Ana Birchall este pe punctul de a părăsi conducerea Ministerului Justiției, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, miercuri, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD și în urma publicării deciziei CCR asupra conflictului juridic dintre Executiv și Președinție pe tema revocării unor miniștri, potrivit Q Magazine. Ana Birchall era ținta unui scandal referitor la Independența Justiției, fiind acuzată că ar fi acceptat o foaie de parcurs în materie de Stat de Drept din partea ambasadorului SUA la UE, fapt pe care l-a negat ulterior.

„După cum știți, conform deciziei CCR, doamna Ana Birchall a fost revocată din fruntea Ministerului Justiției. Decizia CCR a fost luată în urma analizei pe punctele de vedere și a conflictului constituțional dintre premier și președinte. Pe baza acestui conflict a fost luată decizia revocării”, a afirmat miercuri premierul Viorica Dăncilă.

Liderul PSD și-a exprimat dorința numirii unui independent la conducerea Ministerului Justiției, care să înțeleagă problemele și să aibă o relație cu toate asociațiile de magistrați.

„Mi-aș dori la Justiție să avem un independent. Am propus-o pe Dana Gîrbovan pentru că am crezut și cred că justiția trebuie să fie independentă. Trebuie să fie un magistrat care să înțeleagă problemele, care să aibă o relație cu toate asociațiile de magistrați astfel încât încredere în justiție să revină”, a declarat Viorica Dăncilă.

Aceasta a mai anunțat și că Executivul va merge în Parlament pentru remaniere, la momentul potrivit, în limita celor 45 de zile ulterioare pronunțării deciziei CCR, așteptând totodată depunerea moțiunii de cenzură anunțate de Opoziție.

„Am văzut că a apărut în spațiul public faptul că CCR ne obligă să mergem în Parlament. Nu am văzut acest lucru precizat de către Curtea Constituțională. Dar, desigur, așa cum am menționat, vom merge în Parlament nu când ne spun alții, ci atunci când vom considera că este oportun, în cele 45 de zile pe care le vom avea la dispoziție. (…) Concluzia Comitetului Executiv Național a fost că vom merge în Parlament pentru remaniere. Nu am stabilit încă data, dar nu vom aștepta foarte mult timp. Așteptăm moțiunea de cenzură. Este atributul Opoziției de a depune moțiune de cenzură. Voi merge și am convingerea că vor fi foarte mulți oameni responsabili care nu vor vota moțiunea”, a explicat Viorica Dăncilă, miercuri, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews