ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Abia au trecut vreo câteva zile de când salutam excluderea din magistratură a judecătorului băsist Dănileț, și cine credeți că i-a sărit în apărare? Altă slugă băsistă, securistul și agitatorul comunist Emil Boc. Ce competențe o avea caraghiosul ăsta ca să judece el o decizie a CSM în materia statutului judecătorilor nimeni nu știe. Dar, ca să vezi cum lucrează legea compensației în viața nerozilor, abia mai trec câteva zile și sluga, ajunsă ea însăși la ananghie, are la rându-i nevoie de ajutor.

Un politician USR-ist anunță că teza de doctorat a lui Boc e de negăsit, și că oferă 500 de euro recompensă. Moment în care Mihaela Miroiu, o mironosiță fără mir, pretinsă profesoară universitară cu simpatii băsiste și ea, se revoltă și spune că știe ea că Boc a luat doctoratul pe bune. O citez spicuind: „Suspiciunile, insinuările și prezumția de vinovăție vor distruge încrederea în orice și oricine. Domnul Emil Boc muncea mult, era un regim de muncă de de 16-18 ore pe zi. Desigur, fără week-end și vacanțe. Nu-l iau în brațe politic. A avut și imensul ghinion al uni prim-ministeriat în plină criză financiară mondială. Am participat la susținerea tezei, Timp de aproape o oră și jumătate a răspuns criticilor și întrebărilor mele și ale altor colegi din comisie.  A făcut-o exemplar, științific vorbind, extrem de pasionant, uman vorbind.  Bla, bla, bla”.

O poliloghie entuziastă, flagrant subiectivă (doamna fiind și cea care, ni se spune, l-a și băgat pe doctor în politica băsistă). O poliloghie care moare de grijă să nu ne prăbușim ca nație din cauza neîncrederii în politicienii doctori, dar care nu rezolvă o problemă derizorie: unde-i teza lui Boc. Pretinsul doctor a răspuns USR-istului - care i-a cerut ceva de bun simț și foarte punctual, să publice originalul documentului pe Facebook - că nu-i permite „să-și bată jos de munca lui de 6 ani”. Ca să vezi tupeu, încă unul din miile de doctori din mucavaua tranziției, plătiți din banii noștri, ia foc instant dacă-i ceri documentele. În plus, sluga aceasta vicleană se face că a uitat de începutul dezvăluirilor despre această panama; se face că a uitat ca lumea să nu se întrebe de ce de patru ani nu a făcut nimic să lămurească lucrurile. În urmă cu mai mult de patru ani, Ziarul de Cluj (22 septembrie 2017) a investigat în detaliu subiectul, și a conchis că este „un mister absolut” că teza de doctorat a lui Boc nu poate fi găsită nicăieri. În treacăt fie spus, personal cam bănui care-i misterul: pe lângă un foarte posibil plagiat, e și că Boc a pretins la un moment dat un doctorat în drept - drept constituțional, drept constituțional comparat - teza era de fapt în științe politice.

În sfârșit, cred că presa n-ar trebui să lase lucrurile așa. Iar cazul Boc ar trebui tratat la pachet cu cel al actualului prim-ministru Ciucă. Despre care tocmai am aflat că e și el docteur și că - cum altfel? - nici teza lui nu poate fi găsită. Iar explicațiile purtătorului de cuvânt al Guvernului sună de parcă a fi scrise tot de madam Miroiu.