ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Women Talk”, conferința ce a stârnit opoziția societății civile la Focșani, s-a prezentat ca pe un eveniment care prezintă problemele legate de „drepturile și discriminarea femeii”. Așa anunța în titlu publicația Ziarul de Vrancea. Câteva rânduri mai jos, obiectivul conferinței era definit drept „educarea tinerilor despre rolurile de gen, drepturile femeii și combaterea discriminării”.

Conform publicației focșănene, VranceaMedia, violența asupra femeilor sau drepturile acestora s-au strecurat printre pledoarii generoase în favoarea ideologiei genului, cea care postulează că fiecare persoană poate să-și aleagă genul, indiferent de sexul biologic. 

O astfel de persoană, Patricia Brăila (care se consideră mai nou, bărbat), a vorbit tinerilor focșăneni despre deconstrucția omului și „reconstrucția” acestuia „conform calapodului vostru, oricare ar fi el”.

„Eu stabilesc ce fac cu corpul meu, nu terți! 

Pentru că, atâta timp cât suntem Trans, depindem de niste gate-keeperi, de niste oameni care să valideze identitatea noastră. 

Nimeni nu poate spune – si nici vouă! – ce să faceti cu corpul vostru fie ca e vorba de a tranzitiona către o persoană Trans, fie că e vorba, cine știe, de altceva, avort, sau orice alt fel de a vă raporta la voi!”, a spus Patricia Brăila.

„Viața nu înseamnă să te găsești, ci înseamnă să te creezi. [...] Fără să ne dăm seama, absorbim de la naștere o grămadă de tipare sociale și cred că este foarte încurajator să faceți exercițiul de a le identifica în primul rând și, încet – încet, de a le deconstrui, de a le dezorganiza, ca să vă cunoașteți și să vă construiți pe voi conform calapodului vostru oricare ar fi el”, a mai spus ea.
 
Afirmațiile făcute la conferința „Women Talk” confirmă ceea ce spunea filozoful francez Betrand Vergely, și anume că impunerea „căsătoriei pentru toți” are ca scop promovarea ideii „că totul se poate inventa, totul se poate construi, totul se poate decreta”.

„Cred că este important să spun că există și date ale existenței, și că omul nu a inventat tot. De ce ? Pentru că un anumit număr de persoane din lobby-ul economic și un anumit număr din lobby-ul științific sunt extrem de interesate de ideea de căsătorie nu din perspectiva homosexualității, ci din perspectiva a ceea ce putem numi „constructivism”. Miza metafizică a ”căsătoriei pentru toți” este de a promova ideea că totul se poate inventa, totul se poate construi, totul se poate decreta.

Așadar este vorba de ideea de a înlocui noțiunea de dat natural prin triumful în primul rând al legii, și, în al doilea rând, al tehnicii.

Așadar avem aici o miză metafizică de fond, de a ști dacă omul se bazează pe un dat sau doar pe o construcție. Cei care sunt pentru ”căsătoria pentru toți” doresc să impună ideea că totul se poate construi, se poate decreta, se poate inventa.

Trebuie să înțelegem că problema căsătoriei pentru toți depășește complet simpla problemă a homosexualității, ea pune în joc noțiunea de realitate. Merleau - Ponty spunea că omul este atât natural, cât și istoric. Astăzi dorim să ștergem noțiunea de natură și să facem din om o ființă pur istorică, pe care o vom putea fabrica în laborator, practicând experiențe noi. Eu spun că regăsim astăzi aceleași simptome care existau la apariția nazimului în jurul anilor '35 -'36, numai că astăzi, neo-fascismul care ne amenință, nu se va realiza prin motoare de extrema dreaptă sau extrema stângă, ci va fi legat de democrație și tehnologie. Platon ne-a spus: "Atenție la constructivismul democratic". Și asta cu 2006 ani înainte de Hristos", a declarat el, atunci.

Un clip cu discursul integral al lui Bertrand Vergely pe acest subiect este disponibil aici.