Noul an școlar bate la ușă și cu această ocazie elevii și părinții au putut alege dintr-o tot mai numeroasă ofertă de unități de învățământ private. Astfel, în 2019 sunt înregistrate peste 400 de societăți care au ca obiect de activitate educația.

Dintre acestea, cele mai multe se găsesc în București-Ilfov (230), Constanța (33), Prahova (24), Argeș (15), Cluj (14) și Dolj (14).

Creșterea este semnificativă, dacă luăm în considerare faptul că în 2010 erau înregistrate doar 256 de astfel de firme, informează Edu Pedu.

Studiul nu ia în considerare, însă, și unitățile de învățământ de sub patronajul Bisericii Ortodoxe Române. Cele mai multe astfel de unități se află, așa cum era de așteptat, în București-Ilfov, dar acestea sunt răspândite pe tot teritoriul țării. După zona Capitalei, în top mai este Moldova, cu multe unități dezvoltate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, dar și de celelalte eparhii. 

Printre cele mai căutate unități de învățământ cu profil creștin se numără Școala „Anastasia Popescu”, Școala „Sfinții Trei Ierarhi”, Școala „Copil Dorit” din Capitală, dar și Școala „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Constanța, Școala „Varlaam Mitropolitul” din Iași, etc.

O hartă interactivă a centrelor educaționale de sub patronajul Bisericii Ortodoxe Române este disponibilă aici.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews