ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vine luna decembrie – luna cadourilor, luna Crăciunului, luna Nașterii Fiului Domnului. Sărbătorim segregația și dezbinarea poporului român  pe criterii de vaccinare, odată cu comemorarea a 32 ani de la Revoluția din 1989 și căderea comunismului și sărbătorirea a 103 ani de la Marea Unire din 1918

Au trecut aproape  2 ani de pandemie cu măsuri aberante care nu au avut nicio legătură cu combaterea și transmiterea virusului și care nu au făcut altceva decât să mențină și să propage virusul în societatea românească pentru a se putea menține starea de alertă, cu consecințe drastice asupra stării de sănătate a populației care nu a avut acces la medicamente și servicii medicale, decesul unei părți a cetățenilor, afectarea bunăstării fizice, mintale și sociale a cetățenilor. 

Din luna septembrie 2021 am asistat la un circ pe scena politică românească, odată cu depunerea moțiunii de cenzură, schimbarea vechiului guvern și instaurarea unui nou guvern

În toată această perioadă de circ, românii au sperat că formarea unei noi coaliții de guvernare va determina  reîntoarcerea la democrație, respectarea Constituției și  a drepturilor cetățenilor, stoparea dezbinării și a segregației cetățenilor, reîntoarcerea la valorile și principiile românești și stoparea haosului. 
Însă, speranțele au fost deșarte. 
 
1 DECEMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI 

Sărbătorim anul acesta 103 ani de la Marea Unire de la 1918. 

Rezoluția Adunării Naționale de la Alba Iulia (https://bit.ly/3D9NRiN) proclama, printre altele, ca principii fundamentale la alcătuirea noului Stat Român:

„Înfăptuirea desăvârșită a unui regim curat democratic pe toate tărâmurile vieții publice”; 

„Desăvârșită libertate de presă, asociere și întrunire, libera propagandă a tuturor gândurilor omenești.” 

„Adunarea Națională cu smerenie se închină înaintea memoriei acelor bravi români, care în acest război și-au vărsat sângele pentru înfăptuirea idealului nostru murind pentru LIBERTATEA ȘI UNITATEA națiunii române.”

În ipocrizia lor, actualii reprezentanți ai statului român ”sărbătoresc” 1 Decembrie, cu încălcarea principiilor fundamentale proclamate la 1 Decembrie 1918:


Cu alte cuvinte, „sărbătoresc” desființarea tuturor principiilor fundamentale ale Statului Român, inclusiv a democrației, dar în discursurile pe care le vor avea ne vor povesti ce s-a decis cu 103 ani în urmă și cum s-au sacrificat strămoșii noștri pentru ca ei să calce azi totul în picioare, având și tupeul să ne spună că le cinstesc memoria.
 

DECEMBRIE – LUNA COMEMORĂRII REVOLUȚIEI DIN 1989

De 32 ani, în luna decembrie în presă și la televizor vedem numeroase articole, documentare și emisiuni în cadrul cărora se vorbește despre jertfa cetățenilor care în decembrie 1989 s-au revoltat împotriva comunismului pentru instaurarea democrației. 

Aceeași presă care, în prezent, zi de zi, interzice în mod fățiș sau cu perdea exprimarea opiniei cetățenilor care au decis să nu se vaccineze și laudă măsurile discriminatorii și de segregație luate de actualii reprezentanți ai statului român. 

În luna decembrie se bat în discursuri publice reprezentanții statului și partidelor politice prin care ne spun cât s-au jertfit pentru democrație unii cetățeni în Decembrie 1989 și ce recunoștință veșnică le poartă și cum îi comemorează. 

Jertfa celor morți în decembrie 1989 a făcut ca actuala Constituție să prevadă următoarele principii fundamentale care stau la baza funcționării Statului Român: 

ARTICOLUL 1

(1) România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.

(3) România este STAT DE DREPT, DEMOCRATIC ȘI SOCIAL, în care DEMNITATEA OMULUI, DREPTURILE ȘI LIBERTĂȚILE CETĂȚENILOR, LIBERA DEZVOLTARE A PERSONALITĂȚII UMANE, DREPTATEA și pluralismul politic reprezintă VALORI SUPREME, ÎN SPIRITUL TRADIȚIILOR DEMOCRATICE ALE POPORULUI ROMÂN ȘI IDEALURILOR REVOLUȚIEI DIN DECEMBRIE 1989, și sunt GARANTATE.

(4) Statul se organizează potrivit principiului separației și echilibrului puterilor - legislativă, executivă și judecătorească - în cadrul DEMOCRAȚIEI CONSTITUȚIONALE.

(5) În România, RESPECTAREA CONSTITUȚIEI, A SUPREMAȚIEI SALE ȘI A LEGILOR ESTE OBLIGATORIE.

ARTICOLUL 2

(1) SUVERANITATEA NAȚIONALĂ APARȚINE POPORULUI ROMÂN, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum.

(2) NICI UN GRUP ȘI NICI O PERSOANĂ nu pot exercita suveranitatea ÎN NUME PROPRIU.

ARTICOLUL 15

(1) Cetățenii beneficiază de drepturile și de libertățile consacrate prin Constituție și prin alte legi și au obligațiile prevăzute de acestea.

ARTICOLUL 16

(1) Cetățenii sunt EGALI în fața legii și a autorităților publice, FĂRĂ PRIVILEGII ȘI FĂRĂ DISCRIMINĂRI.

(2) NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE.

Cu toate acestea, toate partidele politice care au ajuns la guvernare încalcă Constituția, legile, se cred mai presus de lege și de Constituție, oferă privilegii unora dintre cetățeni, fac discriminări între cetățeni și oferă privilegii celor care au decis să se vaccineze. 

Indiferent câte sondaje s-au chinuit să facă prin care să încerce să obțină un rezultat în susținerea abuzurilor pe care le fac, rezultatul a fost același: peste 70% din populația țării a spus că nu este de acord cu introducerea obligativității vaccinării și certificatului

Poporul român s-a opus și se opune adoptării unei asemenea legi. Însă, cu toate acestea, partidele de guvernământ au impus obligativitatea, indiferent de voința poporului. 
 
Însă, ce se întâmplă în anul de grație 2021? 

CETĂȚENII CARE AU DECIS SĂ NU SE VACCINEZE:  
  • Nu li se permite participarea la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale a României, în zona oficială delimitată de organizatori;
  • Nu au dreptul să meargă în magazine care comercializează produse nealimentare (îmbrăcăminte, încălțăminte, orice produs care este nealimentar); 
  • Nu au dreptul să intre în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorilor economici cu capital public sau în clădiri cu birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 0 persoane simultan, dacă nu fac dovada că nu sunt bolnavi prin prezentarea rezultatului  unui test negativ (în condițiile în care triajul epidemiologic este oricum obligatoriu pentru toți cetățenii). S-a prevăzut o situație degradantă ca persoanelor nevaccinate, netestate sau netrecute prin boală să li se asigure accesul la serviciile publice oferite, numai în situații urgente, prin organizarea activității în spații deschise sau la ghișee dispuse direct în exteriorul clădirilor (că tot suntem în sezonul rece) sau în orice alte condiții prin care să se asigure respectarea măsurilor de prevenire a virusului (dacă serviciul nu poate fi asigurat online). Însă, nici măcar asigurarea accesului la serviciile publice în această modalitate degradantă nu este oferită;
  • Nu au dreptul să meargă în centre și parcuri comerciale, dacă nu fac dovada că nu sunt bolnavi prin prezentarea rezultatului  unui test negativ (în condițiile în care triajul epidemiologic este oricum obligatoriu pentru toți cetățenii);
  • Nu au dreptul să intre în locurile de joacă pentru copii din spațiile închise sau deschise; 
  • Nu au dreptul să participe la târguri, bâlciuri, talciocuri (inclusiv cele organizate pentru sărbătorile de Crăciun);
  • Numai copiilor sub 12 ani ai persoanelor vaccinate li se permite accesul în oricare dintre incintele interzise (dacă sunt însoțiți de o persoană adultă care este vaccinată sau trecută prin boală); 
  • Nu au dreptul să organizeze sau să participe la mitinguri sau demonstrații;
  • Nu au dreptul să circule în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-5:00, dacă nu se află într-o situație excepțională;  
  • Nu au dreptul să se cazeze în pensiuni, hoteluri etc; 
  • Nu au dreptul să participe la cursuri de instruire, de formare profesională care necesită activități practice, workshopuri, conferințe;
  • Nu au dreptul să meargă la restaurante sau cafenele, în interiorul clădirilor sau la terase; 
  • Nu au dreptul să participe la activități recreative și sportive desfășurate în aer liber;
  • Nu au dreptul să participe la competiții sportive;
  • Nu au dreptul să meargă la cinematograf, spectacole, concerte sau alte evenimente culturale;
  • Nu au dreptul să meargă la săli de sport și fitness, piscine interioare; 
  • Nu au dreptul să intre în incinta operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc (loto etc);

NU CONTEAZĂ DACĂ EȘTI SĂNĂTOS SAU BOLNAV, CONTEAZĂ NUMAI DACĂ EȘTI VACCINAT. 
DACĂ EȘTI VACCINAT AI PRIVILEGII. 
DACĂ NU EȘTI VACCINAT NU MAI CONTEZI.
 
Așa că România nu mai este nici stat de drept, nici democratic, demnitatea omului nu mai contează, drepturi și libertăți au numai cei vaccinați. 

Valorile supreme în spiritul tradițiilor democratice ale poporului român și idealurilor revoluției din decembrie 1989 sunt „oferite” numai persoanelor care au decis să se vaccineze. 

Unde este dreptatea, unde este egalitatea, unde este demnitatea, unde este democrația? 
Au dispărut din România. 

NAȘTEREA FIULUI DOMNULUI, SĂRBĂTORITĂ PE 25 DECEMBRIE 

Peste 80% din cetățenii României sunt creștin-ortodocși. 

Suntem în postul Crăciunului

Numeroși creștin-ortodocși sunt asupriți în prezent atât de stat, cât și de alți creștin-ortodocși, pentru că au ales să nu se vaccineze. 


Au uitat să propovăduiască „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți!”.