ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În plină contraofensivă împotriva rușilor la Harkov, liderul de la Liev și-a găsit timp pentru un gest mai halucinant decât pictorialul din Vogue: l-a atacat pe Trump.

Într-uninterviu la CNN duminică, Volodimir Zelenski l-a criticat pe Donald Trump pentru că l-ar fi „elogiat” pe Vladimir Putin chiar înainte de invadarea Ucrainei.

„Cred că (Trump) a avut suficient timp, o grămadă de timp, ca să înțeleagă cine e Putin”, a spus liderul de la Kiev.

„Cred că se afla într-o poziție atât de înaltă încât nu era posibil să nu recunoască faptul că, din punctul de vedere al valorilor, (Putin) este adversarul poporului vostru. El (Trump) a avut toată puterea acestei țări -  informațiile, datele – pentru a crea un profil psihologic.”

Zelenski a mai declarat că a fost „surprins” de comportamentul lui Trump dinainte de invazie și chiar după începutul acesteia, când devenise evident că este o invazie adevărată”.

Și ucraineanul a adăugat:

„Probabil că (Trump) avea nevoie de asta pentru a-și promova politica internă, arătând că este gata să găsească o cale de înțelegere cu președintele Rusiei.”

Cu trei zile înainte de invazie, la o emisiune radio, Trump a comentat manevra lui Putin de a recunoaște autoproclamata independență a celor două republici din Donbas:

„Am exclamat: E genial! Putin declară independența unei mari părți a Ucrainei. Oo! E grozav! Deci Putin afirmă acum că o mare parte din Ucraina este independentă. Ce isteț! Acum o să se ducă acolo ca apărător al păcii... Este un tip foarte inteligent, îl cunosc bine.”

Și a adăugat:

„Cu mine nu s-ar fi petrecut toate astea. Dacă aș fi fost eu în funcție, toate astea ar fi fost de neimaginat... Dar știți care a fost reacția lui Biden? Ei bine, nu a avut nici o reacție... Habar n-are ce face.”

Este evident că Trump nu a elogiat caracterul sau standardul moral al lui Putin. Nici pe departe! Ci exclusiv calitățile sale de strateg. Și acelea, cu sarcasm.

Dar pentru Zelenski astea sunt detalii. Omul avea o misiune și și-a dus-o până la capăt. De aceea, atacul său la Trump a continuat:

„În ochii lui, Ucraina este prea îndepărtată. Însă acest război nu are distanțe care să nu poată fi acoperite. De aceea cred că (Trump) ar trebui să privească situația fără, cum se spune, ochelari roz.”

Stranie situație: singurul om care a avertizat încă de acum câțiva ani despre pericolele unei Europe dependente de Rusia, este acum pus la zid ca admirator al lui Putin.

Ce avem noi aici? De asta îi arde lui Zelenski în plină contraofensivă a armatei sale și în timp ce aproape toată regiunea Harkov se afla în beznă?

Care e rostul acestui atac? Războiul din Ucraina nu are șanse să se termine prea curând, iar Trump ar putea ajunge din nou președinte al Americii nu peste mult timp.

De ce să îl ataci pe cel pe care îl vei dori ca aliat?

Se poate spune orice despre Zelenski, dar nu că e nebun. Nici stupid.

Singurul răspuns logic este că micul Napoleon de la Kiev ȘTIE că Trump NU va mai ajunge președinte.

Cum? Simplu: a fost informat despre planurile Războiului Civil care par că se pritocesc la Washington pentru a împiedica revenirea lui Trump.

Însă, pentru ca aceste planuri să reușească, Trump trebuie diabolizat în ochii americanilor. Trebuie prezentat ca o alternativă îngrozitoare. INACCEPTABILĂ.

Un Biden parcă scăpat din Scary Movie a răcnit de două ori într-o săptămână că Trump și simpatizanții săi sunt „un pericol pentru democrația noastră”.

Apoi, șeful Comisiei pentru Informații din Senat, evocând evenimentele de la 11 septembrie, i-a descris pe Trump și alegătorii săi ca fiind „un pericol mai mare decât terorismul internațional”.

(Bin Laden și Al Baghdadi au fost pistoale cu apă pe lângă Omul Roșu!)

O asemenea escaladare rapidă și agresivă a propagandei anti-Trump avea nevoie de o continuare pe măsură.

De o adevărată bombă mediatică: „Demascarea frăției de sânge dintre Tartorul intern și Behemotul internațional”.

Și cine putea detona bomba decât Zelenski, idolul progresiștilor, dator vândut lui Biden și producătorilor de armament care se tem ca dracul de tămâine că Trump s-ar putea întoarce și strica jucăria din Ucraina?

Fraza cheie din interviul-mesaj al lui Zelenski de la CNN este:

„Probabil că (Trump) avea nevoie de asta (să-l laude pe Putin) pentru a-și promova politica internă, arătând că este gata să găsească o cale de înțelegere cu președintele Rusiei.”

Trump nu mai poate avea o „politică internă” și nici ocazia de a se „înțelege cu Putin” decât dacă mai candidează o dată în 2024. Și câștigă.

Or, un come-back al lui Trump trebuie impiedicat cu orice preț. Chiar cu prețul unui Război Civil.

Zelenski ne-a dezvăluit acum și fitilul care va fi folosit pentru a aprinde pălălaia din America: „Vin rușii!”. În perfectă armonie cu Războiul din Ucraina.

Cadavrul RussiaGate este dezgropat și reanimat, cu speranța că va mai speria o dată poporul. Că, în timpul terorii care se pregătește, va sta pitit în case, după perdele, și nu va pune mâna pe arme.

Pentru rolul lui Frankenstein s-a apelat la un actor profesionist: Zelenski.