ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea care obliga părinții să-și vaccineze copiii cu 10 vaccinuri înainte să înscrie copiii la școlile de stat a fost abrogată de Parlamentul italian, informează La Repubblica.

Amendamentul a fost a adoptat de Senatul italian - camera superioară a Parlamentului -, cu 148 de voturi și 110 de voturi împotrivă. Vechea lege a intrat în vigoare în Martie, după ce Guvernul de la acea vreme a justificat-o printr-o epidemiei de rujeolă.

Conform legii, care a stârnit dezbateri aprinse în Italia, părinții care nu-și vaccinau copiii riscau amenzi de până la 500 de dolari. Până la acel moment, doar patru vaccinuri erau obligatorii.

Dar noua coaliție, formată din Mișcarea Cinci Stele și Liga Nordului, a promis în timpul campaniei electorale că va abroga această lege.

Opinia publică din Italia a devenit foarte sceptică în privința vaccinurilor după ce în 2012, un judecător din Rimini a acordat compensație unei familii cu un copil cu autism, după ce a decis că boala a fost cauzată de vaccinul ROR (Rujeolă, Oreion, Rubeolă). La apel, curtea a întors decizia Judecătoriei din Rimini.

Tot în Italia a ieșit la iveală că unul dintre foștii membrii ai Consiliului de Administrației ai Fundației Glaxo Kline, ong fondată de compania farmaceutică omonimă, a fost numit în Ministrului Sănătății de la Roma, în vechiul Guvern, așa cum ActiveNews anunța anul trecut.

Atunci s-au strâns sute de mii de semnături pentru cercetarea posibilului conflict de interese de către Agenția Națională Anticorupție (ANAC) din Italia.

Actualul Ministru de Interne, Matteo Salvini, a spus în campania electorală că „unele companii multinaționale sau farmaceutice folosesc Italia pe post de cobai”.