ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un arădean care își face cumpărăturile la supermarketul Kaufland a văzut un șobolan printre cutiile cu produse lactate. Acesta a filmat totul și a postat filmul pe contul său de Facebook. 

La câteva ore, germanii au trimis un comunicat prin care acuză o campanie de defăimare, mergând chiar până la șantaj.

„Avem motive bine întemeiate să credem că această filmare este orchestrată și parte dintr-o campanie bine pusă la punct, de denigrare a companiei, începută în urmă cu 2 săptămâni. În magazinul din Arad ultima procedură de deratizare, dezinsecție și dezinfecție a avut loc săptămâna trecută și, în urma acesteia, magazinul a primit raport verde din partea specialiștilor care au efectuat procesul. Vom sesiza Poliția și autoritățile și vom cere o anchetă în acest caz. Compania Kaufland România nu poate tolera șantajul și nici atacurile murdare și suntem pregătiți să ne adresăm organelor de urmărire penală și instanței de judecată pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate și luarea măsurilor legale care se impun”, se arată în comunicatul Kaufland.

Foarte probabil, ANPC nu va sancționa decât cu o amendă magazinul, deciziile de închidere fiind păstrate pentru cofertării/băcănii/covrigării deținute de români care nu au putere mediatică și nici susținere.