ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a devenit cea mai sancționată țară din lume. A depășit Iranul și Coreea de Nord.

Care este scopul sancțiunilor?

Ne-a explicat Joe Biden chiar în ziua în care Vladimir Putin a invadat Ucraina:

„Să impunem costuri mari economiei ruse, atât imediat cât și pe termen lung.”

New York Times, una dintre portavocile Casei Albe, vorbește și despre un alt scop al sancțiunilor:

„Crearea unei presiuni interne asupra lui Putin pentru a opri războiul din Ucraina.”#

Iar în faimosul discurs din Polonia, Biden a evocat răsturnarea de la putere a lui Putin:

„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu mai trebuie să rămână la putere.”

*

Indiferent care este scopul real al sancțiunilor internaționale, la mai bine de cinci săptămâni de la începutul războiului din Ucraina acesta NU a fost atins.

Putin a rămas la putere, poporul rus este mai degrabă solidar cu el, „operațiunea militară specială” din țara vecină continuă nestingherită și, cel mai grav, efectele asupra economiei ruse sunt imperceptibile.

Rubla, care se prăbușise inițial cu 30%, a revenit la paritatea cu dolarul de dinainte de război.

Măsura Moscovei de a obliga importatorii de gaze să plătească în ruble s-a dovedit o manevră genială, deși „experții” economici și liderii occidentali i-au profețit eșecul.

Nu doar că rubla s-a întărit, dar, în aceste vremuri tulburi, a devenit singura monedă din lume legată de aur. Deci atractivă pentru terți să o folosească în tranzacții internaționale.

În urma succesului, Rusia plănuiește să extindă plata în ruble și pentru exporturile la alte produse esențiale.

Cum ar fi ALIMENTELE, de pildă.

*

Mai mult, marea coaliție împotriva sa l-a împins practic pe Putin în brațele celuilalt (chiar mai mare) inamic al Occidentului, Xi Jinping.

Rusia este dornică să găsească noi debușee pentru exporturile sale de gaze și petrol. China, care nu mai prididește să onoreze explozia de comenzi de produse occidentale, înregistrată ca urmare a revenirii economiilor lumii după COVID, are o foame pantagruelică de energie.

Moscova și Beijingul au nevoie una de alta ca sacul și peticul.

De aceea, tocmai au încheiat un nou contract uriaș, pe 30 de ani, pentru livrarea de gaze rusești către China.

Și asta nu este totul.

Nu doar că Rusia pare să iasă întărită, nu doar că alianța ei cu China s-a cimentat, amenințând să încline balanța de putere a lumii, dar sancțiunile se întorc ca un bumerang împotriva celor ce le-au dictat: Statele Unite și Uniunea Europeană.

Pe 24 martie, la summit-ul NATO de la Bruxelles, discursul lui Joe Biden a produs stupoare în lume.

„Prețul sancțiunilor nu este impus doar Rusiei... El trebuie plătit și de un număr îngrozitor de mare de țări. Inclusiv de țara noastră.”

Cu alte cuvinte, pentru ca Putin să sufere, trebuie să sufere întreg Occidentul. Doar că Putin pare să sufere mai puțin decât Occidentul.

Biden a vorbit despre penuria de hrană care „va deveni realitate” și despre necesitatea raționalizării exporturilor de alimente.

Despre o criză alimentară mondială, despre foamete și despre raționalizarea alimentelor a vorbit și președintele francez Emmanuel Macron:

Despre marea foamete care va lovi lumea a vorbit și Bob Unanue, președintele colosului alimentar american Goya:

Iar texanul Mike Adams, un om de știință din domeniul alimentației, anunță pur și simplu vremuri apocaliptice:

„Penurie alimentară. Raționalizare. Tulburări de stradă din cauza foamei.”

Toate acestea ar urma să se petreacă în Statele Unite până la sfârșitul anului.

Dar nici asta nu e totul. Adams prevestește că pașapoartele de vaccinare vor fi folosite și la distribuirea rațiilor de alimente.

Cine nu e vaccinat nu mănâncă! Cine nu are pașaport digital moare de foame!

În Germania, începând de luni, 4 aprilie, marile lanțuri comerciale au anunțat explozia prețurilor la alimente: creșteri cu 20-50%.

*

În timpul ăsta, Volodimir Zelenski continuă să ceară isteric, nu doar mai multe arme, ci și mai multe sancțiuni împotriva Rusiei:

Iată cum s-a răstit el, pe 29 martie 2022, la parlamentarii danezi, care făceau sluj în fața lui:

„Sancțiunile împotriva Rusiei trebuie înăsprite. Fără încetare. Trebuie să renunțați la petrolul rusesc, să blocați comerțul cu Federația Rusă, să închideți porturile pentru navele rusești.”

Spre deliciul sectei salvatorilor planetari, Zelenski a oferit și o motivație „strategică” pentru combaterea Schimbării Climatice:

Invadarea Ucrainei este un „argument pentru accelerarea transformării verzi în Europa”, deoarece „veniturile nebunești din comerțul cu energie permit conducerii ruse să fie sfidătoare, să încalce regulile generale.”

De acum, cine se opune „revoluției verzi”, închiderii minelor și dictaturii trotinetelor este Putinist.

„HOW DARE YOU?”

*

Ce este acest spectacol absurd care se desfășoară pe pielea noastră și cu viața noastră? Unde s-a auzit de un asemenea război, în care o armată se înfometează de bună voie sperând că  va crăpa de foame și inamicul?

Puțină lume a băgat de seamă că, în aceeași conferință de presă din ziua invaziei, pe Biden l-a luat gura pe dinainte. Astăzi, vorbele sale aiuritoare capătă un cu totul alt sens.

Răstindu-se la un ziarist greu de cap, președintele SUA a spus textual:

„Nu am spus că sancțiunile îl vor opri (pe Putin.)”

Totul se lămurește. Sancțiunile sunt inutile.

Sub pretextul pedepsirii lui Putin și a Rusiei asistăm de fapt la o sinucidere ritualică a Occidentului.

Motivul? Occidentul este cea mai mare piedică în calea Marii Resetări.

Actuala Ordine Mondială poartă amprenta decisivă a civilizației creștine care, din Occident, a radiat în toată lumea.

O civilizație întemeiată pe valori morale puternice și pe Libertate ca drept divin.

Noua Ordine Mondială – în fapt, un colosal Gulag planetar - nu poate să apară fără distrugerea ordinii creștine și a Omului creștin.

Pentru că, așa cum s-a dovedit în ultimele două milenii, de la arenele romane însângerate la temnițele comuniste, Omul creștin e mai puternic decât Teroarea.

Bolile, Războiul, Foametea, Sărăcia, Moartea, provocate prin crize întreținute artificial - toate fac parte din scenariul de autodistrugere.

Din protocolul de Eutanasiere pregătit Occidentului.

Zelenski a anunțat organizarea unui referendum prin care poporul ucrainean se va pronunța asupra condițiilor de pace propuse de Putin.

Iată paradoxul războiului modern: pe noi, învingătorii, nu a catadicsit nimeni să ne întrebe dacă ni s-a urât cu zilele.

Noi am fost deja condamnați la moarte.