ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eroul din martie 1990 de laTârgu-Mureș, Mihăilă Cofar, va avea, așa cum se cuvine, o cruce din piatră pe mormânt.

Ieri, am reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu și al vostru, să-i trimitem doamnei Cofar încă 2500 lei (vedeți primul comentariu), în total 3500 lei, bani necesari pentru amenajarea mormântului și achiziționarea unei cruci de căpătâi trainice, care să dăinuie în timp. La fel de important este faptul că, datorită generozității voastre, o vom putea ajuta în continuare lunar pe văduva eroului nostru, iar la împlinirea unui an de la urcarea la Ceruri a domnului Mihăilă Cofar, ne vom îngriji să aibă parte de o Pomenire așa cum se cuvine unui Erou. Mulțumim din tot sufletul pentru dragostea lor românească lui Mihai Berchiu, P. Adrian, P. Marius Lucian, Tarcă Valerica, B. Maria, M. Camelia, B. Elisabeta Mariana, D. Octavian, V. Ioan Vasile, B. Leopoldina Maria, I. Constantin, B. Alexandru, B. Ciprian Daniel, I. Romeo Dan, N. Irina Elisabeta, B. Marian, M. Cristian, Mihail Toderașcu, D. Daniel, Z. Nicolae, B. Dragoș Constantin, R. Iulian, C. Maria, B. Laurențiu Constantin, U. Nicolae, I. Adrian Mihail, M. Bogdan Iliuță, R. Iulian, F. Iuliu, T. Emilian, V. Vasilica și Părintelui Protopop Ioan Dură din Belgia.

Mulțumim, de asemenea, tuturor oamenilor care au distribuit postarea și celor care au dat un simplu semn de încurajare. Totul contează cu adevărat.

Personal, resping cu vehemență toate vocile care îi ponegresc pe români. Vehemența mea provine din toate campaniile desfășurate de Calea Neamului, care au arătat că acest popor minunat se unește în jurul idealurilor naționale, că acest popor reacționează și are resurse imense de dragoste și identitate națională. Da, e adevărat că nu ieșim cu zecile de mii în stradă la demonstrații, dar consider că acest lucru nu se întâmplă din cauza indiferenței oamenilor.
 
Românii nu sunt indiferenți la ceea ce se petrece în jurul lor, nu sunt nici leneși, nici proști, nici lași. Explicația lipsei „mulțimilor” din stradă este complexă și nu vreau să o detaliez pentru a nu naște dispute inutile și o dezbinare și mai mare. Vina nu este la popor, iar capacitatea lui de reacție și afirmare în istorie de-a lungul vremurilor nu s-a măsurat doar în numărul de persoane pe metru pătrat în locurile de protest.
 
Nu suntem la fel ca nemții sau francezii, dar asta nu înseamnă nici pe departe că le suntem inferiori. Structura noastră este alta, iar atacurile care s-au exercitat asupra noastră în timp au fost cu mult mai puternice. Reacțiile au fost și sunt diferite. Nu poți să spui „uite, francezii au ieșit un milion în stradă, hai să facem la fel, căci dacă nu, suntem mai proști ca ei”. A nu se înțelege cumva că afirm inutilitatea protestelor, dimpotrivă, consider că sunt vitale, extrem de importante, eu însumi am organizat sau am pus umărul la organizarea de manifestații, ceea ce vreau să spun este faptul că acestea nu trebuie să devină singurul etalon după care se judecă un popor întreg. Cine nu înțelege acest lucru, nu înțelege pe deplin specificul românesc și, tocmai de aceea, mulți cad în deznădejde, grăbindu-se să judece și să lipească pe fruntea românilor tot felul de etichete, certându-i de dimineața până seara.

Cu Nădejde, așadar, să mergem împreună cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc, într-un cuvânt, pentru Libertatea de a fi Român.