ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de susținători ai fostului președinte brazilian de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, au invadat Congresul țării, palatul prezidențial și Curtea Supremă. Mulțimi de oameni costumați în culorile drapelului au depășit numeric forțele de ordine publică, amintind de asaltul asupra Capitoliului din SUA, în urmă cu doi ani. Corespondentul BBC transmite că ceea ce s-a întâmplat în Brazilia este un lucru de care s-au temut mulți după ce Lula a câștigat alegerile din luna octombrie.” - acest cap de știre apare în mass media din România și de oriunde din această lume, reprodus papagalicește și fără de rușine de presa globalistă.

Singurul lucru real în transmisia respectivă este că asistăm, într-adevăr, în acest 8 ianuarie 2023, la un „remake” penibil al evenimentelor din 6 ianuarie 2021, probabil însă, cu consecințe mult mai dure față de opoziția anticomunistă care contestă rezultatul alegerilor de pe 30 octombrie 2022.

FOTO cu „rebeliunea”:


Amintim că rezultatele finale ale alegerilor aranjate în Brazilia după modelul Biden-Trump au fost: Lula 60.345.999 voturi (50,9%), Bolsonaro 58.206.354 voturi (49,1%).

Formularea de mai sus, reprodusă la ștanță în creierul și pe suportul de știri al propagandiștilor de stânga deghizați în ziariști ai pseudo-presei mondiale vrea să ne spună că 58.206.354 de oameni care au votat într-un așa-zis proces democratic sunt... de „extremă dreaptă”. Criminali, fasciști (varianta Stalin-Pauker), infatuați, teroriști (varianta Iohannis-Cițu), legionari, huligani, golani (varianta de-acum soft Ceaușescu-Iliescu).

De altfel, noul președinte brazilian, cu adevărat extremistul de stânga Luiz Inácio Lula da Silva, fost președinte al Braziliei între 2003 și 2011, apoi, în 2017, condamnat penal pentru corupție și spălare de bani, acum bine apretat, i-a descris imediat pe protestatari, conform scenariului, drept „vandali fasciști” și a precizat că aceștia vor fi pedepsiți cu întreaga forță a legii.

Toți cei care au făcut acest lucru vor fi găsiți și pedepsiți”, este citat el de Rador. Arestările în masă au început deja, cu sprijinul armatei pe care naivii protestatari o chemau în favoarea lor și a democrației. Lula da Silva, care era într-o deplasare în Sao Paulo, a decretat starea de alertă federală în capitala țării, Brasilia. Măsura este valabilă până pe 31 ianuarie, deocamdată, după cum a declarat acesta citind de pe o hârtie.

Fascismul a decis să lovească. Dreapta nu a fost capabilă să stea departe de violență”, l-a susținut imediat pe Twitter primul președinte de stânga al Columbiei, Gustavo Petro, fost membru al... trupelor gherilelor „M-19”, specializate în lovituri militare și autoare a peste 400 de răpiri pentru recompense. S-a găsit cine să vorbească de violență!... 

Noroc că fostul președinte, popularul politician de dreapta nevaccinist Jair Messias Bolosnaro, nu era în țară, cel mai probabil în baza informațiilor primite în avans de la specialiști, altfel în acest moment era deja arestat. Nu este exclus ca America lui Biden, unde se află acum Bolsonaro, să-l extrădeze ca pe un criminal. Rămâne de văzut.

Prevăzător, Jair Bolsonaro a plecat pe 30 decembrie 2022 din Brazilia spre Statele Unite, cu două zile înainte de încheierea mandatului său și de învestirea succesorului său, pe 1 ianuarie 2023, suspectat de furt prin metoda brevetată de Biden a aparatelor electronice de vot. A aterizat în Florida.

Deocamdată, Bolsonaro a transmis din SUA o serie de apeluri la calm pe Twitter, asemănătoare celor făcute de Trump pe 6 ianuarie 2021, înainte de a fi interzis și de Twitter și de Facebook, cu circul cunoscut care a urmat apoi și care se consumă și azi împotriva fostului președinte american.

Într-un alt mesaj pe Twitter, Jair Bolsonaro a respins „acuzațiile, fără dovezi”  aruncate deje de Lula da Silva care a declarat că „discursul” predecesorului său „de extremă dreapta” (formulare Rador preluată de la AFP) i-a „încurajat” pe „vandalii fasciști” invadând instituțiile puterii din capitala Brasilia.

De la victoria lui Lula, „susținătorii radicaliști” ai lui Jair Bolsonaro - scrie pseudo-presa de la noi și de aiurea - au campat în fața mai multor cazărmi din țară. După cum a relatat și ActiveNews, ei susțineau că alegerile au fost furate și doreau ca Armata să intervină. Acum a intervenit.

„Mass-media îi etichetează deja pe brazilieni drept „teroriști”. Cu toate acestea, mesajul protestatarilor a fost clar: „Nu vrem comunism, nu vrem socialism!”. Brazilienii cunosc foarte bine rezultatul acestor ideologii politice eșuate.”, sintetizează jurnalistul independent american Tommy Robinson, pe canalul său de Telegram unde oferă imagini spectaculoase de la locul „remake”-ului asaltului asupra Capitoliului.

Vom reveni. Până atunci, din imaginile „show”-ului din Brasilia copiat la indigo după cel din Washington DC (la rândul lui copiat după cel din 18 februarie 1990 din București), inclusiv cu momentul în care manifestanții au fost lăsați să intre aproape liber: