ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Reprezentanților a votat în unanimitate azi pentru desecretizarea informațiilor de la serviciile secrete americane despre originile COVID-19, o demonstrație de sprijin bipartizan în preajma celei de-a treia aniversare de la începutul pandemiei, relatează AP, citată de InPolitics.

Votul de 419-0 consfințește aprobarea finală a proiectului de lege, după ce a trecut și prin Senat, trimițându-l la biroul președintelui Joe Biden pentru a fi promulgat.

Dezbaterea a fost scurtă și la obiect: americanii au întrebări despre cum a început virusul mortal și ce se poate face pentru a preveni viitoarele focare.

„Publicul american merită răspunsuri la fiecare aspect al pandemiei de COVID-19”, a declarat reprezentantul conservator Michael Turner, R-Ohio, președintele Comitetului de Informații al Camerei. Aceasta include, a spus el, „cum a fost creat acest virus și, în special, dacă a fost un eveniment natural sau a fost rezultatul unui eveniment legat de laborator”.

Ordinul de declasificare s-a concentrat pe informații legate de Institutul de Virologie din Wuhan din China , invocând „legături potențiale” între cercetările care au fost făcute acolo și izbucnirea COVID-19, pe care Organizația Mondială a Sănătății l-a declarat pandemie la 11 martie 2020.

Informația vine pe fondul audierilor dintr-o Comisie Specială a Congresului, în care fostul director al CDC, Robert Redfield a afirmat că Anthony Fauci a finanțat apariția virusului COVID: „Nu încape îndoială!”

Recent, Departamentul de Energie al SUA și FBI au admis că virusul COVID provine din laboratoarele din Wuhan. Directorul FBI, Christopher Wray, a făcut chiar afirmația că virusul a fost conceput pentru a ucide milioane de americani.

Pentru informații similare, ActiveNews a fost plasat de laboranți de la SNSPA, LARICS sau Institutul European de la Iași pe „liste negre” ca site de „fake news” sau „putinist”. Mai putinist ca șeful FBI nu poate fi nimeni. Cu excepția celor amintiți anterior și în curs de a fi menționați și posterior.