ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Între Dinastia noastră și George Enescu au existat relații cu totul speciale. Prin urmare, punerea Festivalului omonim sub Înaltul Patronaj al Casei Regale, și nu al unei prezidenții republicane de sorginte stalinistă (tocmai implicată și în campania electorală cincinală), ar fi fost nu doar dreaptă ci și de natură să înnobileze în cel mai înalt grad.

*Pe 14 luna asta expiră mandatul lui Tarcea la ICCJ. E cazul ca CSM să procedeze legal, și nu altfel, pentru desemnarea noului președinte al instanței supreme (să sperăm că va fi păstrată opțiunea pentru Corina Corbu – chiar dacă, sau mai ales din această cauză, Sistemul se va împotrivi virulent).

*Insistența disperată a Guvernului SUA pentru Birchall la Justiție să confirme oare bănuiala inițială că în ororile de la Caracal sunt implicați de fapt militarii americani de la Deveselu? 

*Elevii Vioricăi și ai lui Klaus învață la Istorie ce zodie a fost Mircea cel Bătrân. Zodia mamelor voastre de secături... 

*Apropo de marșurile "normalității": "Vai de cei ce spun răului bine și binelui rău!" (Proorocul Isaia).

*La profilul de mercenar pe care pare să și-l contureze tot mai clar după arestarea lui Dragnea, nu mi se pare exclus ca Dăncilă s-o fi lucrat pe Dana Gîrbovan în tandem cu prezidentul sas, Cel dintâi Mercenar al Patriei. 

*Sunt implicați militarii americani în ororile de la Caracal? Soluția nu e să declarăm război SUA. Soluția e ca dosarul să aibă parte de proceduri judiciare corecte și transparente, și nu să fie mușamalizat și acesta precum cel al lui Teo Peter (așa cum în acest moment pare că Guvernul american și-ar dori). Dacă lucrul acesta nu se va întâmpla s-ar putea ca SUA să piardă infinit mai mult decât în caz contrar. Pentru că pare evident pentru orice că acest caz, extrem de mediatizat nu doar în România, a fost pus magistral la cale de adversari redutabili ai SUA. 

*Parcă nicicând lucrurile nu s-au degradat atât de grav în rânduiala republicană moștenită de la Stalin. De la lipsa de loialitate față de țară, diletantismul și corupția de la vârful statului și până la necuviința și limbajul oribil din curtea școlii și dincolo de ea a copiilor și nepoților noștri. 

*Candidații care nu și-au strâns cele 200.000 de semnături le pot lua din dosarul lui Petrov. 

*Un securist mai "dobitoc” decât Postelnicu (care a avut decența să recunoască, în felul lui, ce-a făcut) e George Maior: „Protocoalele secrete au fost un lucru bun pentru România". 

*Decât încă cinci ani cu Iohannis la Cotroceni mai bine o vară cu Claudia Schiffer în Tenerife. 

*Ieri am făcut infarct când am auzit că ministru de Externe e Ramona Bădescu. Mi-am revenit numai la Urgență când mi s-a spus că de fapt e vorba de Ramona Mănescu. 

*"România normală" își dă seama că un profesor nu poate avea șase case din meditații. 

*Deși demisă de primul ministru, Guvernul american insistă că o va chema pe Birchall la Washington pentru a-i stabili o foaie de parcurs la MJ. În relația cu România, SUA nu au mers niciodată atât de departe și de inacceptabil. 

*Prin repatrierea și reînhumarea osemintelor Reginei Elena alături de fiul ei, Regele Mihai, Custodele Coroanei închide la Curtea de Argeș cercul unei istorii incomplete și face dreptate. Iar faptul că a lăsat succesoarei sale această judecată și această decizie finală, într-o chestiune care l-a afectat poate chiar mai dureros decât pe mama sa, ultimul Rege al românilor și-a probat o dată în plus înțelepciunea, îndelungă răbdarea și noblețea sufletească.

*În definitiv faptele noastre ne vor judeca, iar nu Dumnezeu.