ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Menționez că nu am urmărit absolut fiecare actualizare a cazului, așa că dacă unele din întrebări au primit răspuns, vă cer scuze anticipat și vă rog să precizați la comentarii, mai jos.

 

ACTUALIZARE 25.11 Conform documentului oficial pe care Turcia l-a prezentat la ONU, avionul rusesc ar fi stat 17 secunde în spațiul aerian turcesc. Documentul este postat la finalul articolului și a fost obținut de wikileaks.,

Unu: În astfel de cazuri nu există o modalitate de comunicare, prin care cel aflat, prezumtiv, în teritoriu interzis, să fie avertizat să se care de-acolo?


Doi: Dacă aviația turcă i-a comunicat rusului să plece de pe teritoriul său, în caz că era acolo, care a fost reacția rusului astfel încât să determine doborârea sa?  

Trei: Dacă aviația turcă nu l-a avertizat pe rus, de ce nu a făcut-o?

Patru: Ce putea face un singur avion de vânătoare rus, pentru a determina aviația turcească să-l doboare? 

Cinci: Dacă rușii voiau să atace spațiul aerian turc, o făceau cu un singur avion?

Șase: Nu este prima oară când un avion al unei țări încalcă spațiul aerian al unei alteia și totuși nu s-a luat nicio astfel de măsură de foarte mulți ani. De ce s-a procedat așa, acum, cu un singur avion care zbura totuși, într-o zonă de război, într-o țară cu o graniță instabilă?

Șapte: Ce legătură există între declarațiile de la Antalya, recente, ale lui V. Putin, cum că țări din G20 finanțează Statul Islamic și acest incident?

Opt: Dacă avionul rusesc nu era pe teritoriul turc, de ce a fost doborât? Cui folosește animozitatea între Turcia și Rusia?

Nouă: De ce este ok ca unii să se bucure că rușii pățesc așa ceva,  ca un fel de "răsplată" pentru ceea ce au făcut în trecut, dar este interzis a aminti de acțiunile nesăbuite ale Occidentului în Orient și alte zone de pe glob, atunci când apar blowback-urile?

Zece: Mai crede cineva că există rebeli "moderați" în Siria?