ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul apropiat al familiei Biden, personajul-cheie din scandalul de corupție in care este implicat Joe Biden, Tony Bobulinski, a furnizat o serie de documente anchetatorilor Comisiei pentru securitate internă și afaceri guvernamentale și Comisiei pentru Finanțe. Așa cum ActiveNews arăta zilele trecute prezentând și fotografiile chinezilor cu care fiul lui Biden făcea afaceri în România.
 
 

Bobulinski, destinatarul unuia dintre e-mailurile preluate de pe laptopul lui Hunter Biden, a ieșit la rampă printr-o declarație în care spunea că poate confirma autenticitatea e mail-ului și a detaliat modul în care fostul vicepreședinte al SUA a fost implicat personal în multe relații cu partenerii de afaceri ai fiului său.

Ziarul  New York Times a publicat un document despre afacerile pe care fiul lui Joe Biden urmărea să le facă în România.
 
 
Potrivit documentului, datat 2017, Hunter Biden, în parteneriat cu Puiu Popoviciu și o companie chineză,  CEFC China Energy, punea la punct o afacere de 2 miliarde de euro în domeniul imobiliar.

Planul de afaceri prevedea construirea unui complex imobiliar pe 100 de hectare de teren.

Fiul lui Joe Biden urma să dețină 5% din asocierea în care Puiu Popoviciu oferea terenurile pe care le deținea în Băneasa, iar compania chineză asigura fondurile pentru investiție.

Din această asociere, grupul din jurul lui Hunter urma să dețină 5%: Puiu Popoviciu venea cu terenurile, iar compania chineză cu fondurile necesare expansiunii.

Planul de afaceri urmărea construirea, pe o suprafață de 100 de hectare, unui gigant complex imobiliar (cu componentă rezidențială, de retail și de birouri).

CEFC urma să contribuie cu toate fondurile necesare pentru următoarele tranzacții: să stabilească partenerul individual existent al AG în proiectul care deținea exact aceleași acțiuni (prin intermediul holdingurilor deținute în comun). Acest lucru prevedea că tranzacția poate avea loc la o valoare totală estimată și negociată de 200 milioane de Euro, precum și cu cumpărarea a 40% din cele 50 de procente deținute de Universitatea de Agricultură din Bucuresti. 

Pe lângă proiectul imobiliar Băneasa, planul de afaceri viza și extinderea rețelei de benzinării Rompetrol pe care compania chineză era pe cale la acel moment să le cumpere și achiziția pachetului majoritar de acțiuni la cele două aeroporturi de stat din București sau construcția unui nou aeroport.
 
Afacerea nu s-a concretizat pentru că Puiu Popoviciu a fost condamnat. Iar compania chineză, care voia să cumpere și firma-mamă a Rompetrol, a ajuns în faliment din cauza corupției.
 
 
ActiveNews a scris deja despre Ye Jianming, considerat de serviciile americane drept un om de fațadă al Armatei chineze la conducerea Companiei China Energy Company Limited (CEFC), în prezent dispărut de pe firmament, și Zang Jian Ju (foto mai jos din Georgia), cu care Hunter Biden urma să se întâlnească în România în perioada în care Compania chineză încerca să cumpere de la KazMunaiGaz fostul Grup Rompetrol al lui Dinu Patriciu cu rafinăria Petromia. De asemenea, este cunoscut că Hunter Biden l-a "consiliat" pe condamnatul penal Gabriel "Puiu" Popoviciu, unul dintre cei mai mari miliardari ai României paralele, în prezent fugitiv în Marea Britanie, de la care Administrația Obama - Biden a concesionat imoral pentru Ambasada SUA, cu suma de 15.000.000 de dolari suprafața de 40.000 de m/p din Complexul Băneasa, deși toate organele de informații din România și SUA cunoșteau ilegalitatea dobândirii terenului Fermei Băneasa, subevaluat de 150 de ori. Construcția ambasadei a costat contribuabilul american 136.400.000 dolari.

România nu este singurul stat prin care fiul lui Joe Biden voia să facă afaceri cu grupul din China. Polonia, Rusia, Columbia, Franța, Luxemburg, Oman, Argentina, Belgia, Mexic și Emiratele Arabe Unite sunt și ele invocate în capitole separate în planul fiului lui Joe Biden cu partenerii săi. Sursa documentelor, Tony Bobulinski, fostul partener al băiatului lui Biden care susține acum echipa lui Trump, a fost audiat zilele trecute de FBI și urmează să fie interograt pe această temă și de Senatul american.  

DOCUMENTUL integral poate fi citit AICI