ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



După dosarul științifico-fantastic întocmit prim-ministrului ceh Andrej Babis, pare că a venit vremea lui Matteo Salvini! Se pregătesc Orban și Morawiecki?, scrie Qmagazine, într-o analiză pe tema celui mai recent scandal în care este implicat vicepremierul italian, după ce publicația BuzzFeed, aceeași care a dus în SUA campania „Russiagate”, cu acuzația potrivit căreia rușii ar fi stat în spatele alegerii lui Donald Trump, a venit cu o știre „bombă”. Potrivit căreia formațiunea suveranistă Liga ar fi primit fonduri din Rusia. 

Qmagazine arată cine se află în spatele acestor „noi” dezvăluiri,  care funcționează după un „scenariu cu izul caracteristic emanat de serviciile secrete”, iar în Italia nu există publicație care să nu fi preluat deja informația, adăugînd că „suveraniștii sunt finanțați de Putin”. Dar și motivele pentru care Salvini a ajuns ținta establishmentului european, de la cele de ordin economic, până la criza migranților, pe care acest establishment a alimentat-o în ultimii ani, având un interes direct în aducerea pe continentul european a sutelor de mii de migranți.  O ecuație cu multe cunoscute, din care nu putea lipsi Germania.  
 
„Ca să fie mai plauzibili, autorii „anchetei” din BuzzFeed readuc în discuție și cazul vicecancelarului austriac Heinz-Christian Strache (FPÖ), care a demisionat în luna mai, chiar înaintea alegerilor europarlamentare. Și în cazul acestuia a apărut din zona gri, germană (Süddeutsche Zeitung și Spiegel), o înregistrare bizară cu o presupusă ”rusoaică” ce îi propune șefului FPÖ  acceptarea de bani rusești”, scrie Qmagazine. Precizând că Alberto Nardelli, cel care semnează articolul din BuzzFeed, este „ziaristul” care s-a specializat în a produce acuze privind presupuse finanțări rusești împotriva suveraniștilor italieni. Primele acuze au vizat Movimento 5 Stelle, despre care a scris că ar împinge în spațiul public italian așa-zisele „fake news” (știri false) ale propagandei Kremlinului.

„Deci, Putin și Merkel sau Putin și Macron se pot întîlni și pot semna oricâte contracte, pe oricâți bani și este în foarte mare regulă, nu vin rușii, nu este vorba despre bani rusești, rușii nu controlează nimic. Însăși existența Nord Stream 1 și Nord Stream 2 arată în ce măsură Germania și Rusia sunt implicate în afaceri”.

Articolul integral poate fi citit AICI.