ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj lansat de Washington Post/ABC, arată că președintele american are cea mai scăzută rată de aprobare din partea cetățenilor, 42%, cea mai mică rată înregistrată de la înființarea acestui gen de sondaje, în 1945. Cu toate acestea, 96% dintre susținătorii lui Trump spun că l-ar vota din nou. Mai mult, sondajul arată că Donald Trump ar putea câștiga votul popular dacă electoratul din 2016 ar trebui să voteze a doua oară,

Un alt sondaj, lansat tot duminică, dar de NBC, a dezvăluit rezultate similare: doar 40% dintre cei intervievați au răspuns pozitiv în ceea ce privește performanța profesională a lui Trump (o scădere de 4% față de luna februarie). 54 la sută dintre respondenți nu au fost de acord cu acțiunile lui Donald Trump - o creștere de 6%.

Sondajele continuă să demonstreze că Donald Trump nu a experimentat tradiționala perioadă de lună de miere pe care majoritatea președinților o experimentează după învestirea în funcție, toate ceremoniile și evenimentele aferente, scrie breitbart.com.

NBC a evidențiat că în anumite momente din propriul mandat, Barack Obama a avut o rată de aprobare de 61%, George W. Bush 56%, iar Bill Clinton 52%.

Președintele american a respins deseori astfel de rezultate, catalogând sondajele drept ”știri false”, mai ales de când acestea arată că el ar putea fi cel mai puțin plăcut președinte din istoria modernă.
 
De asemenea, sondajele arată reacții negative îndreptate și către democrați, ca partid.

Donald Trump a admis că atribuțiile prezidențiale sunt „mult mai dificile” decât se aștepta, explicând, la 100 de zile de la începerea mandatului, că sunt multe responsabilități și părând să nu fie foarte atent la numărul exact de rachete lansate recent în Siria.

„Nu îmi dădeam seama cât de amplă este funcția de președinte. Totul este atât de..., știți, ordinele date sunt atât de mari. În primul rând, există responsabilități mari. Fiecare decizie este mult mai dificil de luat decât în mod normal”, a declarat Donald Trump într-un interviu acordat agenției Associated Press la 100 de zile de la începerea mandatului.

Liderul de la Casa Albă a explicat că fiecare decizie atrage „responsabilitate umană”. De exemplu, când a fost cazul lansării a 59 de rachete Tomahawk în Siria, mi-am spus în gând: «Știi, aici este mult mai mult decât aceste 79 de rachete (sic). Este vorba de moarte, căci ar putea fi omorâți oameni. Este vorba de riscurile asociate». Aici, în activitățile politice, totul implică sufletul, în timp ce în afaceri cele mai multe lucruri nu implică sufletul. (...) Este vorba de riscuri, deoarece dacă o rachetă se abate de la traiectorie și ajunge într-un oraș sau într-o zonă rezidențială, poate cădea în mijlocul unui oraș sau al unui sat", a explicat Donald Trump.