ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-una dintre cele mai ciudate mișcări ale ONU din istoria recentă, Arabia Saudită, renumită pentru încălcarea drepturilor omului, a fost aleasă recent în Consiliul ONU pentru Drepturile Femeilor, prin vot secret.

Pe lângă Arabia Saudită, alte 12 țări au fost alese de acest Consiliu, în Geneva, pentru un mandat de patru ani, care se încheie în 2022. Cele 12 țări sunt: Algeria, Comore, Republica Democrată Congo, Ghana, Kenya, Irak, Japonia, Coreea de Sud, Turkmenistan, Ecuador, Haiti și Nicaragua,conform Reuters.

Știrea a declanșat un val de ironii și critici. UN Watch, o organizație pentru drepturile omului care monitorizează performanța ONU, a condamnat vehement numirea Arabiei Saudite în Consiliu, invocând situația proastă a drepturilor omului și inegalitatea dintre sexe în această țară.

"A alege Arabia Saudită pentru protejarea drepturilor femeilor este la fel precum numirea unui incendiator la conducerea secției de pompieri a orașului. Este absurd”, a declarat Hillel Neuer, seful UN Watch.

În Arabia Saudită, partener strategic al SUA în zonă, domnește un regim autoritar, dominat de aripa Wahhabistă a Islamului.  Această ramură a Islamului este considerată cea mai extremistă dintre toate, din această ideologie inspirându-se Osama bin Laden, Talibanii din Afganistan și mai recent, Organizația Statul Islamic.

Arabia Saudită, renumită și pentru numărul record de execuții din ultimele decenii, se mândrește că este singurul stat „creat prin jihad, singurul care ține Coranul drept Constituție”.

Fiecare femeie saudită "trebuie să aibă un protector bărbat care ia toate deciziile importante în numele ei, controlând viața unei femei de la naștere până la moarte. Arabia Saudită interzice, de asemenea, femeilor să conducă automobile”, a adăugat Neuer.