ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul Ministru al Educației, Daniel Funeriu, se întreabă dacă liderii USR/PLUS vor vota cu favorita președintelui Macron pentru Comisia Europeană, Sylvie Goulard, cea implicată într-un dosar de corupție asemănător cu cel pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea.

Liderii USR/PLUS au fost mari susținători ai inițiativei „Fără penali”, cea care urmărea interzicerea alegerii în funcții publice a celor condamnați pentru fapte de corupție. Inițiativa a primit avizul Curții Constituționale a României în aprilie.

„„Domnule Cioloș, domnule Barna: veți vota pro sau contra compatrioatei mele, Mme Sylvie Goulard? Dacă da, cum veți împăca chestia asta cu excelenta inițiativă „Fără Penali”?
Accept, strict pe temă, și răspuns de la dl. deputat european Tudorache. Care, dacă se exprimă pe subiect, sigur va fi preluat înainte de formularea răspunsului de ziare punct com.

Întrebare suplimentară pentru domnul Dan Barna: sunteți sigur că Parlamentul European nu (mai) e foarte bine informat referitor la aspecte legate de anticorupția din România? Că atâta timp cât Monica Macovei era acolo eu știu că era perfect informat. Oups, am uitat… Monica nu e omnou. E doar Om.

PS: dl. Cioloș, dl. Barna, vă dau și o soluție pentru a vă rezolva conflictul de loialitate între slujirea agendei lui Macron și slujirea principiilor: dacă loialitatea față de principii este înaintea loialității față de Macron, anunțați public că nu o votați pe „penala” Goulard. Dacă loialitatea voastră față de Macron bate loialitatea față de principii, atunci măcar cereți ca LCK să fie numită înaintea votului. Măcar să obțină și România ceva de pe urma renunțării voastre la principii.

Mihaela Miroiu, dacă tot am reluat dialogul, în calitatea ta de busolă morală indiscutabilă și gardianul templului integrității din PLUS, îți solicit o poziție pe subiect.
PPS: ia să vedem, Nadina Ioana Dogioiu și colegii de la ziare punct com, e suficient de importantă chestiunea și lipsită de nombrilism întrebarea ca să o preluați, sau noh… independența editorială bate interesul public?", a scris Funeriu.