ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Invocând „respectul pentru obiceiul islamic” de a face înmormântări „pe mare” pentru Abu Bakr al-Baghdadi și Osama Bin Laden, Statele Unite uită un detaliu, alimentând ca de fiecare dată teorii ale conspirației cu privire la uciderea celor doi jihadiști: acela că fostul lider libian Muammar Gaddafi nu a avut parte de același ”respect”.

Armata americană a depus în mare corpul lui Abu Bakr al-Baghdadi, care s-a detonat în cursul unei operațiuni militare în Siria, unde un comando asistat de un câine de război, salutat drept un erou, l-a urmărit pe liderul Statului Islamic până într-un tunel, relatează AFP. 

Un oficial de la Pentagon a confirmat pentru AFP , sub protecția anonimatului, această depunere a corpului în mare, care amintește de cea a liderului Al-Qaida Osama ben Laden, în 2011, ucis într-un asalt al unei unități de elită americane asupra ascunzătorii acestuia în Pakistan.

Marea - ca loc de depunere a trupului - a fost aleasă pentru a se evita ca un eventual mormânt să devină un loc de pelerinaj, susțin americanii. Rămășițele i-au fost transportate apoi ”într-un loc securizat, pentru a i se confirma identitatea, prin analize ADN”, a adăugat el.

Corpul lui al-Baghdadi a fost ”tratat” ”în mod adecvat, potrivit procedurii (militare) și în acord cu legile războiului”, a declarat anterior în fața presei, la Washington, șeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley.

Administrația Obama nu a făcut public niciodată niciun filmuleț cu raidul din 201, din Pakistan, în care ar fi fost ucis Osama bin Laden, nici fotografii ale cadavrului său, susținând că ar putea reprezenta un „risc de securitate națională”.

Reamintim că, la doar câteva luni după ce susținea că a încercat să păstreze obiceiurile islamice în înmormântarea lui Bin Laden, aruncându-l pe fundul mării, administrația Obama nu a dat vreun semn că ar avea același respect pentru fostul lider libian Gaddafi.
 
Muammar Gaddafi a fost ucis în Libia, în 2011, după ce Franța, susținută de NATO, a decis să intervină în această țară, pentru a sprijini combatanții care doreau prăbușirea regimului colonelului libian.  Mai mult, secretarul de stat de la acea vreme, Hillary Clinton,a  jubilat în momentul în care a primit vestea că Gaddaffi a fost ucis cu bestialitate de rebelii susținuți de Occident.
 
Hillary Clinton a fost cea care l-ar fi împins de la spate pe Barack Obama să se arunce într-o acțiune militară care a adus Libia în haosul de astăzi. Și pe care mulți continuă să îl impute acestui duo Sarkozy-Clinton, promotori ai unui război murdar.
 
Situația din Libia post Gaddafi este cea care a dus și la o amploare fără precedent a islamismului fundamentalist și la ascensiunea ISIS din ultimii ani.