ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marius Veerag este unul dintre autorii articolului „Familia traditionala de la Cap se-mpute. Istoria politica a casniciei desfraului. Buna de pus pe-un tricou”, despre care ActiveNews a scris aici.

În buna tradiție a celor care cer toleranță pentru alții, acesta a răspuns printr-un atac josnic la persoană la adresa unei femei care a comentat ironic faptul că respectivul articol a fost ignorat în mare parte de cititori, fiind puțin distribuit pe rețelele de socializare. „1 share, that's all you got”, a scris femeia pe peretele de facebook al Monicăi Stoica, coautoarea materialului.

Răspunsul lui Marius Veerag: „Poate că ea are doar o distribuire, dar tu ai o față urâtă, un soț urât, o viață urâtă și ești săracă...dar relaxează-te, o să fii în Rai după ce mori...pentru că ai salvat familia tradițională românească”. 

 

Anterior, Marius Veerag și-a etalat, tot pe facebook, satisfacția că o femeie însărcinată a fost bătută, pe motiv că este rasistă: „Poate sunt un ticălos bolnav, dar acest video mă satisface atât de mult...Asta merită toți rasiștii”.

Nici colega sa, Monica Stoica nu s-a lăsat mai prejos, aceasta amenințând un alt cititor: „Așa este, sunt o mahalagioacă de la periferie și sunt în stare să înjur în feluri absolut funambulești, să fac omul să-i pară rău că a scris un simplu comentariu pe internet. Retrage-te lent la ale tale, cu pași tăcuți”.

Violența în limbaj nu este o noutate în redacția Hotnews. În 2016, un jurnalist al Hotnews a scris pe pagina de facebook a siteului un mesaj sugestiv către premierul de atunci al României și adversarul politic al redacției cu pricina: „Sper să crăpi, Victor Ponta”.

Ulterior, Hotnews i-a cerut scuze lui Ponta și a anunțat că l-a dat afară pe respectivul „ziarist”. 

În 2015, jurnalistul Radu Moraru a povestit cum „ toată redacția HOTNEWS a coborit din „ceruri” sa-l puna la punct pe unul din colegii de la NASUL TV, pe prietenul Mache, cameraman la Televiziunea Liberă”. Moraru a amintit cum un jurnalist Hotnews a sărit să-l bată pe cameramanul în cauză, pentru că acesta din urmă l-a atins cu țigara.