ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a ajuns joi dimineață la Parchetul Curții de Apel Constanța, unde i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect în dosar, a transmis A3.

Macovei a stat în jur de 20 de minute în incinta Parchetului, unde i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect în dosar. Ea nu a dat nicio declarație în fața oamenilor legii, prevalându-se de dreptul de a refuza acest lucru.

Legal, ea trebuie să mai vină o singură dată, în momentul în care i se va aduce la cunoștință, dacă va fi cazul, calitatea de inculpat.  

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă curtea de Apel Constanța au început urmărirea penală pe numele fostului ministru al Justiției, Monica Macovei, pentru vătămare corporală din culpă, după accidentul rutier ce a avut loc în luna octombrie 2022 în apropiere de Mangalia, informează Ziua de Constanța.

„La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța se efectuează urmărirea penală față de Monica Luiza Macovei în calitate de suspect pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmare a actului medico-legal emis în cauză, în care s-a constatat că victima a suferit leziuni care necesită 120 de zile de îngrijiri medicale și consecința de punere în primejdie a vieții acestuia" - a precizat Gill Julien Grigore, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.  

Amintim că în ciuda rezultatelor investigației profesioniste a Poliției și Parchetului și a dovezilor de la fața locului prezentate și de ActiveNews, Monica Macovei a susținut public că motociclistul Constantin Ilie, fost salvator ISU, rănit grav în accident (video), este cel care a intrat în ea.

Citiți și HALUCINANT! Ciuma Justiției, Monica Macovei, și-a dat în judecată victima ca să-i plătească reparația SUV-ului. Motociclistul făcut terci de Macovei se află încă pe patul de spital de unde a făcut, în sfârșit, plângere penală. CIUMA NU MAI SCAPĂ

Când va începe procesul, de asemenea, Monica Macovei va trebui să se prezinte în fața magistraților.

Macovei a reușit să plece fără a fi observată de către presă. Cel mai probabil, fostul ministru a avut sprijinul cuiva care a venit cu și a luat-o cu mașina de la o intrare din spate. 

Grupul de Investigații Politice a sintetizat: „După propriile criterii, Monica Macovei este acum penală. Parchetul Curții de Apel Constanța a început urmărirea penală împotriva ei, Macovei fiind suspectă că a provocat accidentul de anul trecut în care un motociclist a fost grav rănit.

În cei 2 ani și jumătate în care a fost ministru, Monica Macovei a fost principalul instrument prin care Traian Băsescu și-a subordonat justiția. Macovei a fost cea care a eliminat CSM din procedura de numire a șefilor parchetelor și cea care i-a propus pe Daniel Morar la DNA și pe Laura Codruța Kovesi la Parchetul General.

Macovei l-a susținut foarte vocal pe Băsescu, inclusiv la referendumul de demitere din 2012.

Acum, tot după propriile criterii, Macovei trebuie să ajungă acolo unde și-a trimis ani de zile adversarii politici: „la pușcărie.” 

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob a comentat cu două exemple concrete modalitatea de Iosefini prin care a dispărut MM (Muma Minciunii):

Monica Macovei, 23 iunie 2012, atac la Ioan Rus:

„De ce un ministru al Guvernului României l-a sunat pe Adrian Năstase să-i ofere o variantă preferențială de a merge în arest ca să-și ispășească pedeaspa stabilită în unanimitate de un complet de cinci judecători de la cea mai înaltă instanță de judecată? Pe câți condamnați penali îi sună ministrul de Interne să-i întrebe cum preferă să ajungă în arest? Cu geamuri fumurii? Fără cătușe? Din garaj sau pe ușa din față?”.

Uite că a ajuns și ea la garaj!!!! Roata, a naibii, se învîrte...

De ce a fugit Monica Macovei de ziariști, azi, la Parchet? Pentru că are condiție fizică, de aia!...

„Schiez, îmi iau revanșa, scot energia din mine, schiez pe pârtii negre, sar la trambulină. Am văzut trambulinele de sărituri. M-am strecurat până la ele și am sărit. Am căzut de câteva ori, dar nu mi-am rupt nimic. Pot înota și 4 ore. Odată mi s-a întâmplat, la mare la noi, când am înotat vreo 6 ore. Și când am ajuns pe țărm într-un târziu, cineva m-a întrebat uluit: „Știți că sunteți de 6 ore în apă? Sunteți Monica Macovei?” „Da”, am zis. „Nu-mi imaginam… Vă votez”, mi-a zis omul entuziasmat, dar și puțin uimit…” - DETALII AICI

VIDEO: