ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lovitură teribilă primită de etnicii români din Ucraina chiar de la un aliat foarte apropiat al României. 

După ce autoritățile de la București nu au înteprins nicio măsură concretă pentru a ajuta miile de români care vor suferi după ce Kievul a decis să interzică învățământul în altă limbă decât cea ucraineană, acum și ambasada Statelor Unite din Ucraina nu spune nimic de minoritățile ce vor fi afectate și chiar felicită autoritățile de la Kiev pentru lege.

„Felicitări Ucrainei pentru promovarea reformei educaționale, deoarece contribuțiile pentru tineret reprezintă garanția viitorului", au transmis diplomații americani, conform unian.net.

Pe 5 septembrie, Parlamentul de la Kiev a adoptat o nouă lege a educației prin care se introduce sistemul de învățământ în 12 clase care să reformeze educația începând cu generația care începe școala de anul următor. 

Președintele Petro Poroșenko, care are ultimul cuvând privind intrarea în vigoare a legii, a afirmat că această lege „oferă cheia pentru viitorul Ucrainei".

Autoritățile române au reacționat până în prezent timorat pe acest subiect. Ministerul de Externe român și-a exprimat doar îngrijorări privind politicile Kievului, în timp ce premierul Mihai Tudose doar a atras atenția în ședința de guvern asupra subiectului. Asta în ciuda faptului că România a fost unul dintre cei mai puternici susținători ai Ucrainei în ultimii ani în criza în care vecinul nostru de la nord este implicat.