ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


REFORMA SISTEMULUI DE PENSII

"Sindromul morții subite" a fost rebotezat drept "moarte din cauze naturale", fără diagnostic. La 40-50 de ani. Este vorba despre tratamentul medical al problemelor sociale și economice.

 *

Dacă medicii spun că descoperă "cheaguri” la pacienții care au salvat-o pe bunica, dar nu prea știu de fapt ce sunt, iar pacienților le prescriu anticoagulante, există oare posibilitatea să nu fie tocmai o problemă de coagulare și anticoagulantele respective să fie o loterie ultrapericuloasă? 

 *

Nu aș vrea să știu cum se resimte șocul de a-ți găsi un apropiat mort într-o ipostază total nefirească, fără să fi fost în suferințe medicale cunoscute — un coleg de cămin, de serviciu, un frate sau părinte, propriul copil.

Chiar și atunci când persoana a decedat pe patul de spital după o suferință îndelungată, momentul decesului produce o ruptură interioară inevitabilă, greu de gestionat, darămite când ai lăsat omul pe canapea la televizor sau la birou desfășurându-și activitatea în mod normal!

Să dai peste un corp înțepenit într-o postură complet impredictibilă sau să-ți cadă omul din picioare în timp ce face sport, având o condiție fizică impresionantă, în timp ce chefuiește la nuntă sau la banchet este un șoc ce nu poate fi comparat cu nimic altceva.

Și pentru că nu poate fi comparat cu nimic altceva, nici urmările nu pot fi anticipate. Dar să vă țineți bine, pentru că vom vedea tot ce nu s-a mai văzut.