ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Violeta Morjan, angajata DGASPC Mehedinți și managerul de caz al Sorinei, este urmărită penal pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată și uz de fals intelectual în formă continuată, informează Q Magazine.

Aceasta este acuzată că a falsificat mai multe documente privitoare la procedura de adopție a Sorinei, conform referatului obținut de către sursa citată.


Aceste falsuri au determinat judecătorul de caz să săvârșească, fără vrerea lui, infracțiunea de fals intelectual, atestând îndeplinirea, nereală în fapt, a condițiilor prevăzute de lege pentru deschiderea adopției în cazul Sorinei, precizează Q Magazine.
 
Practic, autoritățile statului confirmă versiunea familiei care a crescut-o pe Sorina care a spus mereu că Mariana Șărămăt nu a semnat nicio declarație prin care renunță la adopția fetiței și că un asemenea document este fals.

De asemenea, așa cum ActiveNews a relatat ieri, procuroarea Maria Pițurcă, persoana care o trăgea pe micuța Sorina în ziua smulgerii ei de la familia Șărămăt, a fost pusă sub urmărire penală.
 
Acum două zile, Procurorul General Bogdan-Dimitrie Licu a trimis un document Curții de Apel Craiova în care acuză angajații DGASPC Mehedinți de încălcarea legii în cazul Sorina, inclusiv prin scoaterea eronată, a copilului, spre adopție internațională. Instituția Procurorului General cere revocarea adopției de către cuplul american.