Violeta Morjan, angajata DGASPC Mehedinți și managerul de caz al Sorinei, este urmărită penal pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată și uz de fals intelectual în formă continuată, informează Q Magazine.

Aceasta este acuzată că a falsificat mai multe documente privitoare la procedura de adopție a Sorinei, conform referatului obținut de către sursa citată.


Aceste falsuri au determinat judecătorul de caz să săvârșească, fără vrerea lui, infracțiunea de fals intelectual, atestând îndeplinirea, nereală în fapt, a condițiilor prevăzute de lege pentru deschiderea adopției în cazul Sorinei, precizează Q Magazine.
 
Practic, autoritățile statului confirmă versiunea familiei care a crescut-o pe Sorina care a spus mereu că Mariana Șărămăt nu a semnat nicio declarație prin care renunță la adopția fetiței și că un asemenea document este fals.

De asemenea, așa cum ActiveNews a relatat ieri, procuroarea Maria Pițurcă, persoana care o trăgea pe micuța Sorina în ziua smulgerii ei de la familia Șărămăt, a fost pusă sub urmărire penală.
 
Acum două zile, Procurorul General Bogdan-Dimitrie Licu a trimis un document Curții de Apel Craiova în care acuză angajații DGASPC Mehedinți de încălcarea legii în cazul Sorina, inclusiv prin scoaterea eronată, a copilului, spre adopție internațională. Instituția Procurorului General cere revocarea adopției de către cuplul american. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews