ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul an școlar bate la ușă și cu această ocazie elevii și părinții au putut alege dintr-o tot mai numeroasă ofertă de unități de învățământ private. Astfel, în 2019 sunt înregistrate peste 400 de societăți care au ca obiect de activitate educația.

Dintre acestea, cele mai multe se găsesc în București-Ilfov (230), Constanța (33), Prahova (24), Argeș (15), Cluj (14) și Dolj (14).

Creșterea este semnificativă, dacă luăm în considerare faptul că în 2010 erau înregistrate doar 256 de astfel de firme, informează Edu Pedu.

Studiul nu ia în considerare, însă, și unitățile de învățământ de sub patronajul Bisericii Ortodoxe Române. Cele mai multe astfel de unități se află, așa cum era de așteptat, în București-Ilfov, dar acestea sunt răspândite pe tot teritoriul țării. După zona Capitalei, în top mai este Moldova, cu multe unități dezvoltate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, dar și de celelalte eparhii. 

Printre cele mai căutate unități de învățământ cu profil creștin se numără Școala „Anastasia Popescu”, Școala „Sfinții Trei Ierarhi”, Școala „Copil Dorit” din Capitală, dar și Școala „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Constanța, Școala „Varlaam Mitropolitul” din Iași, etc.

O hartă interactivă a centrelor educaționale de sub patronajul Bisericii Ortodoxe Române este disponibilă aici.