Profesorul Ilie Bădescu intervine în apărarea Liceului „Mircea Vulcănescu”: Cei ce luptă împotriva numelui și a operei lui Mircea Vulcănescu se războiesc cu memoria luminii unui popor creștin. Martirul ortodox n-a urât pe nimeni. A iubit până la capăt

Reluarea atacului la adresa memoriei marelui filosof și sociolog al României Mircea Vulcănescu, mucenic al Bisericii Ortodoxe Române care așteaptă să intre în sinaxare alături de martirii și mărturisitorii temnițelor bolșevice în anul 2025, - pentru că „toți cei care s-au jertfit și au suferit în închisori sunt sfinți”, după cum spunea „Voievodului Maramureșului”, IPS Justinian Chira - ne-a făcut să ne adresăm academicianului Ilie Bădescu, reprezentant al școlii sociologice românești și director al Institutului de Sociologie al Academiei Române, înainte de a ne adresa și Întâistătătorului BOR, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, ca păstor al nostru, mult cinstitor și apărător al martirilor neamului.
Victor Roncea: Stimate Domnule Profesor, presa semnalează presiunile la care sunt supuse cadrele didactice ale Liceului „Mircea Vulcănescu” pentru schimbarea numelui instituției, în cadrul programului de ștergere a memoriei și identității naționale. „E suficient să-i puneți un număr” - a transmis primarul PSD al sectorului 4, Daniel Băluță, conducerii Liceului. Dacă se va întâmpla acest lucru vă dați seama că va urma statuia, strada Mircea Vulcănescu și, apoi, de ce nu?, cărțile lui Mircea Vulcănescu. Pe foc cu ele! Banditul ucis de NKVD-iști în închisorile bolșevice trebuie scos de urmașii lor chiar și din Biblioteca Academiei Române. Dar poate cel mai bine ar fi să ni se dea o listă ca să încălzim regulat în curtea Academiei Române, la un rug de cărți, oamenii rămași fără căldură. Vă rog să exprimați și Dvs un punct de vedere în această privință.
Profesorul Ilie Bădescu: Mi-ați solicitat o reacție în legătură cu presiunile la care sunt supuse cadrele didactice ale Liceului Mircea Vulcănescu pentru schimbarea numelui instituției.
Ca sociolog și de trei ori președinte al Asociației Române de Sociologie am datoria să răspund. Chiar și dacă n-aș fi avut aceste calificări, ca român și creștin, cu o imperativă asumare a substratului iudeo-creștin pe care s-a zidit edificiul uneia dintre cele mai curajoase civilizații din istorie (în raport cu cele 28 câte s-au succedat pe planetă), civilizația europeană, n-aș rămâne indiferent dacă s-ar întâmpla ceea ce spui, adică dacă s-ar aplica măsuri din partea administrației locale, a sectorului în care este plasat liceul „Mircea Vulcănescu”.
Numele marelui om, sociolog, filosof creștin și economist, este legat de marea biruință a sociologiei spiritualiste în cadrul celei mai mari școli de sociologie din România și una dintre marile școli sociologice la scară mondială.
A pierit mucenicește în închisorile comuniste, opera i-a fost interzisă în perioada comunistă, în prima fază, cea a regimului de ocupație, de esență cominternist-sovietică, restituirea operei sale fiind desăvârșită imediat după schimbarea de regim din 1989 prin vrednicia unuia dintre marii editori ai României culturale.
Numele său a fost proscris prin hotărârea dictatorială, antiteistă și antiromânească, a nucleului cominternist al regimului comunist.
Casa i-a fost confiscată ca și casa lui Dimitrie Gusti, în cadrul operației de represiune nu doar a persoanelor ci și a familiilor acestora.
Fiica sa, Doamna Măriuca Vulcănescu, a fost arestată când abia împlinise 17 ani, în ceasul la care tatăl său pierea în închisoare, lăsându-ne acel înfricoșător legământ:„Și să nu ne răzbunați, dar să nu ne uitați !”
El a plecat în lumea drepților cu regula de aur a mărturisitorilor lui Iisus: iubirea de vrăjmaș.
Cei ce se războiesc acum cu numele lui Mircea Vulcănescu îl urăsc pentru această regulă a iubirii desăvârșite, fiindcă ei sunt fiii urii, nu din alt motiv.
Fenomenul acesta are mai întâi acest înțeles: războiul împotriva iubirii, declarat și purtat de către cei ce-L urăsc pe Iisus fiindcă ne-a lăsat drept legământ regula iubirii desăvârșite.
Cel ce are vocația urii și cultul suprimării nu se va împăca niciodată cu cei ce se fac părtași ai acestei reguli de iubire fără condiționalitate.
În al doilea rând, cei ce luptă împotriva numelui și a operei lui Mircea Vulcănescu se războiesc, evident, cu memoria luminii unui popor creștin.
Mircea Vulcănescu n-a urât pe nimeni.
A iubit neîmpărțit, până la capăt.
De ce ar dori cineva să fie uitat numele său?
Să răspundă la această întrebare cei ce solicită ștergerea numelui său de pe zidul Liceului omonim și a hodonimului de pe indicatorul străzii etc.
Ei o fac, ei să răspundă ca să aflăm și noi de ce-l urăsc așa de încrâncenat pe Mircea Vulcănescu.
Asasinarea mucenicului Mircea Vulcănescu la numai 48 de ani: „Capul i se bălăngănea în dreapta și-n stânga ca o minge legată cu o sfoară”. Ascultați vocea lui și aflați Dosarul de la CNSAS AICI
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

”Aveam 30 ani când viața s-a oprit. Când s-a lăsat cortina și ziduri au început să fie înălțate” - Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, martir anticomunist și mărturisitor ortodox al secolulul XX

Camelia Suruianu: Poezia, delictul grav al lui Vasile VOICULESCU. + 26 aprilie 1963 - 62 de ani de la moartea sa

O, țara mea, mâncată de jivine,/ Pe drumurile-ți albe-n triste sate,/ Cu traistă de cerșetor în spate,/ Azi iar colindă Dumnezeu prin tine - Vasile Voiculescu, poetul coborât din icoană (13 octombrie / 27 noiembrie 1884 - 26 aprilie 1963)

RADU GYR din MANUSCRISE: Vasile Voiculescu avea o figură de sfânt bizantin cu mâinile subțiri cu degete lungi, desprinse parcă dintr-o icoană. MĂRTURISIRI la 62 de ani de la plecarea la Domnul - 26 aprilie 1963

29 aprilie: nașterea la Ceruri a ziaristului, scriitorului și Poetului Închisorilor Radu Gyr - Românul care L-a coborât pe IISUS ÎN CELULĂ

Sinaxarul demnității românești: 27 aprilie, TRAIAN TRIFAN. ”Lupta noastră nu este limitată în timp, ci permanentă”
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Persoane: Daniel Băluță Dimitrie Gusti Ilie Bădescu Măriuca Vulcănescu Mircea Vulcănescu Patriarhul Daniel
Locații: Academia Română Aiud București Patriarhia Română
Subiecte: Bustul lui Mircea Vulcănescu Liceul Mircea Vulcanescu martiri anticomuniști mucenicie Sfinții închisorilor
Tip conținut: Opinii
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (2)