ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Acest neam de demoni cu nimic nu poate ieși, decât numai cu rugăciune și cu post.” (Sfânta Evanghelie după Marcu, Cap. 9, 29) și „Dar acest neam de demoni nu iese decât numai cu rugăciune și cu post” (Sfânta Evanghelie după Matei, Cap. 17, 21)

Imediat ce IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a anunțat trei zile de post și rugăciune „pentru adevărul care trebuie pus în lumină”, înainte de ședința de joi a Sfântului Sinod, instantaneu, primul atins de exorcizarea gratuită venită de la Marea Neagră a fost același biet lătrău demonizat pripășit pe lângă Patriarhie, „câinele” Vasile Bănescu, vorba Înaltpreasfințitului Calinic al Sucevei și Rădăuților.

Altfel nu se poate explica reacția lui neroadă, ca de drac împielițat sărit ca ars din baie, împotriva celor mai pure arme ale creștinilor. La fel cum a făcut-o și cu rugăciunea „Doamne ajută!”.

Dacă rugăciunile și postul credincioșilor dobrogeni nu își vor face efectul asupra lui, e clar, se rezolvă numai cu molifte la greu, aghiazmă și, poate, usturoi, deși există riscul ori să se policarbonizeze în personajele de scaraoțchi din „operele” curatoriate de amica lui, hartista Ioana Ciocan, prin șanțurile Iașilor, ori să se împrăștie brusc pe toți pereții, la fel ca cuvintele lui ieșite din ventilatorul de insulte de pe Facebook, care îi aduce din ce în ce mai puține „like”-uri și admiratoare de toate genurile. Sau poate, în ultimă instanță, o exorcizare ca la carte, la Secu.

Citiți și IPS Teodosie îndeamnă, la cererea credincioșilor, la post și rugăciune pentru luni, marți și miercuri, înaintea Sfântului Sinod, care pică joi, pentru „a se împlini dorința celor de aici, ca Tomisul să-și dobândească demnitatea de pământ apostolic

În fond, ce a spus Înaltpreasfințitul Teodosie atât de deranjant - din nou, ca să se înțeleagă mai bine? Iată: (VIDEO transcris mai jos)

„La cererea multor credincioși, s-a rânduit începând de luni, deși săptămâna aceasta este harți, noi să facem o jerftă. Astfel și luni și marți și miercuri vom ține cu toții post pentru că joi este o zi mare - întrunirea Sfântului Sinod.

Pregătindu-ne cu post, Dumnezeu va lumina pe membrii Sfântului Sinod, ca să aibă gândul cel mai frumos, pentru adevărul care trebuie pus în lumină al acestui ținut al Tomisului. Că nu pentru altceva ne zbatem, ci pentru adevăr.

Nu vreau eu vreun rang, dar vreau să iasă la lumină adevărul despre ținutul  acesta, care a fost provincie romană dinainte de Hristos, a devenit și Mitropolie în secolul IV și până în secolul XIV a păstrat acest rang.

Dumnezeu să rânduiască să fie recunoscut adevărul - că puterea Lui este cea mai mare, iar dacă pe Dumnezeu Îl rugăm nu greșim niciodată.

Să ne ajute Dumnezeu să ținem și acel post de trei zile, luni, marți și miercuri.

Doamne ajută și să fim cu toții, în bucurie, în lumina, în toate zilele să ne rugăm și să aducem jerfta plăcută lui Dumnezeu. Amin!”

Citiți și Petrică Leașcu îi face noi probleme lăudătorului lui, Vasile Bănescu: i-a făcut PLÂNGERE PENALĂ Patriarhului Daniel la DNA pentru corupție și abuz în serviciu, pentru că blochează cererea făcută de IPS Teodosie în vederea reactivării Mitropoliei Tomisului