ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kim Davis, funcționara din Kentucky, care a sfidat sentința Curții Supreme a SUA, refuzând să elibereze certificate de căsătorie pentru cuplurile de homosexuali, arestată și ulterior pusă în libertate, se află zilele acestea în România. Americanca pentru care libertatea de conștiință și credința în Dumnezeu au fost mai presus de lege a participat, la Timișoara, la conferința „ O mărturie americană despre libertatea de conștiință”, organizată de Comitetul de inițiativă cetățenească, Coaliția pentru Familie și platforma civică "Ȋmpreună”.

Funcționar în Rowan County, Kim Davis a fost obligată în 2015 să încheie căsătorii între persoane de același sex, deși asta era în contradicție cu propriile convingeri religioase, iar refuzul a dus la încarcerarea ei. 

În discursul rostit la Timișoara, Kim Davis a vorbit despre legăturile ei cu românii din SUA:

„M-am îndrăgostit de români în vara lui 2016, la Chicago. Nu mai simțisem niciodată o asemenea dragoste și căldură din partea unor străini. În timpul petrecut la Chicago, ei m-au invitat să vin în lumea lor împreună cu soțul meu și am fost impresionată de deschiderea și căldura lor. Nu am venit aici pentru a încerca să vă impun ceea ce gândesc eu. Nu am o agendă personală, ci vreau să vă împărtășesc trăirile pe care le-am avut eu. Dacă ați urmărit povestea mea, din presă și pe internet, veți fi aflat deja că viața mea a fost un eșec înainte să îl întâlnesc pe Dumnezeu. Ca și creștin, cred că toți suntem într-un spațiu al lumii de astăzi și promisiunea eternității”.

Despre refuzul său de a emite certificate pentru căsătoriile gay, după dcizia Curții Supreme din SUA, Davis a povestit:

„În iunie 2015 a trebuit să iau o poziție privind căsătoria naturală. Dumnezeu m-a folosit pe mine, cea care am eșuat în căsătorie, să apăr căsătoria naturală și ceea ce Dumnezeu a lăsat să fie căsătoria. Și pentru acestă poziție a mea, am avut în față foarte multe alegeri și circumstanțe, pentru că una dintre datoriile mele la slujbă era să emit certificate de căsătorie. Am știut că decizia Curții Supreme din SUA de a recunoaște căsătoriile între persoane de același sex în toate statele americane nu mă va afecta doar pe mine, ci întreg statul și întreaga națiune. Unii au spus că ar fi fost simplu să demisionez, sa renunț, dar asta ar fi însemat ca eu să întorc spatele lui Dumnezeu.  Am început să primesc amenințări cu moartea, am fost hărțuită, etichetată în fel și chip. Dar am rămas concentrată pe voia lui Dumnezeu. În toate depozițiile mele, libertatea mea religoasă nu a fost luată în considerare. Am știut atunci că mai curând trebuie să mă supun lui Dumnezeu, și nu omului. Când am fost închisă, am avut un sentiment de pace și de liniște, am făcut studii biblice, m-am rugat, am postit și am cântat cântece cu toată forța mea. Românii trebuie să aibă în inima lor acest pasaj din Biblie, „căci Dumnezeu nu ne-a dat un gând de frică, ci unul de dragoste, de putere și de chibzuință.” Eu nu sunt împotriva homosexualilor, ci sunt pentru  căsătoria naturală”.