România cunoaște, în ultimii 20 de ani, o depopulare masivă. Una din cauzele acestei stări de fapt o constituie plecarea din țară a milioane de români. După cum este documentat, majoritatea românilor a plecat spre Italia și Spania, țări cu care împărțim o moștenire culturală comună, unde se comunică într-o limbă asemănătoare cu româna.

Că efectul plecării din țară al acestor oameni este catastrofal pentru viitorul României este demonstrat și de ultima statistică publicată de cotidianul italian La Repubblica, care-i numește pe străinii din peninsulă drept "O resursă pentru Italia".

Conform studiului, românii sunt grupul etnic de la care statul italian încasează cel mai mult. Suma vărsată de compatrioții noștri către Italia este de 6,4 miliarde de euro. La mare distanță în urma românilor se găsesc albanezii și marocanii, cu 3,1 și respectiv 2,4 miliarde de euro.

Și asta nu este totul. Moldovenii, respectiv cetățenii republicii Moldova, contribuie și ei cu "doar" 934 de milioane de euro. Conform sursei citate, contribuția moldovenilor a înregistrat cea mai mare creștere din ultimul an, după chinezi.

Studiul a fost realizat de Fundația Moressa, cea care a consultat documentele fiscului italian. În total, străinii varsă 45 de miliarde de euro, anual, economiei Italiei.

Reamintim că atunci când era președintele României, Traian Băsescu a încurajat românii să nu se întoarcă în țară.
De asemenea, Ioan Rus, pe când era ministru al Transporturilor, a spus despre românii din străinătate că "au 1500 de euro salariu. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă".
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews