ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că o apropiere între România și grupul de la Vișegrad nu este realistă.

„Această apropiere de grupul de la Vișegrad este o constantă a politicii externe românești și România tot încearcă să se apropie de mulți ani, însă în ultimii ani grupul de la Vișegrad are unele opinii care sunt foarte diferite de ale noastre și în acest moment, după părerea mea, o apropiere între România și grupul de la Vișegrad nu este realistă, ca să nu vorbim și de faptul că și în interiorul grupului Vișegrad există practic două tabere care au din ce în ce mai multe divergențe în ce privește viitorul Uniunii Europene și mersul lucrurilor în UE în general", a spus Iohannis, după o vizită efectuată la fabrica Ford din Craiova.

El a susținut că afirmațiile unor politicieni în acest sens sunt „texte populiste". Recent, premierul Ungariei, Viktor Orban, a invitat țara noastră să se apropie mai mult de acest grup.

„Astfel de apropieri, cum sunt ele explicate de unii politicieni din România, nu sunt reale, nu sunt realiste și consider acele afirmații simple texte populiste", a spus Iohannis.
 
La începutul lunii, presa de la Budapesta scria despre intenția executivului din țara vecină de a apropia România de Grupul de la Vișegrad.