ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poziția constant pro-avort a șefei Camerei Reprezentanților începe să creeze o mișcare de solidaritate a episcopilor din Statele Unite.

Episcopul de Fresno, California, a transmis unmesaj public în care își exprimă sprijinul pentru decizia Arhiepiscopului de San Francisco, Salvatore Cordilione, de a-i interzice accesul la Sfintele Taine lui Nancy Pelosi, din cauza poziției sale pro-avort.

Într-o scrisoare deschisă din 6 iunie adresată clerului și credincioșilor, episcopul de Fresno, Joseph Brennan, arată că a dorit „de mai multe săptămâni” să vină „în sprijinul Arhiepiscopului Cordilione”.

„Și-a atras multe critici, din interiorul și din afara Bisericii, pentru că a susținut ceea ce este corect”, a spus Brennan despre Cordilione.

Episcopul californian a amintit:

„El (Cordilione) a acționat astfel din cauza sprijinului ei (Pelosi) pentru avorturi și din cauza participării ei la eforturile de a transpune într-o lege federală dreptul de a lua viața unui copil nevinovat, nenăscut”.

Și Brennan a continuat:

„Arhiepiscopul a făcut diligențele de rigoare și a avut încercări consistente timp de mulți ani pentru a comunica cu Președinta (Camerei) despre autentica învățătură a Bisericii în această privință.”

„Cu alte cuvinte, ca un bun păstor, el încearcă să o scoată dintr-un păcat. Are grijă de sufletul ei”, a adăugat episcopul de Fresno.

Potrivit Monseniorului Brennan, a primi Împărtășania „în timp ce ignori public și acționezi clar împotriva învățăturii și practicii fundamentale a Bisericii” reprezintă „un uriaș orgoliu spiritual și o ipocrizie”.

În aceeași scrisoare deschisă, Brennan a criticat o „realizatoare” de emisiune, care a afirmat că nu e treaba lui Cordilione să îi interzică dreptul la Împărtășanie lui Pelosi.

Realizatoare, căreia episcopul californian nu i-a dat numele, este Whoopi Goldberg, cunscută pentru militantismul spu ultraproresist.

În emisiunea The View de la ABC, aceasta a afirmat:

„Nu e treaba ta, tipule! Nu ai tu dreptul să iei decizia asta.”

Brennan a explicat:

„Este treaba lui (Cordilione) să învețe, să corijeze, să avertizeze și, dacă e necesar, să impună sancțiuni. Este treaba lui (de fapt a tuturor) să semnaleze lucrurile și să corijeze cu blândețe pe oricine se află într-o situație de păcat. Este cu atât mai important să o facă dacă persoana și situația sunt publice, persistente și insolente.”

Brennan nu este singurul episcop care a sărit în apărarea lui Cordilione.

La o săptămână după ce acesta a anunțat interdicția pentru Pelosi, episcopul Michael Burbidge a făcut cunoscut că dioceza sa, din Arlington, Virginia, va respecta interdicția dictată de Cordilione.

Și episcopul Joseph Strickland din Tyler, Texas, a anunțat o interdicție similară pentru Pelosi în dioceza sa.

Poziții similare au transmis și Arhiepiscopii Samuel Aquila din Denver, respectiv Joseph Naumann din Kansas City.

La fel, și episcopul Thomas Tobin din Providence.

Papa Francisc, care a primit vizita lui Nancy Pelosi în toamna lui 2021, la Vatican, nu a luat o poziție publică pe această temă.

Însă, indirect, Suveranul Pontif i-a administrat un blam lui Cordilione, anunțând promovarea episcopului Robert McElroy (inferior în rang) în poziția de cardinal. Dincolo de „sărirea” ostentativă a lui Cordilione, alegerea lui McElroy este grăitoare, deoarece acesta este cunoscut pentru împotrivirea sa de principiu față de interzicerea Împărtășaniei.

Coalizarea în număr mare a înalților prelați catolici americani împotriva lui Pelosi poate anunța o mișcare încă și mai spectaculoasă: interzicerea lui Joe Biden de la Împărtășanie. 

Atitudinea fervent pro-avort a lui Biden nu diferă deloc de cea a lui Pelosi, deci o extindere a interdicției și asupra sa ar fi un gest plauzibil.