ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Moartea creatorului de modă Răzvan Ciobanu, în a doua zi de Paști, a fost unul dintre cele mai discutate evenimente ale ultimelor zile, fără îndoială.

Printre altele, investigatorii au descoperit faptul că tânărul tocmai consumase droguri, sub efectul cărora a pierdut controlul mașinii și și-a găsit moartea.

Analistul economic Dan Diaconu spune că acest fapt arată cât de dezvoltat este traficul și consumul de droguri în România, dar deși acest fapt este foarte periculos, nu este un subiect de discuție în România. El spune că dosarul „Droguri pentru VIP-uri” a fost mușamalizat de autorități pentru a se ascunde gravitatea acestui flagel în România.

Reamintim că în ultimii ani, numeroase personalități au fost implicate în dosare privind consumul de droguri: de la fiul lui Andrei Pleșu, la prezentatoarea TVR Emma Zeicescu și la fondatorul festivalului Untold.

„Chestia cu dosarul ăla pus la păstrare ar trebui să scoată lumea în stradă. Pentru că nenumărați „răzvani ciobani” pot ieși din cârciumile cu ștaif în care praful nu se șterge cu cârpa, ci se trage pe nas, și pot face victime nevinovate pe străzi. Un bețiv în prag de comă alcoolică e arici-pogonici pe lângă un tefeleu proaspăt ecstazy-at la bord. În fapt, prin protejarea marilor mahări ai drogurilor, prin închiderea dosarelor și trecerea sub tăcere a faptelor scandaloase, nu se face altceva decât să se atenteze la securitatea națională.


Imaginea pe care o văd e una crâncenă. Liceele noastre sunt bombardate cu droguri. Este la fel ca pe vremea proiectului MK-Ultra, în care jigodiile comuniste au inundat cu droguri psihotrope campusurile americane. Dacă intri într-un WC de liceu mai cu ștaif e imposibil să nu te împiedici de seringi aruncate pe jos sau să nu vezi 1-2 „lideri ai elevilor” trăgând niște iarbă acolo. E un comerț la scară națională din care se scot bani frumușei.

V-ați întrebat cum naiba de intră atâtea droguri la noi? Are, fără doar și poate, legătură cu scandaloasa închidere a dosarului „Droguri pentru VIP-uri”. V-ați pus întrebarea cum e posibil ca într-o țară în care teroarea ascultării telefoanelor și a comunicațiilor a atins cote de neimaginat, niște băieți șmecheri să-și desfășoare fără jenă activitatea ultra-ilegală? Cum se face că într-o țară în care mai au puțin și te condamnă sub acuzația că „te-ai gândit să faci o infracțiune”, ăștia n-au nici pe dracu, iar „organili dă forță” se fac că nu-i văd? Mai mult, e de-a dreptul de râs: procurorașii din dosarul amintit păreau deranjați de faptul că drogurile erau îndoite cu cofeină și paracetamol.

Hai să dăm cărțile pe față și să înțelegem care-i șmecheria: dacă tot jocul ăsta n-ar fi patronat de Securitate, n-ar avea nicio șansă. Și dacă CIA o face în SUA, nu văd de ce securiștii noștri n-ar face-o în România. Mai mult, dacă ăia de la CIA o fac acolo, bag mâna-n foc că pe la noi, în socoteala asta a apărut și-o puternică „componentă privată”, în sensul în care șmecherii își trag bani serioși din asta. Dovada e dată de faptul că, la noi, jocul e fără pierderi. Dacă prin Occident din când în când mai prind pe câte-un nefericit pentru a arăta boborului că „organili e vigilente”, la noi lăcomia e atât de mare încât „băeții nu-și permite perderi”. De-aia n-auzi de capturi de droguri decât dacă ăia care le transportă sunt atât de prea proști încât le ia barca apă, inundând plajele cu pachete de droage. Așadar, la noi șmecherii nu-și permit nici măcar să sacrifice cantitatea aia „dă bun simț” pe care s-o arunce în ochii proștilor după modelul „Mircea, fă-te că lucrezi!”.

În fapt, dacă e să-nțelegem ceva din toată tragedia duduiului ăluia e faptul că și el, ca mulți alții, sunt victimele unei mafii patronate de băieții deștepți. Băeți care, în urma atentatelor nimicitoare la adresa poporului român, sunt pedepsiți cu pensii nesimțite, demne de Midas”, a notat Diaconu.

 


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews