ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*La exact o lună după Merkel, în urmă cu doar câteva zile, președintele francez a mers la Beijing, de unde s-a întors și el cu contracte de peste 15 miliarde de dolari. Iar asta în timp ce Occidentul partener le vântură românilor gogorița că-i un-fair și neloial să ai relații cu China. De la Washington, Iohannis, omul intereselor neromânești, s-a întors cu firmanul pentru încă cinci ani, cu o șapcă și cu următorul pasaj din Declarația comună: „Vom evita riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G”.
 
O frază bine întoarsă din condei, care în realitate nu-i decât un angajament de ostilitate față de chinezi. Care, dacă ar fi să insistăm pe subiect, nu are niciun suport în condițiile în care Guvernul chinez răspunde, de mult timp și insistent, acuzațiilor ce i se aduc, concertat de către SUA și unii din sateliții lor, că va supune oricâd oricărei expertize internaționale independente tehnologia Huawei. Revenind, însă, aduc din nou aminte că la sfârșitul lui 2013, invitat de Guvernul PSD, prim-ministrul Chinei a venit la București (au venit deci chinezii la noi, și nu invers), anunțând că valoarea contractelor de investiții pe care companiile chineze le vor semna cu cele românești este "uriașă" (s-a vorbit despre circa 10 miliarde de euro). Ce a urmat? Nimic nu s-a putut concretiza din cauza presiunilor externe extraordinare, preluate cu fidelitate (asta da fidelitate!) de serviciile secrete. Presiuni în vigoare și la data la care, în 2015, Guvernul PSD s-a prăbușit după tragedia de la Clubul Colectiv. Ca de fiecare dată președintele Iohannis – prin tot ce-a făcut înainte și după tragedie – a dat și atunci toate motivele să se creadă că a acționat împotriva intereselor țării. În sensul acesta mă număr printre cei care cred că întâmplătoare n-a fost nici numirea ca prim-ministru, atunci,  a lui Dacian Julien Cioloș, om al Securității și suspectat de legături cu serviciile franceze (actual europarlamentar în grupul politic al președintelui francez). 

*În exit-pollul de la ora 12 d-l Iohannis era pe primul loc, urmat de doi procurori de la DNA.

*Când, înainte de finala cu Băsescu, Geoană s-a dus acasă la Vântu, cu toții am văzut în asta un lucru extrem de straniu. Pe care aveam să-l înțelegem doar când Wikileaks a publicat telegrama din care reieșea că "gafa" lui Geoană fusese de fapt prevăzută și dorită de Ambasada SUA la București. Azi tuturor ni se pare aproape la fel de straniu refuzul lui Iohannis de a participa la o dezbatere cu Dăncilă. Vom trăi și vom vedea. Și vom muri de râs...

*Stresat maxim de mega-dosarul de la DNA, Tăriceanu s-a plimbat cu fundu-n atâtea luntri de o să i se înfunde cu firescul după care noaptea urmează zilei.

*În județul Vaslui tocmai se face țuica iar dacă d-na Viorica l-ar bate pe Iohannis ar fi un exemplu foarte prost pentru doamnele de acolo.

*Dacă Iohannis iese iar președinte o dau dracului de democrație și mă înrolez în ISIS.

*Când mă gândesc că Iliescu-i președinte de onoare la PSD iar Iohannis are șase case, mă enervez așa de rău că-mi vine să nu mă mai enervez.

*De când RADET-ul a intrat în faliment e mai cald în casă. Domnu Iohannis n-ați putea să ne lăsați și dvs în durerea noastră?

*Operatorii CURS le-au demontat în direct celor de la Antena 3 propaganda cu votul masiv din diaspora. După Mititica, Felix Motanul a ajuns un pisoi modificat genetic.

*USR-PLUS îl va susține pe Iohannis în turul 2. Anunțul a fost făcut de securistul Doinei Cornea, d-l Cioloș. Oamenii ăștia răi vor să-l compromită pe d-l președinte.

*Probabil că cea mai mare performanță a Guvernului Orban va fi să nu se umple de ridicol.

*Numai Coroana ne poate vindeca de dezbinarea în care ne-au aruncat Securitatea, politicienii și interesele celor de afară.

*V-ați întrebat vreodată cum de ajung peste noapte în demnități de top niște personaje mediocre și fără nicio calificare pertinentă? De exemplu ministrul de externe Ramona Mănescu? Dacă nu, vă spun eu cum: prin politica de cadre controlată de noua Securitate. În asemenea poziții e musai să fii omul serviciilor. Până voi reveni - poate - mai detaliat, e bine să înțelegeți semnificația acestei mențiuni din cv-urile lor, ca la numita: A urmat cursuri la Academia Națională de Informații și la Colegiul Național de Apărare.