ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul austriac a anunțat marți că va renunța în curând la obligativitatea privind plasarea în carantină a persoanelor infectate cu noul coronavirus, chiar dacă această țară se confruntă în prezent cu un nou val de infectări, informează DPA, citată de Agerpres și ȘtiripeSurse.

Potrivit noilor dispoziții ale Guvernului austriac, care vor intra în vigoare pe 1 august, orice persoană care nu se simte bolnavă poate să își părăsească locuința după un rezultat pozitiv la un test COVID-19, însă va trebui totuși să respecte anumite restricții.

Printre acestea se află obligativitatea de purtare a unei măști sanitare de tip FFP2, cu excepția situațiilor în care persoana infectată se află în aer liber și la o distanță de cel puțin doi metri față de alți oameni. În plus, persoanele infectate cu SARS-CoV-2 nu vor avea acces în spitale, aziluri pentru vârstnici, unități pentru persoane cu handicap și centre de sănătate.

Citiți și Vaccinarea obligatorie a fost abolită în Austria. Ministrul Sănătății a recunoscut că vaccinurile nu ajută la prevenirea epidemiei de coronavirus!

 

„Nu putem să eliminăm pandemia prin testare, nu putem s-o eliminăm prin vaccinare și nu putem s-o eliminăm prin sechestrare”, a declarat ministrul austriac al Sănătății, Johannes Rauch.

Raportarea obligatorie a cazurilor de COVID-19 rămâne însă obligatorie, pentru ca autoritățile sanitare din Austria să poată monitoriza în continuare incidența bolii, a precizat ministrul.

Ministrul austriac a menționat mai multe modele de pe plan internațional, invocând țări precum Danemarca, Norvegia, Regatul Unit, Spania și Elveția. În aceste țări, a spus el, regulamentele privind autoizolarea au fost anulate în urmă cu mai multe luni.

Johannes Rauch a declarat pentru cotidianul Tiroler Tageszeitung că oamenii „trebuie să afle că pur și simplu nu putem să trăim cu acest nivel de criză pandemică timp de mai mulți ani”.

Citiți și „Sigur și Eficient”: Val de Morți Subite printre Primarii din Austria și Germania