promotor neobosit al Sputnik V, punând un accent deosebit pe siguranța și eficacitatea ireproșabilă a medicamentului.

”După multe milioane de doze administrate, autoritățile noastre nu au înregistrat niciun rezultat letal în urma utilizării acestui medicament, în timp ce alți producători, din păcate, au astfel de cazuri tragice”, le-a explicat Putin jurnaliștilor, pe 4 iunie 2021.

El are dreptate, desigur – dar numai pentru că guvernul rus nu dezvăluie complicațiile post-vaccinare.

Rusia nu are o bază de date de tipul VAERS pentru raportarea și monitorizarea reacțiilor adverse, iar medicii care pun la îndoială siguranța sau eficacitatea vaccinului au fost amenințați cu amenzi exorbitante și cu închisoare.

Acest lucru se datorează probabil faptului că Sputnik V este o injecție genetică netestată, legată de Forumul Economic Mondial (WEF), care a mutilat și ucis nenumărate persoane.

”Adevărul este că nu avem înregistrări în Rusia legate de reacțiile adverse. Prin urmare, devine foarte greu de înțeles câte complicații grave există. Sunt multe cazuri și putem spune că au legătură cu vaccinul. Sunt multe de spus. Sau poți să bagi capul în nisip și să spui că nu există absolut nimic”, a declarat Pavel Vorobyov, președintele Societății Științifice a Medicilor din Moscova, într-un interviu acordat în septembrie 2021.

Cât de ”sigur și eficient” este Sputnik V? Atât de sigur și atât de eficient încât, în luna ianuarie 2022, Ministerul Sănătății a decretat că rezultatele testelor clinice pentru vaccinul rusesc sunt ”confidențiale și conțin informații care constituie un secret comercial”. În aceeași lună, ministerul a decis, de asemenea, că ar fi ”nepotrivit” să publice informații privind numărul de decese în rândul persoanelor vaccinate, întrucât ”pot provoca o atitudine negativă față de vaccinare”.

În special, nu există absolut nicio dovadă că vaccinarea a îmbunătățit ”sănătatea publică” în Rusia. De fapt, politicile COVID ale Rusiei, care distrug sănătatea, au dus la un declin catastrofal al populației țării.

”Regiunile cele mai vaccinate nu stau mai bine decât cele mai puțin vaccinate” (sursa)

Dar cel puțin Putin s-a asigurat că Sputnik V a fost întotdeauna 100% facultativ, nu?

  1. Putin a promovat vaccinarea coercitivă chiar dacă susținea că este împotriva injecțiilor obligatorii

În numeroase ocazii, Putin și-a mărturisit opoziția față de vaccinarea obligatorie.

”Am spus odată, după cum vă amintiți, că nu susțin vaccinarea obligatorie. Și continui să ader la același punct de vedere”, le-a declarat președintele rus jurnaliștilor, pe 30 iunie 2021.

Dacă este adevărat ce zice, atunci are un mod amuzant de a o arăta.

Cu câteva săptămâni mai devreme, pe 15 iunie, celebrul medic Denis Proțenko a acordat un interviu profetic pentru RT, în care a cerut vaccinarea obligatorie – cu doar câteva ore înainte să fie anunțată la Moscova.

Patru zile mai târziu, Putin l-a surprins pe Protsenko cu un apel telefonic: nu pentru a dezbate meritele vaccinării coercitive, ci pentru a-i oferi medicului un loc în Duma de Stat.

Însă Putin se opune vaccinării obligatorii

Protsenko a fost un adevărat vizionar: vaccinurile COVID obligatorii pentru anumite categorii de cetățeni au fost introduse în toate regiunile rusești până la sfârșitul lunii octombrie 2021. În același timp, autoritățile au început să adopte acte de identitate digitale care confirmă dovada vaccinării sau rezultatele negative ale PCR.

Kremlinul și-a exprimat în mod repetat sprijinul pentru aceste măsuri coercitive și a încurajat restricții suplimentare împotriva celor care au refuzat injecția. Pe 25 octombrie 2021, Putin a instruit guvernatorii regionali să pună în aplicare un regim de autoizolare pentru rezidenții nevaccinați de peste 60 de ani.

Definiția lui Putin a vaccinării voluntare?

Cu siguranță nu exista niciun motiv să crezi că promovarea unor politici coercitive te-ar putea face dușmanul Kremlinului.

Într-un interviu din 7 noiembrie 2021 acordat publicației Izvestia, Alexander Gintsburg, creierul genial din spatele Sputnik V, a cerut să fie trasă o ”linie” pentru a ”face o distincție clară” între cetățenii vaccinați și „paraziții” fără dovada vaccinării - Cerificatul Covid.

A doua zi, Putin i-a acordat lui Gintsburg Ordinul Alexander Nevsky. Distincția i-a fost acordată savantului desăvârșit (care a eșuat în repetate rânduri să introducă un vaccin pe piața internațională) ca recunoaștere a „muncii sale dedicate de ani de zile”.

”Nu susțin vaccinarea obligatorie. Și continui să ader la același punct de vedere” – Vladimir Putin

(Gintsburg este, fără îndoială, cel mai vajnic fanatic al Rusiei în materie de vaccinare. Pentru cei care nu sunt la curent cu numeroasele sale isprăvi: citiți asta).

În cele din urmă, Putin a renunțat la șaradă: în decembrie, el a susținut deschis vaccinarea obligatorie de facto pentru majoritatea rușilor.

  1. Putin a susținut crearea unui sistem național de pașapoarte de vaccinare

La jumătatea lunii noiembrie, guvernul federal a decis că este timpul să creeze un sistem național de vax pass. Pe 12 noiembrie, Cabinetul de Miniștri al Rusiei a trimis Dumei de Stat două proiecte de lege care schițează un sistem de coduri QR pentru utilizarea în locuri publice și călătoriile pe distanțe lungi.

Legislația a fost ca o palmă dată publicului rus, care s-a opus în proporție covârșitoare măsurilor coercitive de ”sănătate”.

De exemplu: pe 1 noiembrie 2021, agenția de stat RIA Novosti i-a invitat pe ruși să voteze dacă sunt în favoarea unor politici de vaccinare obligatorie. 78% dintre cei 190.000 de respondenți au spus că sunt împotriva acestor intervenții medicale coercitive fără precedent.

Reacția împotriva pașaportului Covid a fost și mai acerbă. Un sondaj din 14 noiembrie a arătat că, din aproape 1,5 milioane de respondenți, 92% s-au opus introducerii codurilor QR și au considerat că încalcă drepturile cetățenilor. Rezultatele unui sondaj din 25 noiembrie pe VK.com au fost remarcabil de similare. Dintre cele 360.000 de persoane implicate, doar 20.000 și-au exprimat sprijinul pentru pașapoartele de vaccinare. 91% dintre respondenți au respins utilizarea codurilor QR în locuri publice.

Nimic din toate cele amintite nu l-au împiedicat pe președintele Rusiei să susțină public legislația. Deși a insistat că pașaportul național de vaccinare ar trebui să fie conceput pentru a evita ”dificultăți inutile” pentru cetățeni, Putin a cerut Dumei de Stat să finalizeze proiectul de lege profund nepopular.

După cum a raportat TASS pe 17 decembrie:

    Vorbind despre adoptarea pașapoartelor de vaccinare, Putin a menționat că, în ciuda așteptărilor, nu poate anunța că respectivele coduri QR sunt inutile.

    ”Nu pot încheia în nota așteptată de anumite organizații și persoane publice, ținând cont atât de motivațiile morale, cât și de îndatoririle funcției mele”, a declarat șeful statului, subliniind complicațiile continue în lupta împotriva coronavirusului.

Putin a spus acest lucru știind foarte bine că marea majoritate a rușilor se opun proiectului de lege legat de codurile QR.

Președintele Rusiei a susținut în mod public adoptarea unui sistem național de pașapoarte de vaccinare, chiar dacă sondajele arătau că cetățenii ruși se opuneau în mod covârșitor

După săptămâni de proteste publice, Duma de Stat a clasat legea națională a codurilor QR pe 17 ianuarie. La nivel regional, Rusia Unită a continuat să se agațe de plăcuțele digitale pentru bovine.

Cu toate acestea, la începutul lunii februarie devenea clar că permisele regionale de vaccinare nu mai erau sustenabile. Rușii fluturau pancarte cu pozele guvernatorilor și organizau boicoturi împotriva certificatelor vax. Pe 4 februarie, camionagii ruși au anunțat că plănuiesc un ”convoi al libertății” inspirat din Canada, în speranța de a pune capăt codurilor regionale QR și decretelor de vaccinare obligatorie. În săptămânile următoare, guvernatorii au început să elimine treptat codurile QR – un proces care a durat până la jumătatea lunii aprilie 2022.

6 mai 2022: Omsk prelungește restricțiile COVID deoarece un ”număr insuficient de rezidenți” au fost revaccinați (Kommersant)

Cu toate acestea, multe regiuni au păstrat regulile de mascare și vaccinarea obligatorie. Unele părți ale Rusiei au adoptat chiar măsuri noi și deosebit de stricte: Primorye a ordonat recent testarea obligatorie PCR pentru anumite categorii de cetățeni.

Chiar dacă Sputnik V nu este nici sigur, nici eficient, poate că Putin l-a văzut ca pe un ”rău mai mic” în comparație cu injecțiile generatoare de cheaguri de la Big Pharma? Poate, dar Putin a susținut în mod deschis și colaborarea Rusiei cu AstraZeneca.

  1. Putin a susținut alianța Rusiei cu AstraZeneca

Sprijinul lui Putin pentru injecțiile genetice  insuficient testate nu s-a limitat la Sputnik V. În decembrie 2020, președintele Rusiei a salutat un acord de parteneriat între AstraZeneca, Centrul Gamaleya, firma farmaceutică rusă R-Pharm și fondul suveran de investiții al Rusiei.

”Sunt absolut convins că o astfel de atitudine față de parteneriat poate servi astăzi ca un exemplu bun și convingător de combinare a forțelor științifice, a tehnologiilor, a investițiilor pentru un scop comun – protejarea vieții, sănătății și siguranței a milioane de oameni de pe întreaga planetă”, a declarat Putin în timpul unei videoconferințe care a marcat noul acord de cooperare.

”Președintele Federației Ruse a lăudat ”poziția ofensivă” a directorului executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, în atingerea obiectivului important de protecție împotriva pandemiei pentru întreaga omenire”. (TASS)

Adresându-se directorului executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, Putin a adăugat:

    Vreau să vă urez succes nu numai pe piața rusă, ci și pe piețele globale, și îmi exprim speranța că noul an va fi favorabil pentru compania dumneavoastră și pentru rezolvarea problemelor despre care vorbim acum.

În februarie 2021, liderul rus a reiterat necesitatea unor ”eforturi comune” pentru a combate temutul virus și a citat alianța Gamaleya cu AstraZeneca drept un exemplu strălucit de cooperare reciproc avantajoasă:

    [Putin] a amintit exemplul cooperării dintre Centrul Gamaleya, care a dezvoltat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, și AstraZeneca.

    ”Mă bucur să constat că acum ne vom uni eforturile cu partenerii noștri europeni”, a adăugat președintele Federației Ruse.

Dar care a fost rezultatul acestor ”eforturi combinate”?

Beneficiari ai ”poziției ofensive” a AstraZeneca

Rapoartele aparent nesfârșite despre cheagurile de sânge legate de AstraZeneca nu au atenuat entuziasmul Rusiei pentru vaccinul britanico-suedez. Pe 15 martie, la aproape o lună întreagă după ce Rusia și-a lansat ”operațiunea specială” în Ucraina, R-Pharm a solicitat înregistrarea în Rusia a vaccinului anti-coronavirus al AstraZeneca.

Este demn de remarcat faptul că, în timp ce zeci de firme occidentale au ieșit de pe piața rusă în ultimele trei luni, AstraZeneca și alți giganți farmaceutici au ales să continue să facă afaceri în această țară.

Acest lucru este departe de a fi liniștitor. După cum a observat Fundația pentru Cultură Strategică în decembrie 2020:

    Cele mai mari zece corporații farmaceutice (Big Pharma) – Pfizer, Roche, Novartis, Merck, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, AbbVie, Sanofi, Bristol-Myers Squibb și AstraZeneca – sunt controlate de fondurile de investiții americane Vanguard Group, Fidelity, Black Rock și altele care operează zeci de trilioane de dolari.

În martie 2021, același site web (renumit pentru analizele sale de ultimă oră privind Rusia) a făcut legătura între vaccinările cu AstraZeneca și organizațiile obscure care au promovat ”creșterea [politicilor] eugenice în întreaga Germanie nazistă și în America de Nord”.

Dacă acest lucru este adevărat, cineva ar trebui să-i spună cu siguranță lui Putin. (Sau poate că el știe deja?) Pe 17 decembrie 2020, președintele Rusiei s-a lăudat în timpul conferinței sale anuale de presă: ”Compania anglo-suedeză AstraZeneca este pregătită să lucreze cu noi, ei semnează acum acordurile relevante. Acest lucru este foarte bun, mă face foarte fericit când specialiști de un nivel atât de înalt – și aceasta este o companie mare, bună, cu o reputație mondială – își unesc forțele, inclusiv cu parteneri ruși. Sunt sigur că rezultatul va fi foarte bun nu doar pentru cetățenii noștri, ci pentru întreaga lume.”

Ce s-a schimbat, în mod fundamental?

Virusul a trecut în plan secund în favoarea ”operațiunii speciale” din Ucraina – acest lucru este de netăgăduit și nu sugerăm contrariul. Dar nu înseamnă că dogma fundamentală a escrocheriei ”sănătății publice” (inclusiv injecțiile inutile și periculoase) a fost repudiată și aruncată la coșul de gunoi.

După cum a subliniat recent un eseist:

    Ar fi o greșeală… să presupunem că măștile, lockdown-urile, mandatele de vaccinare și alte restricții au dispărut pentru totdeauna. Nu a existat nicio reconsiderare fundamentală a premiselor care au ghidat răspunsul la pandemie, în ciuda eșecului demonstrabil al acestor politici…

Se referă la Rusia, dar concluziile sunt verificabile în aproape toate colțurile pământului.

Este foarte greu de crezut că Putin luptă pentru o lume fără vaccinare coercitivă, când Republica Populară Donețk a anunțat la începutul lunii mai 2022 că va continua să ceară diverselor întreprinderi și organizații să se asigure că 90% dintre lucrătorii lor sunt vaccinați. Da, inclusiv în timp de război.

Chiar dacă decretul nu va fi pus în aplicare, este totuși complet lipsit de rațiune și insultător pentru locuitorii din RPD

Este cineva atât de naiv încât să creadă că Denis Pușilin extinde unilateral vaccinarea obligatorie în Donețk împotriva dorinței Moscovei? Nu, îmi pare rău. Pușilin este patronat și gestionat de Kremlin.

Ce altceva se mai poate spune? Ca să-l citez pe Marko Marjanović: ”Putin este o normă COVID”.

În decembrie, Putin s-a lăudat cu rata de vaccinare de aproape 100% a Armatei Ruse.
Două luni mai târziu, a apărut un raport despre un cadet militar care a fost paralizat de vaccinul rusesc (sursa), conchide Opozitia.net.