Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat în cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF că selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Christoph Daum, „se bucură de toată susținerea” forului fotbalistic din țara noastră.

„Am făcut un contract cu Daum pe doi ani de zile, cu obiectiv calificarea, am fost criticat că nu am făcut un contract pe patru ani, cu obiectiv calificarea la turneul final din 2020. Acum, tot acești oameni spun că trebuie să plece. În momentul actual Daum se bucură de toată susținerea noastră, a FRF, să își ducă la îndeplinire mandatul”, a declarat Burleanu.

Întrebat dacă mai sunt șanse de calificare pentru țara noastră la Campionatul Mondial din 2018, președintele FRF a răspuns că, matematic, putem obține calificarea. „Atâta timp cât suntem doar la un punct distanță de locul 2, da, matematic avem șanse'”, a precizat Răzvan Burleanu.

Prezent la un eveniment organizat la școala Tudor Arghezi din București, fostul internațional Ciprian Marica a declarat că neamțul Christoph Daum ar trebui să fie schimbat, după remiza cu Danemarca, scor 0-0, din preliminariile Mondialului din 2018.

„Eu am fost un susținător al lui Daum, dar nu văd acea schimbare de care se vorbește. Ne mințim că va fi bine, dar nu văd nicio schimbare (...) Un antrenor român ar fi putut face mai mult decât Daum. Avem antrenori români care îi pot lua locul în orice moment la națională”, a declarat Marica.

România a remizat duminică, la Cluj, 0-0 cu selecționata Danemarcei, în campania de calificare la Mondialul din Rusia. „Tricolorii” sunt fără gol înscris în ultimele patru meciuri (cu Danemarca, Rusia, Polonia și Kazahstan), egalând un record vechi de 69 de ani.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews