ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Încă o lovitură pentru activitățile lui George Soros din estul Europei. De această dată, din partea Poloniei. Dacă Ungaria vrea să închidă o universitate finanțată miliardarul american, autoritățile poloneze au pus gând rău Fundației Batory, cu sediul la Varșovia, finanțată de Soros, pe care doresc să o înlăture de la gestionarea fondurilor norvegiene.

Fundația Batory din Varșovia, finanțată de omul de afaceri George Soros, cea care se ocupă cu distribuirea unora dintre cele 809,3 milioane de euro (882 milioane de dolari) pe care Norvegia intenționează să le aloce Poloniei până în 2021 pentru a reduce disparitățile economice și sociale, se teme că va fi lipsită de fonduri, informează Bloomberg, preluată de dcnews.ro.

Polonia vrea ca partea ce este destinată construirii societății civice să fie condusă de o entitate de stat, a declarat vicepremierul Piotr Glinski luna trecută. Norvegia solicită eliberarea numerarului de către un organism independent.

Decizia polonezilor ar reprezenta, susține Bloomberg, un nou asalt asupra lui Soros în regiune, după ce Budapesta a intrat în corzile UE, fiind acuzată că vrea să închidă universitatea CEU de la Budapesta, finanțată de magnatul american.

Și partidul de guvernământ din Polonia, Lege și Justiție, a intrat în conflict cu Uniunea Europeană în legătură cu statul de drept, iar liderul Jaroslaw Kaczynski l-a felicitat în repetate rânduri pe premierul maghiar Viktor Orban pentru că a urmărit interesele țării sale în interiorul UE. 

Fundația Batory s-a ocupat de alocarea fondurilor norvegiene începând cu 2014. De fonduri beneficiază organizațiile nonguvernamentale care promovează democrația, egalitatea de gen și drepturile homosexualilor  (LGBT), dar și organizațiile caritabile legate de biserică.

De la preluarea puterii în 2015, Partidul Lege și Justiție a încercat să reinstituie valorile tradiționale catolice și care vin în contradicție cu politicile grupurilor progresiste.

În contextul negocierilor cu Norvegia, Batory și alte câteva organizații nonguvernamentale au fost atacate de către mass-media guvernamentală pentru promovarea „proiectelor controversate”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews