ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetez datele de până acum din Marea Britanie, țara cea mai afectată de varianta Omicron, și caut să înțeleg argumentele teribilei campanii de inducere a spaimei în rândul europenilor.
Iată concluziile mele care nu sunt medicale, ci statistice:

1. Creșterea din ultima vreme a cazurilor de infectare din Marea Britanie nu se datorează variantei Omicron. Din cele cca 1,3 milioane de cazuri noi de infectare din 1 decembrie și până acum, cele cauzate de varianta Omicron sunt în număr de doar 74 de mii, adică cca 5,7 %.

2. Numărul cazurilor de infectare zilnică cu varianta Omicron nu a înregistrat creșteri exponențiale, mai mult decât atât, au fost zile când numărul infectărilor zilnice cu Omicron a scăzut, uneori chiar destul de mult. Și asta în timp ce pe ansamblu, în mai puțin de două săptămâni numărul de infectări zilnice a crescut de la 50 000 la peste 100 000. Repet, asta nu s-a datorat variantei Omicron.

3. Procentul persoanelor spitalizate din varianta Omicron a fost de 0,26%. Din 74 000 de persoane, cele spitalizate au fost în număr de 195.

4. Procentul de supraviețuire în cazurile de infectare cu varianta Omicron a fost de 99,98%, adică din 74 de mii de cazuri totale de infectare au decedat 18.

Nu știm ce va fi de aici înainte. Eu nu sunt epidemiolog vizionar ca alți specialiști care împânzesc ecranele. Dar, pe datele de până acum din Marea Britanie, țara europeană cea mai afectată de această nouă variantă Omicron, e greu de înțeles panica ce se induce în rândul populației. Și iarăși îmi amintesc de ceea ce spuneau adevărații specialiști, laureați ai Premiului Nobel, că vaccinarea în timpul epidemiei riscă să ducă la apariția unor mutații ale virusului.