ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anul ce a trecut a fost un an al tribulațiilor și șocurilor de tot felul. Aproape de la început și până la sfârșit, societatea a fost zguduită - intenționat sau nu - de către tot felul de mișcări, contestări sau mutări surpriză.

ActiveNews a abordat o mulțime de teme, dar cele mai interesante articole pentru cititori au fost cele care s-au referit la iubirea de neam, la familie, libertate și mass-media. După cum puteți vedea, nu profităm de rău, nu promovăm vulgaritatea, promiscuitatea sau demonizarea țării. Încercăm să găsim binele din orice.Vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o la intrarea în al cincilea an de viață. Vă vom răsplăti.

Iată topul celor mai citite 10 articole publicate de ActiveNews în 2017.

Locul 1Vreau să mor acasă”. Pentru a împlini ultima dorință a unei românce, trei italieni au mers cu ambulanța 25 de ore, în continuu (Alexandra Rizea) - 817 948 de vizualizări.

Dorința unei românce de a muri pe pământul țării acolo unde s-a născut a impresionat la fel de mult precum și jertfa celor trei italieni care au ajutat-o să-și îndeplinească ultima dorință.

Locul 2: Doctor în drept și avocat al Baroului Cluj DEVOALEAZĂ manipulările din spațiul public în cazul grațierii și codului penal: Nu vă mai lăsați tâmpiți atât de ușor. Nici de Antena 3 și nici de hotnews. Să folosim informația, nu senzația  (Andrei Nicolae) - 379 208 vizualizări

În februarie, țara a fost zguduită de proteste masive împotriva unor proiecte de legi ce vizau Codul Penal și grațierea unor infracțiuni. Opinia unui avocat clujean a stârnit vii discuții și impresii în spațiul public.

Locul 3: Minciuna are posturi TV multe, dar scurte! În Piața Victoriei nu au fost nici 150.000, nici 200.000 de oameni, ci mult mai puțini. Legile fizicii nu pot fi schimbate nici prin OUG, nici prin ordin de la Cotroceni (Andrei Nicolae) - 326 914 vizualizări

Analiza ActiveNews despre numărul de oameni care pot „încăpea” în Piața Victoriei a fost unul dintre cele mai citite articole din online-ul românesc în luna februarie. Motivele sunt lesne de înțeles.

Locul 4: După Cehia și Slovacia, Ungaria atacă și ea marile companii: Lidl și Aldi ne vând produse pentru Est la prețuri ca în Vest. Doar ambalajul e la fel, conținutul e inferior! (Ștefania Brândușă) - 255 548 vizualizări.

O știre despre revolta țărilor din Grupul de la Vișegrad împotriva practicilor discriminatorii ale multinaționalelor față de clienții din Est. 

Locul 5: Mai vreți vaccinare obligatorie? Procuratura din Torino anchetează „substanțe suspecte” din vaccinul hexavalent  (Ștefania Brândușă - 248 149 de vizualizări.

În 2017, societatea românească s-a trezit cu un nou proiect de lege liberticid: vaccinarea obligatorie, care se va realiza prin prezumarea consimțământului pacientului. Un subiect care va „arde” și-n 2018.

Locul 6: Cum se vede la Vișegrad revoluția anti PSD de la București : „Asistăm la revolta Germaniei împotriva unui guvern care încearcă să schimbe, unilateral, statutul de colonie a României”. Cele 3 măsuri care ar fi declanșat represaliile grupării Merkel - Soroș  (Răzvan Marica) - 246 037 vizualizări.

Un alt articol despre protestele din februarie, de-asemenea intrat în topul celor mai citite materiale din online-ul românesc atunci. Din păcate, unele reacții au fost isterice, iar scandalul protestelor din Europa de Est a continuat.

Locul 7: Andreea Ogăraru scrie despre cum se face vaccinarea la copii în Olanda și Elveția: FĂRĂ vaccinuri la naștere, FĂRĂ administrare de substanțe, inclusiv laptele praf, înainte ca bebelușul să facă analize temeinice (Andrei Nicolae) - 244 642 de vizualizări.

Andreea Ogăraru, cunoscuta colaboratoare a ActiveNews, a scris despre cum se vaccinează copiii din țări precum Olanda și Elveția. După cum spuneam, vaccinarea este un subiect care va ține capul de afiș și-n 2018.

Locul 8Fondatorul Source Institute: „Țineți-i pe cei dragi DEPARTE de facebook”. O pledoarie care ne dă fiori  (Andrei Nicolae și Mădălina Vârlan) - 207 962 vizualizări

Dependența crescută față de rețelele sociale a născut adevărați monștri. O mărturie excepțională în acest sens vine din partea lui Salim Verani. Este că nu ați citit ce scrie înainte de a apăsa „Sunt de acord”?

Locul 9: Marcel Iureș, mesaj pentru susținătorii homosexualilor: Baza societății e familia formată dintre un bărbat și o femeie pentru că ei fac copii și asigură mersul înainte al lumii (VIDEO) (Tudor Matei)  - 205 475 vizualizări.

Unul dintre cei mai apreciați actori români a vorbit la Digi 24 despre familie. Ce a avut de spus nu a fost pe placul moderatorilor, dar a fost pe placul cititorilor și opiniei publice.

Locul 10: A murit ultimul supraviețuitor al Bătăliei de la Oarba de Mureș. Avea 103 ani și o pensie de 252 de lei. Aureliu Surulescu: Moșu Șomlea a plecat lăsând România pustiită de eroi, pustiită de oameni. A fost îngropat FĂRĂ onoruri militare (Andrei Nicolae )  - 205 818  vizualizări.

 
Am început cu o româncă iubitoare de țară, încheiem topul cu un român care și-a demonstrat dragostea de neam în crâncenele bătălii din Al Doilea Război Mondial.