ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziarul suedez Nya Dagbladet a publicat miercuri, 13 septembrie, ceea ce afirmă că este un plan secret prin care Washingtonul urmărește să salveze economia SUA prin distrugerea Europei, folosindu-se de Războiul din Ucraina.

Documentul ar reprezenta un studiu strategic realizat de RAND Corporation, unul dintre cele mai prestigioase și influente grupuri de experți din lume.

Cu un buget de 350 de milioane de dolari, cu finanțare mixtă, atât din partea guvernului american cât și a unor companii private, RAND este autoarea, între altele, a strategiei militare și economice a Statelor Unite în timpul Războiului Rece.

Documentul publicat de ziarul suedez are pe antet data de 25 ianuarie (cu doar o lună înainte de invazia Rusiei în Ucraina) și poartă titlul: „Slăbirea Germaniei, întărirea Statelor Unite”.

Destinatarii studiului, clasificat drept „Confidențial”, sunt Consiliul de Securitate al Casei Albe, Departamentul de Stat, CIA, NSA, DNC (conducerea Partidului Democrat) și ANSA (Asistentul Președintelui SUA pentru Probleme de Securitate Natională).

A doua zi după ce ziarul suedez a publicat ceea ce susține că este o copie după documentul exploziv, RAND Corporation a dat publicității o dezmințire seacă și evazivă, afirmând că este vorba de un fals.

În lipsa unor dovezi suplimentare, de o parte sau de alta, este greu de spus care este adevărul.

Însă, fals sau adevărat, documentul merită toată atenția. Veți vedea.

*

Presupusul studiu RAND pornește de la premisa că, pentru a supraviețui, economia americană – în special sistemul bancar - are o „nevoie urgentă” de o transfuzie de resurse externe.

Donatorul salvator nu poate fi altul decât Europa. 

Documentul explică:

„Doar țările europene legate de obligațiile UE și NATO ni le pot furniza (resursele) fără costuri militare și politice importante pentru noi.”

Obstacolul cel mai mare în calea acestei operațiuni îl reprezintă Germania, cu veleitățile sale de a conduce Europa.

Ieșirea Marii Britanii din UE a fost benefică pentru Berlin, arată documentul,  conferind Germaniei o mai mare libertate de manevră față de Statele Unite.

Londra acționa ca o pârghie a Washingtonului asupra Bruxelles-ului.

În aceste condiții, pentru a tăia aripile Germaniei, strategia cea mai potrivită ar fi de a submina legăturile acesteia cu Rusia. Mai ales în plan energetic.

„Oprirea livrărilor (energetice) din Rusia poate provoca o criză de sistem care ar fi devastatoare pentru economia germană și, indirect, pentru întreaga Europă.”

Cum se poate realiza acest lucru? Analiza răspunde: printr-un război!

Dacă documentul este real, rândurile de mai jos sunt explozive. Ele ar constitui dovada că Războiul din Ucraina a fost pus la cale cu sânge rece la Washington.

Că invazia din 24 februarie a Rusiei a fost o reacție provocată, pe care Statele Unite (prin acțiunile sale în Ucraina) au mizat.

Că – halucinant – până și pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei era deja elaborat încă dinaintea invaziei.

Sublinierile îmi aparțin:

„Singurul mod posibil prin care Germania să renunțe la aprovizionarea cu energie din Rusia este de a antrena cele două părți într-un conflict militar în Ucraina. ACȚIUNILE NOASTRE CONTINUE în această țară (Ucraina) vor duce INEVITABIL la un răspuns militar al Rusiei. În mod evident, Rusia NU va lăsa presiunea masivă a armatei ucrainene asupra Republicii Populare Donețk fără o REACȚIE MILITARĂ. Aceasta va permite prezentarea Rusiei ca agresor, apoi de a pune în aplicare un pachet de sancțiuni, CARE A FOST DEJA ELABORAT.”

Ca orice acțiune care se desfășoară pe un teritoriu străin, și pentru aplicarea planului atribuit corporației RAND era nevoie de „cozi de topor” care să fie manipulate.

Partidele Verzi din Europa (mai ales din Germania) reprezintă ținta ideală. Iar pârghia de manipulare este ideologia stângistă.

„Condiția prealabilă pentru ca Germania să cadă în această capcană o reprezintă rolul dominant al partidelor verzi și al ideologiilor europene. Mișcarea ecologistă germană este o mișcare profund dogmatică, ba chiar fanatică, fapt care îi permite cu destulă ușurință să fie determinată să ignore argumentele economice.”

(Pseudo)RAND merge până acolo încât dă și numele celor mai manipulabile cozi de topor din Germania: ministrul de Externe  Annalena Baerbock, respectiv vicecancelarul și ministrul Economiei Robert Habeck.

Iată cum îi descrie documentul pe cei doi:

„Caracteristicile personale și lipsa lor de profesionalism ne permit să presupunem că le este imposibil să își recunoască la timp propriile greșeli. De aceea, ne va fi suficient să creăm rapid în plan mediatic o imagine de război de agresiune al lui Putin – și să îi transformăm pe Verzi în sprijinitori acerbi și duri ai sancțiunilor – un «partid războinic». Acest lucru ne va permite să impunem sancțiuni fără nici un fel de obstacole.”

Atât Baerbock cât și Habeck sunt cunoscuți cititorilor ActiveNews. Ei apar în cam toate știrile despre nenorocirile provocate de război în Germania.

Astfel, Baerbock este cea care, de curând, anunța nici mai mult, nici mai puțin decât Implozia Sistemului Democratic din Europa. Proclama că NU mai contează ce vor Alegătorii.

„Dacă fac o promisiune ucrainenilor - «Suntem alături de voi cât timp veți avea nevoie de noi» - atunci vreau să o respect. Indiferent ce cred alegătorii germani, vreau să respect promisiunea făcută poporului ucrainean.”

Iar Habeck este cel care, încă din primăvară, și-a avertizat compatrioții să se spele mai puțin.

Din aprilie încoace, Habeck le tot cere germanilor să strângă cureaua și să facă economii, avertizându-i că vine o iarnă de coșmar. Ca o fatalitate, ca un blestem al zeilor, împotriva cărora nu se poate face nimic.

Care ar fi miza planului?

Într-o primă etapă, distrugerea Germaniei.

„O reducere a aprovizionării cu energie din Rusia – ideal: oprirea totală a aprovizionarii – va avea efecte dezastruoase pentru industria Germaniei. Nevoia de alocare a unor cantități mai mari de gaz rusesc pentru încălzirea de iarnă va exacerba penuria. Închiderile de companii industriale vor provoca o penurie de componente și piese pentru industria manufacturieră, o ruptură a lanțurilor logistice și, în cele din urmă, un efect de domino.”

În etapa a doua este prevăzut însuși colapsul Europei.

„Nu doar că va produce un efect devastator pentru economia Germanie, dar economia întregii UE se va prăbuși inevitabil.”

Documentul arată că, de pe urma acestei prăbușiri, profiturile pentru companiile din Statele Unite vor de 7-9 trilioane de dolari.

Nu mai puțin importante ar fi câștigurile de „materie cenușie”: ca urmare a crizei în care va intra Uniunea Europeană, mințile cele mai strălucite și tinerii cei mai promițători vor emigra peste Ocean.

Nimeni nu poate spune cu certitudine dacă planul (pseudo)Rand este Real sau Fals.

Însă, un lucru este mai presus de orice îndoială: ceea ce scrie în Document se petrece astăzi punct cu punct sub ochii noștri.